Muziejuje veiks nauja poilsio vieta

Lietuvos jūrų muziejus visuomenei pristato naujai įrengtą edukacinę žaidimų ir poilsio erdvę "Mažųjų laivų uostas".

Šį penktadienį, 10 val. 30 min., Lietuvos jūrų muziejuje, prie etnografinės pajūrio žvejo sodybos, kviečiama į naujos nemokamos edukacinės žaidimų erdvės atidarymą.

Visą parą atvirą erdvę galima išvysti einant marių krantine iš Senosios perkėlos.

Lankytojai pirmiausia pastebės kalnelį, už kurio slepiasi vėtrungėmis puoštas stilizuotas Kuršių marių uostelis. Ši lauko edukacinė erdvė – tarsi prieplauka, kurioje yra ir marių krantas, ir sustojęs laivas, linguojantys jo stiebai.

"Erdvė susideda iš trijų zonų – tai yra stalai, du kurėnai ir sienelė. Ant sienos yra išdėstyti tinklų pavyzdžiai, supažindinantys su senaisiais žvejybos Kuršių mariose būdais. Ant stalų įrengti stacionarūs žaidimai, kurie pasakoja apie žuvis, kurios gyvena Baltijos jūroje arba Kuršių mariose", – naująją erdvę pristatė Jūrų muziejaus atstovė Nina Puteikienė.

Naujoji erdvė skirta šeimoms su vaikais. Joje lankytojai gali jaustis visiškai laisvai. Į du kurėnus gali įlipti apsižvalgyti vaikai, o tėvai tuo metu gali išgerti atsineštos arbatos prie įrengtų stalelių.

"Čia reikėtų pamiršti mobiliuosius telefonus, verta dėmesį sutelkti į stalo žaidimus. Tai žaidimai, įtraukiantys visą šeimą, kurie edukuoja ir skatina fantaziją. Jie padės iš elektroninio pasaulio grįžti į realųjį", – teigė N.Puteikienė.

Renginyje bus surengti edukaciniai užsiėmimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių