Išmontavo uostamiesčio eglutę

Teatro aikštėje antradienio rytą pradėta nupuošti pagrindinė miesto eglė. Pirmiausia nuo dirbtinio medelio nukabinami papuošimai: šviečiantys elniukai, snaigės, tūkstančiai lempučių.
 

Šventinis laikotarpis uostamiestyje baigėsi – antradienį Teatro aikštėje buvo nupuošiama ir išmontuojama pagrindinė miesto eglė. Pro šalį ėję klaipėdiečiai tvirtino, kad šiai erdvei dabar trūks akcento.

Darbas teatro aikštėje prasidėjo nuo ankstaus ryto. Pirmiausia nuo eglutės buvo nukabinami papuošimai: šviečiantys elniukai, snaigės, LED lemputės, kurių ant medelio buvo pakabinta apie 37 tūkst.

Tada nuo apie 20 metrų aukščio metalinio karkaso buvo nurenkamos dirbtinės eglių šakos. Pastarųjų buvo sukabinta keli tūkstančiai.

Vakarop liko išmontuoti tik metalinė karkasą. Tikėtasi, kad darbus pavyks baigti per dieną. Jei nebus spėta, darbai bus tęsiami trečiadienį.

Pirmadienį buvo išjungtas miesto gatvių šventiniai papuošimai. Nukabinti šviečiančioms girliandoms, dekoracijoms nuo žibintų, medžių reikės 2–3 savaičių.

Šiemet kalėdiniams renginiams, papuošimams išleista 115 tūkst. eurų. Ši suma kiek didesnė nei pernai. Iš jų eglutė atsiėjo apie 22 tūkst. eurų.

Uostamiestį penktus metus puošė dirbtinė eglė. Anksčiau Teatro aikštėje būdavo statoma tikra. Tačiau pastaroji nuolat sulaukdavo kritikos – tai per mažai šakų, tai pakrypusi.

Manoma, kad dirbtinė eglė geresnis pasirinkimas. Be to, taip saugomi medžiai.

Uostamiestyje miesto eglė kasmet nupuošiama po stačiatikių Kalėdų ir Naujųjų metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Atėjo

Atėjo portretas
pats nykiausias ir neįdomiausias metų laiko tarpas:(

ha

ha portretas
Bet koks nutikimas,o koks įspūdis,oho o o, tūkstančiai lempučiųųų
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių