Patikros postuose Klaipėdos pareigūnai kliausis ir nuojauta

Šią savaitę Vyriausybė nusprendė palengvinti bendravimą su vienišais, neįgaliais žmonėmis ir leido juos lankyti. Vis dar neaišku, kaip šį sprendimą turės vykdyti postuose tebedirbantys pareigūnai ir kokiais dokumentais turi pasirūpinti žmonės, norėsiantys nuvykti pas vienišus, ligotus, stresą patiriančius žmones.

„Leisti dviejų šeimų ir (ar) dviejų namų ūkio artimus kontaktus, jeigu viename jų yra ne daugiau kaip vienas suaugęs asmuo ir (ar) jo nepilnamečiai vaikai (įvaikiai, globotiniai arba nuolatinės priežiūros ir slaugos reikalaujantis asmuo). Palaikymo burbulo dalyviams bus draudžiama turėti kitus artimus kontaktus su kitais asmenimis darbo ir kitose vietose dėl galimos rizikos užsikrėsti koronavirusu“, – skelbiama Vyriausybės sprendime.

Medine kalba parašytas įsakas po ilgoko šifravimo tampa maždaug suprantamas.

Paprašytas paaiškinti, kaip pareigūnai patikros postuose prie įvažų į rajonų centrus elgsis jau šį savaitgalį, Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Alfonsas Motuzas patikino, kad bus laikomasi ne tik įsakymo raidės, bet ir vadovaujamasi intuicija.

„Reikia pripažinti, kad sudėtinga identifikuoti, ar į kitą rajoną vykstantis žmogus gyvena vienas, dirba nuotoliniu būdu ir ketina lankyti vienišą artimąjį. Jeigu mašina važiuos žmogus su mažais vaikais ir paaiškins, kad keliauja pas mamą, pareigūnai tikrai praleis. Juk pats žmogus prisiima atsakomybę už savo veiksmus. Galime įsivelti į faktų tikrinimus, bet realiai neturime, ko tikrinti. Juk gyvenamoji ir deklaruota vieta dažnai nesutampa, priverstinio deklaravimo nėra. Jeigu kiltų abejonių, ar žmogus sako tiesą, pareigūnai turi galimybę tai patikrinti duomenų bazėse, padeda ir greitosios patikros aplikacijos“, – kalbėjo A.Motuzas.

Jis abejojo, ar šį savaitgalį ir vėliau patikros postuose kils nesklandumų, susidarys eilės.

Policininkai bus instruktuojami nedaryti papildomų kliūčių ir nesilaikyti bereikalingų formalumų.

A.Motuzas pripažino, kad kai kurios karantino taisyklės ne papildo, o prieštarauja vienos kitoms. Jei visų jų reikėtų laikytis paraidžiui, žmonės negalėtų išeiti iš namų.

Pareigūnai pažymų apie vienišus giminaičius nereikalaus, kilus abejonių, tokius duomenis pasitikrins patys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Luinys

Luinys portretas
Jau 30 metu be sovietų , o sovietinės įstatymų" dvasios "vis dar apyvartoje.

Eksas

Eksas portretas
Daivute, pareigūnai vadovausis Teisine sąmone. Kokia dar nuojauta.Tai ar nujauti ,kad ši--t noriu? Kvanki , kvanki.

???

??? portretas
Remdamasis tik savo nuojauta milicininkas leis važiuoti, arba išrašys baudą?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių