Orai Klaipėdoje: liko kelios giedros dienos

Vis trumpėjančios dienos verčia mėgautis kiekviena saulėta akimirka. Sinoptikai ragina paskubėti džiaugtis auksiniu rudeniu, nes jau nuo ateinančios savaitės vidurio į pajūrį atkeliaus lietaus pilni debesys, oras vės, bus kur kas žvarbiau.

Iki pat trečiadienio Klaipėdoje ir aplink ją numatomi giedri orai. Šiandien bus kiek vėsiau, nei esame pratę, termometrai rodys vos 15–17 laipsnių, tačiau vėjas nebus piktas ar labai įkyrus.

Panašus ir net kiek šiltesnis oras numatomas sekmadienį – naktį oras nebus labai šaltas – apie 8–10 laipsnių, dieną laikysis 17–19 laipsnių šiluma.

Labai panašios orų prognozės skelbiamos pirmadieniui ir antradieniui – nestiprus vėjas, giedra bus ištisą parą, o naktys iki trečiadienio net šiltės. Naktį į trečiadienį tikėtina oro temperatūra – 12–14 laipsnių.

Nuo rugsėjo 14 d. orai keisis, pūs gūsingas pietryčių, pereinantis į pietvakarių vėjas, prapliups nestiprūs bei ilgiau užtrunkantys lietūs. Trečiadienio dieną termometrai rodys 16–19 laipsnių šilumos, bet dėl stipraus vėjo jutiminė temperatūra bus kur kas žemesnė.

Ketvirtadienį vakarų vėjas turėtų rimti, lis ir dieną, ir naktį, oro temperatūra laikysis ties 16–18 laipsnių padalomis.

Penktadienis numatomas nevėjuotas, bet vis dar lis, nakties temperatūra žemės iki 9–11, dieną šils tik iki 14–16 laipsnių.

Kalbėdami apie kitą savaitgalį, sinoptikai žada lietus ir vėsą.

Nors pranašaujami lietūs, jie nebus tokie gausūs, kad tinkamai sudrėkintų dirvą ir papildytų upes bei gruntinius vandenis. Po kelių lietingų parų atsiras vilčių, kad pradės dygti grybai. Tačiau gamtos žinovai teigia, kad grybiena atsigautų, panašiai lyti turėtų ne mažiau kaip porą savaičių.

Šią vasarą pajūrio krašte iškrito tik maždaug trečdalis kritulių normos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių