Mumlaukio ežero ledas traškėjo nuo žmonių gausos

Saulėtas šeštadienis parodė tai, ko iš tiesų trūksta klaipėdiečiams. Masė žmonių susirinko į Kaimynų žiemos žaidynes. Ekečių gręžimo rungtyje dalyvavo tiek klaipėdiečių, kad po dalyvių kojomis ledas ėmė pokšėti.

Pirmą kartą rengtos tokios žiemos žaidynes praėjo su trenksmu. Žmonės džiaugėsi žiemos pramogomis ir iki sutemų neskubėjo namo.

Kaimynų žiemos žaidynėse susigrūmė Dragūnų kvartalo ir Žolynų gatvės gyventojai bei Dragūnų bataliono kariai.

Miestiečiai rungėsi rogučių tempimo varžybose. Rogutes su savo mažyliais tampė ne tik mamos. Pagauti azarto, į rungtį stojo ir tėveliai, jie pasišovė pavėžinti mamas. Daug juoko sukėlusioje rungtyje net ir mamos vėžino savo vyrus.

O štai didžiausios aistros virė vyriškoje kovoje. Ledo ritulio varžybose rungėsi net ir tie, kurie neturėjo pačiūžų.

Kol vyrai įrodinėjo savo pranašumą, ant ledo virvę tempė vaikų būrys, kurie stojo prieš Dragūnų bataliono šauktinius. Ir jie pirmuoju bandymu įveikė šauktinių komandą. Tiesa, antroje rungtyje jauniesiems Dragūnų kvartalo gyventojams teko nusileisti uniformuotiems kaimynams.

„Nesitikėjome, kad toks pasisekimas bus. Ant ledo susirinko didžiulis būrys žmonių. Spėju, kad kokie 300 klaipėdiečių laiką leido šioje šventėje. Nuotaika buvo puiki, žmonės dar vis linksminosi ir neskubėjo į namus“, – pasakojo vienas iš šios šventės organizatorių Šilojų seniūnaitijos seniūnaitis Aurimas Mockus.

Šviečiant saulei tėvai į šventę žygiavo ne tik su mažyliais, bet atsivedė ir augintinius.

Ant ledo vyko triratukų varžybos. O štai susirinkus į eketės gręžimo rungtį, po dalyvių kojomis ėmė pokšėti ledas.

„Man net širdį pervėrė, kai išgirdau, kad ledas sutraškėjo. Tačiau nieko baisaus nenutiko. Tiesiog vienu metu susirinko didelis būrys žmonių vienoje vietoje“, – prisipažino A.Mockus. 

Klaipėdiečiai varžėsi linksmosios ledo ritulio lazdos, mega slidžių ir dailiojo čiuožimo rungtyse.

Dragūnų bataliono kariai šventės dalyviams išvirė karštos arbatos. Ant Mumlaukio ežero visą dieną skambėjo muzika.

|“Idėja surengti tokią šventę gimė tik prieš savaitę. Nesitikėjome, kad pavyks taip greitai suorganizuoti. O dabar dvigubai džiugu, kad viskas pavyko puikiai“, – tikino A.Mockus, Dragūnų kvartalo gyventojas.

Prie renginio organizavimo prisidėjo bendrovės "Vakarų pramogos" vadovas Tadas Račkauskis. O bendruomenės šventę parėmė prekybos tinklas „Rimi“, įmonės „Vitės valdos“ ir „Adminta“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

To ai gerai pagotiems ir Jonui D.

To ai gerai pagotiems ir Jonui D. portretas
Mažiau reikėtų inkšti namuose, o imti ir kažką daryti. Ant Mumlaukio ežero renginys irgi ne iš oro atsirado, o kaip dienraštis rašo suorganizavo Šilojų seniūnaitis su kitu aktyviu kaimynu Tadu iš grerimos žuolynų bendruomenės. Jonui- kas liečia ledo trakštelėjimą, tai jis sutraukė jo net gręžimo rungties nepradėjus, tiesiog ledas turi savybę vaikščioti ir nuo to vaikščiojimo aižėja, o ypač kai į kuo mažesnį plotą susirenka didesnis svoris. Toks ledo storis koks turėjo būti tai dienai turėjo būti daugiau kaip solidus tokiai šventei. Mažiau abu dėjokite ir geriau sekantį kartą apsilankykite ir patys bei įsitikinsite ant kiek tokie renginiai pakelia visiems nuotaiką.

Klaipedietis

Klaipedietis portretas
Aciu miesto valdziai uz apsvietima, nuvalyta leda ir t.t..... Fainuoliai

ai gerai bagotiems

ai gerai bagotiems portretas
linksminasi ant ledo , o pietineje miesto dalyje pilna uzsalusiu kudru ir niekas nesirenka i trli vali festivalius , nera pinigo nei paciuzoms nei prmogoms ir remeju nera , tik tamsa nukuma ir ubagyste ir miesto valdziai dzin pitines dalies ubagai...
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių