Paukščiai dergia uostamiesčio įvaizdį

Klaipėdiečiai, vaikštinėdami po uostamiesčio centrą, ant šaligatvių mato nemažus plotus paukščių paliktų „dovanų“. Šie akims nemalonūs vaizdai miestą „puošia“, pavyzdžiui, einant link paminklo „Žvejys“ palei Dangės upę, kur fotografuojasi atvykę turistai.

Gyventojai net juokauja, kad po lietaus paukščių apdergti asfaltuoti šaligatviai taps tikra čiuožykla. Kiti piktinasi, kad paukščių išmatos labai gadina miesto įvaizdį ir jau kurį laiką niekas šios problemos nesprendžia.

Klaipėdos savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vyriausioji specialistė Jolanta Rimkienė teigė, kad problema savivaldybei tikrai žinoma, tik nėra būdų paukščius nubaidyti.

Nėra priemonių nubaidyti šių paukščių nuo nakvynės ar poilsio, susirinkimų vietų (medžių genėjimas nepadeda).

„Pastebėjome, kad varniniai paukščiai nakvynės vietas renkasi aukštuose medžiuose S. Nėries gatvėje, Vilties gatvėje, prie Lietuvininkų aikštės, o per žiemą pamėgo „Žvejo“ skverą ir Danės gatvę ties merija. Pastaruoju metu persikėlė ir prie Atgimimo aikštės. Nėra priemonių nubaidyti šių paukščių nuo nakvynės ar poilsio, susirinkimų vietų (medžių genėjimas nepadeda)“, – pažymėjo vyriausioji specialistė.

Jeigu laukiniai paukščiai susisuka lizdus, juos naikinti draudžia Saugomų gyvūnų, augalų ir grybų rūšių įstatymas.

Jis nurodo, kad juridiniai ar fiziniai asmenys, neteisėta veika padarę žalos saugomam objektui, privalo atlyginti visus nuostolius arba, esant galimybei, atkurti objekto būklę. Nuostolių skaičiavimo metodikas ir tarifus nuostolių dydžiui apskaičiuoti tvirtina Vyriausybė.

Anot J. Rimkienės, rangovas, vykdantis šaligatvių valymo darbus, yra įpareigotas ir įspėtas dažniau drėgnuoju būdu valyti minėtas gatves.

„Rangovui pranešta ir apie naujai susiformavusią paukščių buvimo vietą – medžius prie Atgimimo aikštės. Pranešta stebėti ir valyti šaligatvius. Stengsimės valymus atlikti anksčiau ryte“, – kalbėjo Miesto tvarkymo skyriaus atstovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kam trukdo paukščiai,

kam trukdo paukščiai,  portretas
reikia kreiptis į psichiatrus, GAL dar padės, jei ne taip užleista.

>Jovita

>Jovita portretas
pas mus iš taupumo savivaldybės nusamdyta privati įmonė net autobusus tik iš išorės plauna /sako kad 1 kart/mėn/ o jūs norite kad plautų gatves?Jiems gi net upės vandens miestui gaila:D:D

Jovita (taisymas)

Jovita (taisymas) portretas
Trūksta vit.D
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių