Nuo sausio 1-osios vairuotojų laukia pokyčiai, o vaistinėlių jau dabar ir su žiburiu nerasite

Vos tik buvo pranešta apie nuo sausio 1-osios vairuotojų laukiančias permainas, iš vaistinių ir automobilių reikmenimis prekiaujančių parduotuvių buvo iššluotos pirmosios pagalbos vaistinėlės. Jų neįmanoma įsigyti ir internetu. Pardavėjai negarantuoja, kad iki Naujųjų metų sugebės aprūpinti jomis visus norinčiuosius.

Žada pranešti žinute

Sveikatos apsaugos ministerijos atstovai pranešė, kad vaistinėlės sudėtis papildoma spaudžiamuoju tvarsčiu, ledo maišeliais, turniketais ir vienkartine veido kauke, skirta gaivinti – atlikti dirbtinį kvėpavimą.

Nors teigiama, kad nebūtina įsigyti visą naują vaistinėlę, pakaks jau turimą papildyti trūkstamomis priemonėmis, bet vaistininkai, kaip susitarę, tikina, kad neturi ir papildomų priemonių. Ne tik neturi, bet nežino ir kada jų galės užsakyti.

Automobilių detalėmis ir priemonėmis jiems prekiaujančių parduotuvių tinklo pardavėjai kol kas gali pasiūlyti tik senos komplektacijos vaistinėlių. Kada bus naujų, nežino.

Didžiųjų vaistinių interneto svetainės skelbia, kad atnaujintos sudėties vaistinėlių neįmanoma net užsisakyti.

Vienintelė paslauga, kurią prekeiviai maloniai siūlo, – užsirašyti kliento telefono numerį, kad vos gavę vaistinėlių trumpąja žinute galėtų pranešti apie tai.

Turės atitikti reikalavimus

Vaistinėlė nuolaidų kortelės neturinčiam pirkėjui kainuos 41 eurą, su nuolaidų kortele – 38,5 euro. Kada šios prekės bus atvežtos, niekas nežino.

Pardavėjas vienoje Klaipėdos "Autoaibės" parduotuvėje atviravo, kad laukti gali tekti ir porą savaičių.

Kita parduotuvės darbuotoja prasitarė, kad 100 vaistinėlių buvo nupirktos mažiau nei per porą valandų.

Jų yra užsakyta, bet kada bus atgabentos į Lietuvą, nežinia. Esama kalbų, kad nėra kas šį krovinį atgabens.

Parduotuvės darbuotojai bandė užsakyti ne Europos Sąjungoje pagamintų spaudžiamųjų tvarsčių, bet paaiškėjo, kad jie nėra tokie, kokių po Naujųjų bus reikalaujama automobilį tikrinant techninių apžiūrų centruose.

Valdžia vėl siutina žmones

Didžiųjų vaistinių interneto svetainės skelbia, kad sukomplektuotų vaistinėlių neįmanoma net užsisakyti internetu.

"Palaukite, o ar neturėjo apie tai pagalvoti tie patys Sveikatos ministerijos ponai? Jeigu iki sausio 1-osios vaistinėlių prekybos vietose neatsiras, jų neturintys vairuotojai vis tiek bus baudžiami? Kas čia vyksta mūsų valstybėje? Ar čia noras pasipinigauti iš baudų, o gal vėl siekiama pasipelnyti tyčiojantis iš piliečių? Jiems valstybėje dar triukšmų maža!" – piktinosi senas, vos kelis eurus kainuojančias vaistinėles parduotuvėje apžiūrinėjęs vairuotojas.

Techninių apžiūrų įmones vienijančios asociacijos "Transeksta" komunikacijos vadovas Renaldas Gabartas, kalbinamas LRT žurnalistų, teigė, kad visose techninių apžiūrų centrų kasose galima įsigyti naująją vaistinėlę, kaip ir kitas būtinas turėti priemones.

Tačiau Klaipėdos techninių apžiūrų centro "Transkona" darbuotojai tikino, kad tokios galimybės uostamiestyje nėra ir kažin, ar bus.

"Pamatysite, prieš pat Naujuosius metus vaistinėlių bus visur ir visokių, tokie yra rinkos dėsniai", – įsitikinęs "Transkonos" darbuotojas.

Pakeitimas, reikalaujantis papildyti vaistinėles, buvo priimtas praėjusių metų gruodžio 10 d. Tada buvo numatyta, kad senos sudėties vaistinėlės gali būti naudojamos iki 2022 m. sausio 1 d. Tačiau vairuotojams apie tai viešai priminta tik prieš kelias dienas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vilius

vilius portretas
tai eilinis paprasto žmogaus apiplešimas,o tie turniketai nerekomenduojamioES,nes traiško ir žaloja audinius,sunkindami traumą.jei turit norokraujavimą galima stabdyti,kaklatžraiščiu,diržu armoteriška kojine.Valdžiažmogiai iš Lukašenkos galimai gavo daug babkiu už trašu vežimą,o kaltu ir vel nera,jie tik loja ant KINIJOS,rusu,to paties LUKAŠONO,o mokam mes,gi jie už musu pinigus perkasi limuzinus.LIetuvi pabusk

Otas

Otas portretas
Butinomis medicininemis priemonemis vyriausybe turi pasirupinti.Naujas vaistineles turi isdalinti,o senas surinkti,gal tada tokiu apsurdisku istatymu bus maziau.

Antanas

Antanas portretas
Jeigu skurdinti tautą, tai iš peties. Siūlau veiklos transporto ministrui...Ar neturite savų pacanų, kurie galėtų pakelti gerų babkių? Prastumkit įstatymą kad nuo vasaros Lietuvoje nebegaliotų trikampis avarinis atšvaitas. Būtų tinkamas tik mirkčiojantis su baterijomis. Ir su CE ženkliuku. Kad tautiečiai neprisipirktį Kinijoje pigiai.Puiki idėja. Gal numestumėt ir man procentėlį?
VISI KOMENTARAI 45

Galerijos

Daugiau straipsnių