Piktinasi ribojimais Neringoje: draudimų daugiau nei pas R. Karbauskį Naisiuose

Dėl renginių laiko ribojimo Neringoje renkami parašai. Peticijos autoriai piktinasi tuo, kad Neringos miesto savivaldybės administracija nustatė ribojimus visiems viešiems renginiams – jie gali vykti ne ilgiau kaip iki 22 val.

Lyg komendanto valandos

Po peticija jau surinkta daugiau parašų, nei yra gyventojų visoje Neringoje. Ją pasirašė 5 212 žmonių.

"Neringa visada buvo atvira ir tolerantiška skirtingo amžiaus, skirtingų interesų žmonėms, savo vietą randa ir įvairiausių pažiūrų žmonės. Neringa garsėja nepakartojamais renginiais ir festivaliais. Tai visada buvo ir vis dar yra laisvų, kultūringų žmonių susitikimų vieta. Norime, kad Neringa ir toliau kaip miestas, kaip kurortas, būtų atviras, šiuolaikiškas ir dinamiškas visiems žmonėms. Todėl nepritariame nepagrįstiems reguliavimams dėl laiko nustatymo vykstant viešiesiems renginiams", – rašoma peticijoje.

Neringos valdžios sprendimu abejojama dar ir dėl to, kad renginiams šioje teritorijoje galima surasti ir atokesnių vietų.

Minima, kad tam tiktų Nidos centrinis ir šiaurinis paplūdimiai, Bulvikio įlanka.

"Raginame Neringos miesto savivaldybę atšaukti nepagrįstus draudimus ir nustatyti, kad visi viešieji renginiai savivaldybės teritorijoje galėtų trukti bent iki 2 val. nakties, užtikrinant, kad renginių metu būtų laikomasi visų įstatymuose nustatytų reikalavimų ir nebūtų trukdoma kitų žmonių poilsiui", – rašoma peticijoje.

Peticiją pasirašantys piliečiai nurodė, iš kokio miesto jie yra. Tarp pasirašiusiųjų daug Kauno ar Vilniaus gyventojų. Tiesa, jai pritaria ir Neringos jaunimo dalis.

"Gyvename XXI amžiuje ir nesutinkame, kad miesto valdžia įvedinėtų komendanto valandą net nepasitarus su Neringoje gyvenančiais ar atvykstančiais poilsiauti žmonėmis. Neringa nepriklauso valdžiai, Neringa priklauso žmonėms", – rašė peticijos autoriai.

Vaidas Baumila. I. Juodytės / BNS nuotr.

Priminė R.Karbauskio draudimus

Diskusija dėl triukšmo ribojimų užvirė ir socialiniame tinkle.

Vieni argumentavo, kad Neringa yra valstybės saugomos teritorijos dalis ir triukšmingiems renginiams čia ne vieta.

Tačiau prieštaraujantieji tylos valandoms akcentavo, kad Neringa yra kurortas, o jis vasarą skirtas ne tik poilsiui, bet ir pramogoms – kur jau kur, bet kurorte vasarą muzika ir renginiai turi lietis laisvai.

Komentatoriai pasidalijo į dvi dalis, ištroškusiems renginių buvo siūloma važiuoti į Palangą ar Šventąją ir palikti neriją tyloje.

Į diskusiją įsitraukė ir atlikėjas Vaidas Baumila, jis paragino išsiilgusius renginių važiuoti į Vilnių.

Tačiau atlikėjas mėgino išsakyti nuosaikią nuomonę, pabrėždamas, kad ir sostinėje galioja tokios pat taisyklės, tačiau renginiai vis tiek vyksta.

Bus tie renginiai, ko jūs čia zirziate.

"Bus tie renginiai, ko jūs čia zirziate. Juk sako, kad ypatingais atvejais bus. "Tūsams" visada atvira Palanga. O mes, vilniečiai, kažkaip iki 22 val. koncertus sugebame kalėjimuose ir kitose viešose vietose pabaigti be peticijų", – socialiniame tinkle su neringiškiais diskutavo V.Baumila.

Viena internautė stebėjosi tuo, kokiais būdais Neringa siekia padidinti turizmo srautus.

"Paspirtukus irgi uždraudė, ką ten reikės veikti? Sumoki nežinia kiek ir dar beveik draudimų daugiau nei pas Ramūną Karbauskį Naisiuose", – rašė komentatorė.

Festivaliui – grėsmė

O štai vienas internautas susekė, kam būtų naudinga atšaukti tarybos patvirtintą tvarką.

Diskusijoje pasidalinta nuoroda, jog draudimais piktinasi festivalio "Ant bangos" organizatoriai, kurie pyksta, kad jų renginiui iškilo grėsmė.

Renginio organizatoriai socialiniame tinkle pabrėžė, kad per aštuonerius metus festivalyje "Ant bangos" pasirodė žinomi ir pasauliniu mastu vertinami elektroninės muzikos kūrėjai bei atlikėjai iš Japonijos, Indijos, Honkongo, Serbijos, Vokietijos, Olandijos, Prancūzijos, Italijos, Ispanijos, Norvegijos, Didžiosios Britanijos, Izraelio, Australijos, Meksikos, JAV ir Kanados.

Festivalį pernai aplankė 5 tūkst. šios muzikos gerbėjų, o pats renginys garsino kurorto vardą.

Išimtys: Neringos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas S.Šveikauskas patikino, kad išimčių renginių organizatoriams bus, bet ne už pakišas. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Riboti "pribrendo reikalas"

Neringos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Sigitas Šveikauskas patikino, kad neringiškiai nieko naujo neišrado – visoje šalyje galioja tvarka, kuri nusako, kada įsigalioja ramybės metas.

"Pribrendo reikalas. Nors jie ten ir parašus po peticija renka. Bet mūsų gyventojai palaiko renginių ribojimo laiką. Išimtys gali būti taikomos – Joninės, Naujieji metai, Neringos organizuojami festivaliai. Aš manau, kad riboti renginių laiką reikia. Po 22 val. triukšmingi renginiai negali vykti", – tikino S.Šveikauskas.

Pribrendo reikalas.

Tačiau viena šios tvarkos sąlyga iš tiesų ėmė kelti klausimų – tam tikrais išskirtiniais atvejais sprendimą leisti renginį organizuoti iki 2 val. nakties turi teisę tik Neringos savivaldybės administracijos direktorius Egidijus Šakalys.

"O kas pasakys, kokiais kriterijais administracijos direktorius vadovausis priimdamas sprendimus? Patinka, nepatinka? Vieni – draugai, jiems galima? O kiti nepatinka, jiems negalima? Tokie dalykai turi būti reglamentuoti", – replikavo Neringos tarybos narys Dovydas Mikelis.

S.Šveikauskas aiškino, kad išimtys bus taikomos ne tik savivaldybės organizuojamiems renginiams.

"Jei būtų privatus renginys, bet jis vertingas miestui, būtų galima diskutuoti. Pirmiausia reikėtų diskutuoti dėl vietos tokiam renginiui", – pastebėjo direktoriaus pavaduotojas.

S.Šveikauskas aiškino, kad administracijos direktorius E.Šakalys sprendimą turės priimti įvertinęs argumentų visumą.

"Nėra taip, kad direktorius lauktų, jog kas ateitų su lauknešėliu. Yra komisija, ji nuspręs. Nebus taip, kad vadovautųsi argumentu patinka nepatinka. Palanga yra kitokia, o Neringa nori kitokio veido. Žmonės čia ieško ramybės. Neringa iškęstų be grandiozinių renginių", – pastebėjo S.Šveikauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rokas

Rokas portretas
Kas piktinasi? Atvažiuojantieji, neįdėję nė cento į Neringos išlaikymą? Nuo kada Neringoje reikia siautėti, šiukšlinti ir palikus savo šiukšles pasišalinti. Yra rios, yra įstatymai. Prašom laikytis , o ne piktintis. geriau eikite miškų valytti ir kopų saugoti ne zauniję nuolat.

Jonas Lietuvis

Jonas Lietuvis portretas
Balso teisę Neringoje galėtų turėti žmogišku supratimu tik tie ,kurie nesinaudoja jokiomis lengvatomis , negauna jokių lengvatų, pirmumų iš Lietuvos valstybės. Visi kiti kaip utėlės Lietuvos barzdoje , geriančios kraują ir nuo to gerokai išpampusios, kaip matyti. Patikrinus jų mokestines deklaracijas paaiškėtų kad tai vargingiausia Lietuvos visuomenės dalis, kuri turėtų džiaugtis chaliavu triukšmu, nes gyvenymas ant chaliavos -jų credo. Tad tiek pastabų.

Visokie

Visokie portretas
3,14stivaliai,lenktynes be duslintuvu naktimis ir kita anarchistine kloaka - turetu buti rengiami kad ir kariniu poligonu tyrlaukiuose! Ir tai su salyga,kad dalyviai viska sutvarkys po savo orgiju. Deja,neturime nei istatymu,nei tarnybu,nei kulturos,nei sazines su nuovoka. Tik visas teises prisivogusiems daug pinigu.
VISI KOMENTARAI 35

Galerijos

Daugiau straipsnių