Motinos dieną uostamiestyje įjungs fontanus

Kaip ir kasmet, pirmąjį gegužės sekmadienį, kada bus minima Motinos diena, uostamiestyje bus įjungiami fontanai. Vienas jų, nepriklausantis Klaipėdos savivaldybei, buvo įjungtas anksčiau – balandžio pabaigoje.

Uostamiesčio savivaldybės atstovai pranešė, kad gegužės 7-ąją miestiečius džiugins išmanieji fontanai prie Jono kalnelio, „Vaidilos“ aikštėje ir Danės skvere, taip pat Teatro aikštėje, Kurpių aikštėje (prie „Meridiano“), Puodžių g. prie paminklo Vydūnui, Karlskronos g. ir fontanai Debreceno ir Pempininkų aikštėse.

Anksčiausiai šiemet įjungtas fontanas Danės krantinėje, prie „Žvejo“ skulptūros. Jis priklauso bendrovei „Klaipėdos Smeltė“.

Fontanų šokančiais vandens purslais klaipėdiečiai ir miesto svečiai galės gėrėtis iki rudens, rugsėjo 30-osios. Įsivyravus palankiems orams, jų veikimo sezonas gali būti pratęsiamas ilgesniam laikui.

Specialistai priminė, kad fontanų vanduo nėra tinkamas gėrimui ar maudymuisi, nes jų vandenyje yra cheminių medžiagų, nuo kurių gali pasireikšti alerginė reakcija.

Taip pat fontanuose naudojamas chloras bei PH reguliatorius. Tai reikalinga siekiant, kad vanduo greitai neužsiterštų ir nebūtų gadinama fontanų įranga.

Nepaisant to, pasitaiko, kad fontanų vandeniu girdomi ir jame maudomi keturkojai, kojas plauna praeiviai. Be to, buvo pastebėti ir fontanuose besiprausiantys benamiai.

Motinos diena Lietuvoje oficialiai minima nuo 1928 m.


Šiame straipsnyje: Motinos dienafontanaiKlaipėda

NAUJAUSI KOMENTARAI

4

4 portretas
Apie kokias Danijos krantines ir skverus rašoma, kodėl ne apie Klaipėdos

Pempininkų

Pempininkų  portretas
tai galėtų nors perdažyt. Rūdys lenda o jie kažkokiais niekais užsiima..naujas nesamones išradinėja kai reikia visai nedaug kad išlaikyti tai ką jau turime

rašote???

rašote??? portretas
kelintąkart
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių