Oficialus vadovų susitikimas: miestas ir uostas tikisi bendradarbiavimo

Po pirmo oficialaus susitikimo miesto rotušėje Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas ir naujasis Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos vadovas Algis Latakas tvirtino įžvelgiantys bendradarbiavimo ir miesto bei uosto interesų suderinimo galimybių.

Oficialus miesto ir uosto vadovų vizitas vyko vakar.

"Manau, kaip uosto vadovas, būdamas Klaipėdos mieste, turėjau prievolę atvažiuoti pas merą jam prisistatyti ir tiesiog draugiškai pakalbėti, ką mes galėtume bendrai nuveikti miesto naudai", – po susitikimo teigė uosto vadovas A.Latakas.

Labiau susipažinti skirto vizito metu konkretūs klausimai nebuvo svarstomi, tačiau sutarta, kad jie bus nagrinėjami darbo tvarka.

"Aš manau, kad sprendimai, kurie galėtų būti naudingi ir miestui, ir uostui, gali būti priimti tik bendrai, ieškant sąlyčio taškų. Jeigu kažko išspręsti nepavyksta, reikia sustoti, grįžti atgal ir spręsti iš naujo. Manau, kad po pokalbio su meru, kuris irgi išreiškė didelį norą bendradarbiauti, tai mums pavyks padaryti", – dėstė pašnekovas.

Susitikimą, kaip įkvepiantį ir viltingą, apibūdino ir uostamiesčio vadovas.

Anot V.Grubliausko, naujasis uosto vadovas palieka labai malonaus ir šviesaus žmogaus, kuris yra susipažinęs ir supranta šiuo metu susiklosčiusią situaciją, įspūdį.

"Buvo smagu girdėti apie norą ieškoti visų sąlyčio taškų, kur tik įmanoma, ieškoti kompromiso ir bendro sprendimo", – kalbėjo miesto vadovas.

Klaipėdos meras teigė, kad miesto bendrojo plano, krantinių perėmimo klausimus norima spręsti kuo greičiau.

"Tikrai yra sudėliotas pačių artimiausių darbų sąrašas. Uosto vadovą matome kaip geranoriškai miesto atžvilgiu nusiteikusį partnerį, kuris darbais įrodys, kiek tai yra realu ir veiksminga", – apibendrino V.Grubliauskas.

Vis dėlto meras pabrėžė, kad darbų ir karštų klausimų laukia daug, o laiko jiems spręsti – mažai.

"Tikiuosi, kad tai bus geras, naujas motyvas miesto ir uosto santykių perkrovai", – teigė V.Grubliauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kuo stuktelėjo ir kas?

Kuo stuktelėjo ir kas? portretas
tam Latakui. Tu negali apsaugoti gatvių nuo teršimo- tik vakar valiau palanges- jos vėl užneštos aštriomis nuodingomis dulkėmis. Kažin, ar daug atsilygina Grubliauskui už "toleranciją" uostui, nekreipiant dėmesio į žmonių kančias. Kvėpuojame trąšų, anglies ir visokio velnio dulkėmis. Klausykit, niekadėjai, ar jūs jau visai sąžinės nebeturite. Tikrai, manau trečio reicho veikėjai užėmė Klaipėdą- daro ją negyvenama. Ar jūs darysite ką, ar tikrai reikės kreiptis į ES- tada gausit tokią baudą- ir pabusite. Jūsų iš letargo miego niekas negali prikelti.Latakai, nusileisk ant žemės, netratėk nesąmonių- juokinga.

Darusa

Darusa portretas
to smirdaliaus dienos tiksi,tikiuos Salygos,Janusonis....

Anonimas

Anonimas portretas
Laikas poilsiui
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių