Paupių bendruomenės darbų rezultatai džiugina akį

Paupių bendruomenės nariai savo rankomis įrengė medinį taką ir aikštelę prie Dangės upės. Darbai užtruko apie tris mėnesius. Iš viso vyko aštuonios talkos, į kurias rinkosi net jauniausi savanoriai.

Asociacijos "Paupių bendruomenė" vadovė Regina Baguckienė teigė, kad idėja įrengti šį taką gimė lygiai prieš metus, tačiau jos įgyvendinimas užtruko dėl leidimo, kurį reikėjo gauti.

"Pati idėja dėl medinio tako prie Dangės upės buvo kilusi lygiai prieš metus – 2021-ųjų liepą. Įmonė LEZ finansavo projektą "Mūsų Paupių rajono gyventojų sportui ir pramogai". Dar 2021 m. vasarą nusipirkome 12 irklenčių, 12 gelbėjimosi liemenių, kitų apsaugų. Kiek ilgiau mums užtruko procesas dėl leidimo. Jis buvo gautas Kūčių išvakarėse. Tai buvo lyg dovana mūsų Paupių bendruomenei", – teigė R.Baguckienė.

Šių metų pavasarį prasidėjus talkoms, moterys ir vaikai rinko šiukšles, į didelius vazonus sodino gėles, puoselėjo aplinką, o vyrai plušo prie naujojo medinio tako.

"Pirma mūsų talka buvo kovo 27 d. Iš viso vyko aštuonios gyventojų talkos. Medinio tako ir aikštelės įrengimo darbai užtruko apie tris mėnesius. Per šį laikotarpį buvo ne tik įrengtas ir nudažytas medinis takas bei aikštelė, bet ir pačių bendruomenės narių sumeistrautas suoliukas, pagaminta ir pastatyta nedidelė skelbimų lenta. Turime pasidžiaugti, kad į veiklas įsitraukė nemažas būrys mūsų Paupių gyventojų. Iš jų net 17 žmonių prisidėjo prie paties medinio tako ir aikštelės įrengimo, o septyni gyventojai prisidėjo prie aplinkos bei Dangės upės pakrantės tvarkymo. Buvome suorganizavę tris švarinimo talkas. Jauniausiam dalyviui buvo tik šešeri", – sakė pašnekovė.

Paupių bendruomenės vadovė džiaugėsi, kad darbai subūrė nemažą būrį paupiškių.

Moteris užsiminė, jog per šį laikotarpį net devyni gyventojai tapo bendruomenės nariais, kurie savo noru įsitraukė į veiklą.

Kai kurie jau išbandė ir pasiplaukiojimą irklentėmis. Jas pasiimti gali bet kada. Dėl to reikėtų kreiptis ir į R.Baguckienę.

Ji pastebėjo, kad Dangės upėje gyventojams plaukioti dar nedrąsu.

"Tikrai plaukiojo, bet kol kas ne Dangės upėje. Turime leidimus plaukioti ir joje, kai nevyksta treniruotės. Deja, joje plaukioti gyventojai nesiryžta, jaučiasi saugesni išbandydami irklentes netakiuose vandenyse. Šiaip irklentės labai pamiltos", – sakė R.Baguckienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Svečias

Svečias portretas
Klausimas, kiek Paupių gyventojų apsilankė ant lieptelio? Ar pasiteisino trijų mėnesių nedidelės grupelės vis tų pačių, visur dalyvaujančių bendruomenės narių darbas? Kas dabar turėtų prižiūrėti aplinką: pjauti žolę, rinkti šiukšles, stebėti, kad nebūtų laužoma? Graži idėja, o kokia nauda?

kaimiečiui

kaimiečiui portretas
na žinoma:D) Tegul gyventojai patys sau viską daro o veikėjai tik per projektus pinigus sau ims ir užsidės pliusus kad darbai atlikti.:D) Užtenka kad miesto savivaldybė permetė žmonėms teritorijas patiems tvarkyt..Antra vertus, jeigu visi viską patys sau darys tai bus galima kelt klausimą apie aptarnnaujančių sričių darbuotojų ir klerkų skaičaus mažinimą.*** Gal ir reikėtu pagalvot..

Kaimietis

Kaimietis portretas
Kai savo rankelėmis lentas pjauna ir varžtus suka, gal ir noro laužyti ir dergti nebus..? Taip reikėjo visam miestui duoti plaktukus į rankas ir tegul grąžinasi.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių