Palangoje – Pasaulinė FINA Aquatics diena

  • Teksto dydis:

Liepos 23 dieną Palangoje pirmą kartą šalyje švęsime Pasaulinę FINA Aquatics dieną.

Kodėl Palanga?

Palangos balto smėlio paplūdimiai ir jaukios kopos kasmet pritraukia tūkstančius turistų iš Lietuvos ir užsienio šalių. Žiemą čia kiekvienas randa ramybės uostą, o vasarą kurortas skamba nuo įvairiausių renginių ir pasilinksminimų gausos. Atostogauti susirinkusiems poilsiautojams siūlome gulėjimą pliaže iškeisti į aktyvias nemokamas pramogas visai šeimai ir iš arčiau susipažinti su vandens sporto šakomis.

Aquatics – tai ne tik skirtingos vandens sporto šakų disciplinos, bet ir vanduo, todėl Lietuvos pajūris – simbolinė ir puikiai šiai šventei tinkanti vieta. Norėjome sukurti šventę visai Lietuvai, o juk būtent čia vasarą būriais traukia poilsiautojai iš visos šalies ir ne tik.

Be to, šiemet Palangoje atidarytas ir naujas 25 metrų plaukimo baseinas. Džiaugiamės teigiamu miesto savivaldybės požiūriu į žmonių fizinio aktyvumo didinimą. 

Kodėl liepos 23 d.?

Simboliška, kad šią dieną visi kartu stebėsime ir sirgsime už Lietuvos plaukimo rinktinės narius pasaulio čempionate. Būtent liepos 23 d. vyks vyrų 200 m. laisvu stiliumi rungties finalas, kuriame, tikimės išvysti dėl apdovanojimo kovojantį Daną Rapšį.

Priešistorė

2016 m. sausį Budapešte (Vengrija) posėdžiavusi Tarptautinė vandens sporto šakų federacija (FINA) nutarė visame pasaulyje vienu metu pradėti minėti ir atšvęsti dieną, skirtą vandens sporto šakoms.

FINA Aquatics diena yra skatinamos ir populiarinamos vandens sporto šakos, prisidedančios prie socialinės žmonių gerovės ir jų vystymosi skirtinguose Žemės kampeliuose. Paprastai ši diena minima pirmąjį liepos savaitgalį, prieš liepos 19 d., kada 1908 m. buvo įkurta FINA, taip kiekvienais metais pažymint federacijos įsteigimą.

Tikslas

Pagrindinis šios dienos tikslas – padrąsinti ir paskatinti žmones iš viso pasaulio kuo daugiau judėti vandenyje – baseinuose, upėse, ežeruose ar atvirose jūrose ir didinti sąmoningumą apie mokėjimo plaukti būtinybę.

Milijonus žmonių visame pasaulyje jungia vienas bendras siekis – mėgautis fiziniu aktyvumu vandenyje.

Lietuvos plaukimo federacija, nuo 1992 m. esanti FINA narė, jungia mūsų šalyje registruotų plaukimą, šuolius į vandenį ir dailųjį plaukimą propaguojančias ir vystančias 24 sporto mokymo įstaigas, miestų federacijas, klubus. Norime, kad visuomenė plačiau išgirstų apie mūsų narių siūlomas veiklas ir aktyviau įsitrauktų į vandens sportą.

Renginių Palangoje programa:

Liepos 22 d.:

11–20 val. Jūratės ir Kastyčio skvere dalyvaukite ir išbandykite plaukimo judesių simuliatorių-treniruoklį – ergometrą, išmatuokite savo plaučių tūrį spirometru ir įveikite plaukimo viktoriną!

Liepos 23 d.:

10.30 val. Palangos baseinas. Prisijunkite prie masinės vandens aerobikos (įėjimas nuo 10 val., būtina išankstinė registracija).

12 val. Palangos gelbėjimo stotis. Susitikite su profesionaliais gelbėtojais ir įgykite naudingų žinių apie saugų elgesį prie vandens ir vandenyje.

13 val. LRT Opus terasa (I ♡ Palanga). Atvykite stebėti lietuvių startų pasaulio plaukimo čempionate, diskutuokite, dalinkitės prognozėmis ir dalyvaukite totalizatoriuje (transliacijos pradžia nuo 14 val.)

17 val. Palangos baseinas. Priimkite plaukimo iššūkį ir pasitikrinkite, kiek metrų jums trūksta iki pasaulio, Lietuvos rekordų (būtina išankstinė registracija).

Registruotis į renginius kviečiame pirmadienį, liepos 22 d., nuo 11 val. iki 20 val. Jūratės ir Kastyčio skvere  esančioje LPF palapinėje.

Visos pramogos ir užsiėmimai – nemokami.

Daugiau informacijos: www.aquatics.lt



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių