Naujos darbo vietos – inovacijų pasekmė: kuriuose sektoriuose ieškoma daugiausiai specialistų?

Šiais metais daug industrijų patyrė sunkumų, dar daugiau žmonių prarado darbą. Tačiau net ir tokiu metu yra sektorių, kur specialistų ieškoma. Klaipėdoje sėkmingai augančioje informacinių technologijų (IT) srityje yra virš šimto atvirų darbo vietų, o pedagoginį išsilavinimą turintiesiems galima išbandyti jėgas naujoje valstybės vystomoje programoje.

Ieško specialistų

Uostamiesčio plėtros agentūros "Klaipėda ID" duomenimis, šiuo metu įvairių lygių IT specialistams Klaipėdoje yra per 100 darbo pasiūlymų.

Ši agentūra tiesiogiai bendrauja su IT kompanijomis ir įmonių atstovais. Jų teigimu, po mokesčių atlyginimas šiose įmonėse gali siekti 3 500 eurų.

"Šiuo metu darbuotojų poreikis toks didelis, kad įmonės kartais net nespėja viešinti visų skelbimų", – situaciją nusakė "Light House" komunikacijos projektų vadovė Laura Telksnienė.

Darbuotojų poreikis IT sektoriuje dabar yra itin išaugęs – įmonės nebesugeba rasti pakankamai specialistų Klaipėdoje ir pradėjo ieškoti potencialių darbuotojų užsienio šalyse.

Metai – rezultatyvūs

Tokiam darbo pasiūlos šuoliui įtakos turi įvairios priežastys.

Iš vienos pusės, tarptautinės įmonės vis dažniau steigia savo padalinius uostamiestyje. Tokiais atvejais, kai komandoje jau yra keli asmenys, įmonės ieško specialistų lygiavertei komandai sukurti.

Kita priežastis – vietinių startuolių sėkmė.

"Dėl plėtros ir galimybių augimo darbuotojų reikia ne po vieną ar po du, o kartais jau net dešimtimis", – sakė L.Telksnienė.

Klaipėdos startuoliams šie metai buvo itin rezultatyvūs.

"Klaipėdoje gimusios ir užaugusios įmonės plečiasi ir ieško darbuotojų", – džiaugėsi L.Telksnienė.

Vystoma nauja programa

Šiuo metu Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba žvalgosi komandų koordinatorių Klaipėdoje. Koordinatoriai ieškomi multidimensinės šeimos terapijos programai vykdyti.

Šia programa Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba siekia padėti elgesio sutrikimų turintiems vaikams ir jų šeimoms. Jų duomenimis, šiuo metu tai vienas didžiausių socialinių iššūkių šalyje.

Šiais metais Lietuvoje ketinama pradėti Multidimensinę šeimos terapijos programą, kuri buvo sukurta Jungtinėse Amerikos Valstijose ir jau yra praktikuojama Europoje paskutinius dešimt metų.

Tam, kad būtų galima sėkmingai pradėti vystyti šią programą ir Lietuvoje, per kitus dvejus metus siekiama sukurti tris komandas Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje.

Po atrankos koordinatoriai ir specialistai dalyvaus mokymuose, kad įgytų šios programos terapeuto licenciją.

Klaipėdoje ieškomi du programos koordinatoriai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klausimėlis

Klausimėlis portretas
Kaip čia išeina, startuoliai ieško įsivaikinti IT specialistų? Žurnaliugos ir redaktoriai, ar jums galvos perkaito per karantiną?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių