Palangos pliažuose – daugiau apsaugos: tvarką prižiūri ne tik gelbėtojai, bet ir policija

  • Teksto dydis:

Palangos gelbėtojai, policija ir jos rėmėjai praėjusią savaitę pradėjo žvalgyti tvarką paplūdimiuose. Toks dėmesys daugumui pliaže palaikyti atkreiptas po keletos tragiškai pasibaigusių įvykių, nusinešusių poilsiautojų gyvybes, praneša LNK.

„Buvo pranešimų iš poilsiautojų, kad žmonės neatsargiai elgiasi su vandens motociklais, nuvykome į įvykio vietą, apsižiūrėjome, atvažiavo Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai, buvo fiksuoti pažeidimai“, – komentavo Palangos gelbėtojų vadovas Jonas Pirožnikas.

Pliaže Nemirsetoje pavyko aptikti tris vandens motociklus be valstybinių numerių. Informacija apie tai perduota saugios laivybos pareigūnams.

„Vandens motociklai buvo be valstybinių numerių ir plaukiojo draudžiamoje pakrantės teritorijoje žmonėms tarp galvų“, – teigė J. Pirožnikas.

Policija tuoj pat surašė protokolus. Vieną – už paplūdimio taisyklių pažeidimą ir nubaudė du vairuotojus, kurie vandens motociklus atgabeno į pliažą.

„Pažeidė kelio ženklą „motorinio transporto eismas draudžiamas“, vairuotojams bus surašytas administracinio nusižengimo protokolas su nurodymu ir išsiųstas elektroniniu paštu“, – tvirtino Kelių policijos skyriaus specialistė Goda Radzevičienė.

Pamatę policiją vairuotojai bandė sprukti iš pliažo, nors prie jūros buvo nemažai žmonių. Laimei, nieko nesužeidė. Nubausti vyrai nesuprato, kaip jiems vandens motociklus į paplūdimį atsigabenti.

Vienus poilsiautojus aplink vaikštanti policija trikdo, kitus – drausmina.

„Visokių čia yra. Vakar, pavyzdžiui, išvežė du girtus plaukiojančius jūroje“, – sakė paplūdimyje kalbinta Palangos poilsiautoja.

„Be abejo, kad kažkiek padeda kai kam. Man tai tas pats“, – teigė senolis.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

„Man tai čia viskas atrodo ramu – nematėme jokių konfliktų ar kažko panašaus, viskas saugiai“, – dėstė kitas poilsiautojas.

„Nežinau, kam čia reikia prie nuogų policijos“, – nesuprato kitas vyriškis.

„Policija visur reikalinga, taip pat ir pliaže. Juk užsienyje visur yra net pliažo policija“, – komentavo vyras.

Kartu su policininkais tvarką prižiūri ir policijos rėmėjai. Jie kas kelias dienas keičiasi.

„Kai tiek žmonių, tai veiklos tikrai pakanka. Ir dviračių kontrolė, ir paspirtukų kontrolė Basanavičiaus gatvėje, paplūdimyje – čeburėkų pardavėjai“, – tvirtino policijos rėmėjas iš Vilniaus Aurimas Černiauskas ir pridūrė, kad vieną čeburėkų pardavėją privertė išeiti iš paplūdimio.

Policijos rėmėjai į kurortą atvykę kone iš visos Lietuvos.

„Policija dirba pilnu pajėgumu“, – sakė J. Pirožnikas.

Gelbėtojus nuolat budintys pareigūnai džiugina, jie sako, kad ir su girtuokliais dabar lengviau susitvarkyti, ir bausti policija gali iškart.

Gelbėtojai ne tik iškeikiami – vienam sulaužyta nosis. Ir tai padėka už tai, kad girtą iš vandens ištraukė.

Karštomis dienomis dirbti pliaže sunku.

„Darbas pliaže kiekvienam darbuotojui sunkus – ir karšta, ir žmonių daug“, – teigė G. Radzevičienė.

„Nelengva, bet kartu įsijungia ir atostogų režimas, įsijungia poilsis. Tada lengviau ir karštį pernešti“, – šypsojosi A. Černiauskas.

Policija pasitelkta po gausių nelaimių Baltijos jūroje. Du žmonės joje jau nuskendo, abu Baltarusijos piliečiai. Vienas jų jūron lindo, kai buvo iškelta raudona, maudytis draudžianti, vėliava ir net įspėtas gelbėtojų grįžti į krantą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Telesporas

Telesporas portretas
Seržantas Kriušo grįžo!!! VRM galėtų koncertina aptverti pakrantę ir būtų pirožnikui ramu.

ko ko

ko ko portretas
daugiau? Kokios apsaugos? Kas ten ką nuo ko saugo? Vyksta masinis alkoholio vartojimas, rūkymas ir šunų vedžiojimas. Gal pirma reiktų pradėti įstatymys vykdyti , o ne saugojimais užsiimti?

Reiketu

Reiketu portretas
policininko ir wc - popieriaus paduotu...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių