Nutrauktas tyrimas dėl A. Kaveckio: politikas – atsiprašė

Uostamiesčio etikos sargai nutraukė prieš kurį laiką pradėtą tyrimą dėl tarybos nario Aido Kaveckio elgesio. Toks sprendimas priimtas įvertinus tai, kad politikas dėl savo veiksmų atsiprašė.

Klaipėdos etikos komisija ketvirtadienį rinkosi svarstyti miesto tarybos nario A.Kaveckio elgesio vieno jo vadovaujamo Finansų ir ekonomikos komiteto posėdžių metu.

Komisija tyrimą pradėti buvo nusprendusi dar birželio pabaigoje. „Klaipėda“ jau rašė, kad tuomet politiko elgesį svarstyti prašė bendrovės „Audito gairės“ vadovė Loreta Rupeikienė.

Dalyvauti posėdyje arba pateikti papildomų paaiškinimų buvo kviečiama tiek skundo autorė, tiek skundžiamasis, tačiau nė vienas jų posėdyje nepasirodė ir papildomų paaiškinimų nepateikė.

Tiesa, į posėdį susirinkę uostamiesčio etikos sargai ilgai spręsdami klausimą neužtruko. Remiantis galiojančiais teisės aktais tyrimą buvo nuspręsta nutraukti.

„Kaip žinote iš Valstybės politikų elgesio kodekso įsigaliojimo ir įgyvendinimo įstatymo, 9 straipsnio 2 punktas byloja, kad komisija gali nutraukti tyrimą jeigu iki tyrimo pabaigos valstybės politikas savo elgesį ar veiklą pripažino neetiškais, nesuderinamais su savo pareigomis ar institucija, kurioje jis eina pareigas, ir dėl to viešai atsiprašė“, – teigė Etikos komisijos pirmininkas Edmundas Kvederis.

Pagrindu nutraukti tyrimą ir tapo būtent tai, kad politikas jau yra atsiprašęs už savo elgesį, kuris galbūt galėjo ką nors įžeisti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sigitas

Sigitas portretas
Būtent t.y. visu pirma Klaipėdos miesto gyventojų pagrindiniams tarnautojams reikia sutvarkyti savo VŠĮ įstaigas, kad gyventojams pastoviai nekiltu jokių abejonių dėl dabar esamos neva tariamos "betvarkės".

O kas tau turi pasikeisti

O kas tau turi pasikeisti portretas
kai kiti sėdi lyg kiaušiniai. Ir jiems viskas po hu i. Svarbu paspaust mygtuka kaip vadas pasakys. Todėl čia net keiksmų nepakanka

Gal todėl , kad

Gal todėl , kad  portretas
konservatorius Kaveckis yra koalicijoje su Grubliausko komitetu ? :))) Todėl ir rašiau - kas pasikeitė ? Niekas ? Tada čia buvo tik politinis šou , nes klausimas dėl " draugų ir artimųjų " Klaipėdoje , tikrai labai aktualus.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių