Pertvarka Klaipėdos savivaldybės administracijoje artėja finišo link

Klaipėdos savivaldybės administracijoje per du mėnesius turi būti pabaigta administracinio valdymo reorganizacija. Anot administracijos vadovo Gintaro Neniškio, pertvarka vyksta pagal planą.

Mažina valdymo grandis

Iki šiol Klaipėdos savivaldybėje buvo trys valdymo grandys: departamentai (6), skyriai (38) ir poskyriai (25).

Nuo balandžio 1 d., pagal pertvarkos projektą, savivaldybėje naikinami šeši departamentai, šeši skyriai, 12 poskyrių, trys pareigybės, trys perkeliamos mero pavaldumui (į Tarptautinių ir viešųjų ryšių grupę).

Savivaldybės administracijoje dabar pareigybių skaičius yra 438,5, po struktūros pertvarkos būtų šešiomis mažiau.

Pertvarka savivaldybėje siekiama sumažinti valdymo grandžių skaičių, pereiti prie projektinio darbo organizavimo, kad aukščiausios kvalifikacijos, eksperto lygmens darbuotojai būtų atsakingi už svarbiausius projektus.

Formuos patarėjų instituciją

Planuojama įsteigti vyriausiųjų patarėjų pareigybes, pavaldžias Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriui ir jo pavaduotojams.

Atsiras keturios grupės, integruosiančios kompleksines ir sudėtingas užduotis įgyvendinančius darbuotojus (Tarptautinių ir viešųjų ryšių grupė (mero pavaldumas), Jaunimo ir bendruomenių reikalų koordinavimo grupė, Ekonominės plėtros grupė bei Tarpinstitucinio koordinavimo grupė).

Ketinama įsteigti Klientų aptarnavimo centrą su nutolusiomis darbo vietomis.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius G.Neniškis teigė, kad panaikinus departamentus bus formuojama vyriausiųjų patarėjų institucija.

Šios pareigos bus siūlomos dabartiniams departamentų vadovams dėl jų aukštos kvalifikacijos.

Jie esą nebekuruotų skyrių, bet jiems bus paskirti miestui svarbūs projektai ir jie bus atsakingi už tų projektų rezultatus.

Tad visų departamentų direktoriai turėtų tapti patarėjais. Ar visi sutiks eiti naujas pareigas, dar neaišku.

Esą kalbėtasi su visais. Beje, Miesto ūkio departamentas liko be vadovo anksčiau laiko, nes į pensiją išėjo Liudvikas Dūda.

"Griežto ne, kad nedirbs naujomis sąlygomis, neišgirdome. Tačiau klausimų, kaip bus organizuojamas darbas, kyla", – neslėpė G.Neniškis.

Departamento vadovų kompetencija esą tikrai yra labai aukšta ir tų žmonių neišnaudoti būtų neprotinga.

Profsąjunga pretenzijų neturi

Pasak administracijos direktoriaus, pertvarka vyksta pagal planą, rengiami pokalbiai su darbuotojais, vertinimai, pasiūlymai, teikimai.

"Formaliai bus naikinamos ne tik departamentų vadovų pareigybės, daug permainų bus susijusių su bendrųjų ūkio funkcijų pertvarkymu. Ten iš trijų skyrių bus formuojamas vienas skyrius. Atsisakysime budėtojų, pirksime saugos tarnybos paslaugą, įrengsime signalizaciją", – kalbėjo G.Neniškis.

Skyriai, kurie anksčiau buvo pavaldūs departamentams, dabar taps tiesiogiai pavaldūs administracijos direktoriui arba jo pavaduotojams.

"Vyksta daug diskusijų, tačiau galutinis variantas paaiškės prieš balandžio 1 d., tada ir bus žinoma, ar visi darbuotojai sutiks su naujai siūlomomis pareigomis. Iš esmės visiems darbuotojams, kurių kvalifikacija atitinka, bus siūlomos vienos ar kitos pareigybės. Išskyrus tuos atvejus, kai darbuotojų amžius yra pensinis", – teigė G.Neniškis.

Klaipėdos savivaldybės administracijos darbuotojų profesinės sąjungos vadovė Irena Šakalienė teigė, kad pastaruoju metu jokių pretenzijų dėl pertvarkos neturi.

"Viskas susidėliojo normaliai. Anksčiau dar vyko diskusijos, šiuo metu viskas jau aptarta", – patvirtino I.Šakalienė.

Savivaldybės profsąjungai priklauso virš 70 darbuotojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

"Geras"

"Geras" portretas
....Bus įrengtas klijentų aptarnavimo centras su NUTOLUSIOM DARBO VIETOM --- Suprask nepasiekiamom paprastų gyventojų, ..Jau dabar atsakymų į gyventojų pareiškimus, prašymus ,skundus nesulaukiama, o tai po pertvarkos kas bebus!!!!! Pribaiks tą mūsų Klaipėdėlę galutinai tie niekšai!!! ..ir kada tie žmonės prabus pagaliau!!!!, ir pasipriešins tam klanui!

klp

klp portretas
Sakaliene mesit lauk???

apie projektų dalybas

apie projektų dalybas portretas
Tegu stumdosi, dalinasi, vis viena prisigrobę ES bei valdiškų pinigų nuvažiuoja kartu su savo vaikais, svainiais, vaikaičiais, pusbroliais kažkelintos eilės ir prischvatizuotu nek.turteliu iki artimiausios dur..atos ar pigesnės žolytės plantacijos, geriausiu atveju migruos į Kanadą...kur moment identifikuos, kokiai kastai priklauso - vietiniams baronams plaus grindis su chlorke ir be guminių pirštinių. Nesipiktinkit, viskas įvyksta savaime - pasilinksminkit, kai savo autistus vaikučius bei vaikaičius įrašo į kokią mokyklėlę, o šie pabėgę iš pamokų nuo sutrauktos kokos pavirsta į sulinkusius stagarus... gydymas juk nemokamas.
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių