Naujųjų naktį Klaipėdos gimdykla ištuštėjo

Gyvenimas laukiant Naujųjų metų nesustoja, gimdymo skyriuje šventinį vakarą medikai neturėjo atokvėpio. Užtat po vidurnakčio mažyliai neskubėjo gimti.

Klaipėdos universitetinės ligoninės Akušerijos-ginekologijos departamento Gimdymo skyriuje išeiginių ar šventinių dienų nėra.

Kaip šmaikštavo šio skyriaus vedėjas gydytojas Leonas Janušas, gimdymo atidėti ar sustabdyti neįmanoma.

Būtent todėl šešiems mažiesiems klaipėdiečiams, gimusiems paskutinėmis 2018 m. valandomis, likimas lėmė būti metais vyresniais nei po pusdienio į pasaulį atėjusiems vaikams.

Gruodžio 31 d. nuo 8 iki 24 val. šiame skyriuje atžalų susilauk šešios moterys, joms gimė dvi mergaitės ir keturi berniukai.

Paskutinio 2018 m. gimusio kūdikio klyksmas pasigirdo likus pustrečios valandos iki vidurnakčio.

„Matyt, vaiko tėvai neprašė užrašyti jo gimimo sausio 1 d. Jeigu mažylis gimsta prieš pusvalandį ar 15 minučių iki metų virsmo, galbūt būtų įmanoma įrašyti, kad jis atėjo jau naujais metais, bet irgi nesu tuo garantuotas. Paprastai tėvai būna laimingi sulaukę vaiko gimimo ir tą akimirką apie tokias detales kaip data negalvoja. Mes negalime nei sustabdyti, nei pagreitinti gimimo, – kalbėjo L.Janušas. – Šiemet vidurnaktį nė viena moteris negimdė. Iki 8 val. ryto negimė nė vienas vaikas. Skaičiuoti pamainos sunkumo gimusių mažylių skaičiumi negalima. Kartais pasauli išvysti gali 12 vaikų ir tai nebus nieko ypatingo, o kartais ir du gimdymai gali trukti ilgai ir būti sudėtingi.“

Pirmasis žmogutis sausio 1-ąją gimė apie 10 val. ryto. Tėvams tai – didžiulis džiaugsmas, medikams – kasdienybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipėdietė

Klaipėdietė portretas
Aš gimiau likus iki 24val.15min.ir esu be galo nalaiminga savo gimtadieniu,bet yra kaip yra?

Dar ne tokių

Dar ne tokių portretas
laikų sualuksit.Skaičiusit dienas kai kas nors gimdys daugiau kaip 3.Ačiū verslui, darbdaviams ir socialinei polittikai
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių