Palangos pasiilgę gyventojai čia sutiks ir Naujuosius: jeigu gąsdina kainos, siūlo alternatyvą

  • Teksto dydis:

Kelkimės į Palangą, kuri kiekvieną žiemą tampa vis gyvesnė. Per Kalėdas žmonių buvo gausu, jų netrūksta ir tarpušvenčiu, o dar daugiau laukiama per Naujuosius, informuoja LNK.

„Atvažiavome į koncertą. Labai pasiilgome renginių. Patinkantis atlikėjas buvo ir nusprendėme su žmona. Palikome vaikus seneliams, ištrūkome. Vienai dienai“, – pasakojo žurnalistų kalbintas vyras.

„Aš kaip tik vakar vyrui sakiau, kad turbūt nesame žiemą Palangoje buvę. Labai smagu. Vakar buvome prie jūros, bet nelabai matėsi, sakau, šiandien būtinai turime nueiti“, – kalbėjo moteris.

Taip smagu. Atsipalaiduoji, pabūni, oras geras.

Palangoje – ir dienai, ir trims savaitėms

Vieni į kurortą sako užsukę tik dienai jūra pasigėrėti, kiti ilgiau lieka – čia sulauks Naujųjų metų. „Taip smagu. Atsipalaiduoji, pabūni, oras geras. Būna, kad dienai atvažiuojame, kitą sykį dviem dienom“, – apie Palangą kalbėjo moteris.

„Aš ne Lietuvoje gyvenu, tai su tėvais atvažiavome žiemą pasigrožėti kelioms dienoms. Bet šiaip, ne, ne dažnai. Pirmą kartą turbūt. Aš anksčiau gyvenau Klaipėdoje prieš daug, daug metų. Tai būdavau dažniau, dabar ne taip dažnai“, – šyptelėjo pašnekovas.

Paklaustas, kokį įspūdį paliko šventinė, žiemiška Palanga, vyras sakė: „Smagi labai. Ypatingai džiaugiamės, kad sniego turime daug“.

Sutikome Kalėdas, sutiksime ir Naujuosius. Atvažiavome trims savaitėms.

„Sutikome Kalėdas, sutiksime ir Naujuosius. Atvažiavome trims savaitėms. Ir vaikų atostogos, ir šventės. Viską kartu sukombinavome“, – pasakojo Palangoje sutikta moteris.

Paklausta, kodėl šventėms renkasi būtent pajūrį, pašnekovė teigė: „Dėl to, kad čia yra mūsų namai, atvažiuojame. Čia antri namai ir čia praleidžiame laiką“.

„Pastaruoju metu rikdavomės užsienį, bet dabar tie karantinai, tai kodėl gi ne“, – motyvus, kodėl renkasi atostogauti pajūryje, vardijo kita moteris ir pridūrė, kad savo pasirinkimu nenusivylė.

Asociatyvi K. Vanago / BNS nuotr.

Puokštė šventinių pasiūlymų

Per Naujuosius Palanga laukia dar daugiau svečių. Ir dairytis, kur sutikti didžiąsias metų šventes žmonės pradėjo anksčiau nei įprastai. Tad Naujiesiems kai kuriuose viešbučiuose vietų nebėra. Verslininkai sako, kad atvykę į Palangą turi iš ko rinktis. Gausu renginių, šventinių programų kavinėse ir restoranuose. Dalies – ir kainos nemenkos.

Pastaruoju metu rikdavomės užsienį, bet dabar tie karantinai, tai kodėl gi ne.

„Jeigu, sakykime, kaip pavyzdį imti rastinėje viloje, nuo 570 eurų už dvi paras dviem asmenims. Su programa. Jeigu viešbutyje, tai 650 eurų kažkur už dvi paras. Tokios kainos. Vakarienę galima gauti už 120, 150 eurų asmeniui. Jeigu tai yra su turininga programa ir kažkokia gurmaniška vakarienė, tai vienam asmeniui siekia ir 200 (eurų, – red. past.) ir daugiau“, – teigė Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos vadovė Ingrida Valaitienė.

Siūlo alternatyvą

Kam prašmatnios vakarienės restoranuose per šventes brangu, palangiškiai tiesiog siūlo pasklisti kurorto gatvėmis ir eiti gėrėtis jūra bei nepamiršti kelis dešimtmečius gyvuojančios tradicijos – fejerverkų nuo jūros tilto.

„Tokia vieta. Jūra, Palangos tiltas ir fejerverkai. Tarsi trys magiški dalykai, kurie suteikia mums viltį tikėtis ir norėti, kad būtų geriau“, – teigė Turizmo informacijos centro vadovė Rasa Kmitienė.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sutinku

Sutinku portretas
Palanga tiems, kurie toliau Lietuvos nedrysta keliauti, taigi čia plebejų rinkimosi vieta.Viskas įskaičiuota.....tik ne gamta bei geras oras.Kas ko ieško.

Anonimas

Anonimas portretas
besmegeni as nuvarau i Egipta savaitei uz tuos pinigus kur VISKAS iskaiciuota nors jura SVARI o NE PRIMISTA !!

Tai

Tai portretas
Vaziuoja tie kas turi pinigu ir gali sau leisti. O kad ju tureti reikia dirbti :)
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių