Paplūdimiuose – neramios dienos: atvykę prie jūros net nežiūri į įspėjamuosius ženklus

Klaipėdos paplūdimiuose apstu lankytojų, patiriančių įvairių, ne itin malonių nuotykių. Daugiau problemų esą patiria ne vietiniai, bet atvykusieji iš kitų miestų ar šalių – šie esą net nežiūri į įspėjamuosius ženklus ir puola į jūrą, visiškai negalvodami apie savo saugumą.

„Klaipėdos paplūdimių“ gelbėtojų vadas Aleksandras Siakki papasakojo, su kokiomis situacijomis susidūrė paplūdimių gelbėtojai šią savaitę.

„Dabar karštos dienos tik įsibėgėja. Žmonės kreipiasi į medikus dėl sveikatos sutrikimų, traumų. Be to, šeštadienį gelbėtojams teko padėti trims poilsiautojams Pirmojoje Melnragėje išlipti iš atgalinės srovės“, – sakė A. Siakki.

Po tragedijos, kai nuskendo dvi nepilnametes mergaites gelbėjęs vyriškis, dėl vaikų saugumo nelabai kas pasikeitė.

„Ateina vaikai, maudosi be priežiūros. Aišku, yra tų, kuriuos tėvai prižiūri, bet yra ir tų, kurie būna vieni. Netgi buvo tokių atvejų, kai vaikas deginosi kopose, vienas žaidė. O kai žaidžia krante, būna, kad ir išsimaudo, ir dar šalia ženklo „duobė“, – tikino gelbėtojų vadas.

Anot jo, vietiniai į įspėjimus reaguoja visiškai kitaip negu atvykę iš kitų miestų ar šalių. Klaipėdiečiai prie jūros elgiasi atsargiai.

Kadangi vasarą veikia daug vaikų stovyklų, vien iš svečių elgesio matyti, kad jie nesiorientuoja, kaip elgtis paplūdimiuose.

„Šalia auklėtojos maudėsi 11 vaikų. Nekreipė dėmesio į bangavimą ir raudoną vėliavą, kuri buvo iškelta. Žmonės, atėję į paplūdimį, pirmiausia turi pagalvoti apie savo saugumą, o po to eiti maudytis. Dažniausiai, pamatę jūrą, apie viską pamiršta ir puola maudytis, nežiūrėdami į vėliavą, ar yra didelis bangavimas, ar yra ženklai. Tiesiog pamiršta apie savo saugumą“, – tikino A. Siakki.

Taip pat gelbėtojams teko išprašyti iš paplūdimio neblaivius asmenis. Nepaisant to, pareigūnų kviesti šią savaitę neteko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
tai raudona veliava maudytis galima, tik pavoninga. juoda gi veliava draudzia maudytis

S.S.S

S.S.S portretas
tai pirmiausia yra skirtumas iki kiek žmogus įsibridęs maudosi. Jei iki galvos, tai taip per bangavimą pavojinga, bet jeigu iki juosmens tai jokio pavojingumo nėra ir nereikia perdėti.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių