Permainos – jau netrukus: J. Janonio gatvės gale statys plovyklą

J.Janonio gatvės gale numatoma permainų: vietoj buvusio naktinio klubo atsiras prekybos centras, o pievoje tarp uosto tvoros ir Gulbių gatvelės – automobilių plovykla. Bet iki tol verslininkams teks nuveikti nemažai darbų.

Netrukus – permainos

Buvęs naktinis klubas greitai pasikeis iš esmės. Jame planuojama įrengti maisto prekių parduotuvę, o dalį patalpų išnuomoti kitomis prekėmis prekiaujantiesiems.

Važiuodami į šio centro aikštelę, vairuotojai turės būti atidūs, nes gatvės posūkyje jų gali laukti netikėtumai.

Priešingoje gatvės pusėje žaliuojančiame plote planuojama įrengti automobilių plovyklą. Šio žemės sklypo savininkas Artūras Mickus atviravo, kad būta planų čia statyti devynių aukštų administracinį pastatą. Bet kol kas to atsisakyta, sprendimą lėmė ne vienas veiksnys.

Planas dėl administracinio pastato statybos laikinai atidėtas. Kad sklypas nebūtų tuščias, jame ketinama įrengti savitarnos automobilių plovyklą.

Įvažą į ją verslininkas planuoja iš Švyturio gatvės pusės, kuri šioje vietoje labiau primena kaimo kelią, mat gatvė vis dar yra neasfaltuota.

Nerimas: būsimos plovyklos vietoje su A.Mickumi susitikę bendruomenės nariai turėjo daug klausimų. (Asociacijos „Vitės bendruomenė“ nuotr.)

Vyriausioji miesto architektė Mantė Černiutė-Amšiejienė patvirtino, kad Klaipėdos savivaldybėje tartasi įrengti Švyturio gatvės ruožą iki Gulbių gatvės 1-ojo namo.

„Sklypas yra ant kampo – prie būsimos sankryžos, ten labai sudėtinga įvažiuoti. Vystytojas yra įpareigotas suprojektuoti ir nutiesti nemažą gabalą Švyturio gatvės. Panašiu metu J.Janonio gatvės gale turi atsirasti du objektai – prekybos centras ir plovykla. Diskutavome, kaip suderinti vystytojo, miesto, uosto įmonės ir gyventojų interesus“, – apie pasitarimą pasakojo valdininkė.

A.Mickus sakė sklypo detaliuoju planu pasirūpinęs dar 2008 m. 2012-aisiais miesto architektai suformavo Gulbių gatvę, o kartu ir įvažą į jo sklypą. O gerokai vėliau naujas vyriausiasis architektas pamatė, kad įregistruota įvaža į sklypą kitoje jo pusėje.

Imsis gatvės projektavimo

„Panašu, Švyturio gatvės niekam nereikia – nei miestui, nei uostui, tik man vienam. Nuo sausio 1-osios įsigaliojo Savivaldybių infrastruktūros įstatymas, visi suprantame, kad gatvę tvarkyti yra miesto prievolė. Kadangi man į sklypą patekti kažkaip reikia, o laukti, kol kažkas išsimiegos, nėra racijos, keliu klausimą, ką galiu padaryti aš ir ką – miestas, nes šioje vietoje jau bus mokamas parkavimas. Bandėme apibrėžti, kiek ir kokių darbų už sklypo ribos turėčiau prisiimti“, – pasitarimo esmę paaiškino verslininkas.

Sutarta, kad A.Mickus ruožą patekti į savo sklypą įrengs savo lėšomis. Įvaža turėtų sutapti su J.Janonio ir Naujosios Uosto gatvės kampu.

Vėliau teks projektuoti visą Švyturio gatvę, kad ji taptų normalia arterija su šviesoforu reguliuojama sankryža.

Panašu, kad Švyturio gatvė vis dar yra labai jautrus miestui klausimas. Lyg ir atsisakoma sujungti ją su šiaurine išvaža iš miesto. Kita vertus, su minėta gatve besiribojanti įmonė ketina savo vartus perkelti toliau nuo gyvenamųjų namų.

A.Mickus tikisi, kad miestas griežtai pareikalaus uosto įmonių sunkiasvorius sunkvežimius laikyti savo teritorijoje, kad jie nebekimštų J.Janonio ir Naujosios Uosto gatvių.

Įvažą į plovyklą jis planuoja iš Švyturio gatvės, palei uosto tvorą.

Pasirūpins kaimynais?

„Dabar sprendžiu ne savo problemas, miestas tikrai naudosis ta gatve. Todėl, imdamasis suprojektuoti šią gatvę, padarysiu Klaipėdai dovaną. Taip, kaip yra dabar, netenkina nieko. Noriu, kad čia pagaliau ateitų XXI a. Tikiuosi, kad, miesto padedami ir uostui neoponuojant, įrengsime naują gatvę. Esu dėkingas administracijos direktoriui Gintarui Neniškiui, kuris suprato problemos esmę, kad situaciją reikia padėti spręsti“, – kalbėjo A.Mickus.

Jis tvirtino, kad su arčiausiai jo sklypo gyvenančiais žmonėmis konflikto nėra.

Būsimos plovyklos savininkas tikino kalbėsiąs su gyventojais, numatysiąs visas priemones, leisiančias pagerinti jų gyvenimo kokybę. Kaip vieną jų A.Mickus minėjo ketinantis statyti triukšmą mažinančią sienelę.

Trečiadienį verslininkas savo sklype susitiko su asociacijos „Vitės bendruomenė“ pirmininku Tomu Meškiniu ir kitais kvartalo žmonėmis.

A.Mickus rodė planus, pasakojo apie būsimus darbus ir žadėjo netrukus pristatyti projekto vizualizaciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kadaise

Kadaise  portretas
Ten stovėjo namai , o kiemą vadino " ryzij dvor " siūlau plovikla pavadini taip pat:)

Minde

Minde portretas
Vaziuoji per miesta ir nesupranti,kas blogai su verslu ,kad tokiose vietose tokias nesamones stato.Vietos su puikiausiais vaizdais už milijoną.Klasco ir begos aišku nepadeda,bet gal nereiktų jų bijoti

Kostas

Kostas portretas
Ir vel plauna pinigus su plovyklom.. Dar neuzteko ju...
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių