Moterų pliažas – vyrams ne tabu

Anksčiau aršiai savo teritoriją paplūdimyje gynusių moterų nebeglumina net šalia gulintys nuogi vyrai. Į juos, marširuojančius po šį pliažą, dauguma dailiosios lyties atstovių nekreipia dėmesio. Tačiau tarybiniais laikais vyrams moterų pliažas buvo tabu – atklydusiems į šią vietą nepavykdavo išnešti sveiko kailio.

Kartu deginasi ir vyras

Vyrai moterų paplūdimiuose – dažni svečiai. Tačiau jie nebesukelia tiek emocijų, kaip tarybiniais laikais. Tik viena kita lankytoja puola gėdinti nekviestus svečius.

Moterų paplūdimyje besilankanti klaipėdietė Viktorija pasakojo, kad kartą teko matyti, kaip čia atėjo du jauni vaikinai.

"Jie atsisėdo ant suoliuko prie persirengimo kabinos, žvalgėsi, atrodė, kad sprendžia, ką daryti. Tada atsistojo ir  nuėjo į kopas, bet nežinia kodėl vėl sugrįžo", – pasakojo klaipėdietė.

Pasak Viktorijos, iš pradžių paplūdimyje buvusios moterys nekreipė dėmesio. Tik vaikinams sugrįžus viena vyresnio amžiaus poilsiautoja pradėjo varyti lauk. Jie nėrė iš paplūdimio.

Dar liberalesnės dailiosios lyties atstovės saulės voniomis mėgaujasi Pirmojoje Melnragėje, buvusiame moterų paplūdimyje, einant molo link. Jau kelerius metus čia Adomo kostiumu deginasi ir vyras.

Nuogoms moterims jo kompanija netrukdo. Pasakojama, kad vyras elgiasi padoriai – saulės voniomis mėgaujasi nuogas, o eidamas maudytis, prisidengia rankšluosčiu.

"Moterys ant jo nepyksta. Šis vyras joms savas. Miesto valdžia šioje vietoje norėjo panaikinti moterų pliažą, o jis tampa nudistų. Ne vieną nuogą vyrą čia esu mačiusi besideginantį", – pasakojo klaipėdietė Inesa.

Stebi pro žiūronus

Gelbėtojai ne taip retai sulaukia pranešimų apie iškrypėlius, kurie moterų pliaže vaikšto nuogi, masturbuojasi. Tačiau dėl pro šalį einančių vyrų skundžiamasi retai.

"Mažiausiai tris kartus per dieną sulaukiame pranešimų apie iškrypėlius moterų pliaže. Kartais skambina ir dėl praeinančių vyrų. Klausia, kur žiūri gelbėtojai. Atsakau, jog į jūrą – stebime, kad žmonės neskęstų", – pasakojo Palangos gelbėtojų vadovas Jonas Pirožnikas.

Pernai kurorto gelbėtojai padėjo policijai sugauti vieną tokį iškrypėlį.

Klaipėdos gelbėtojai bandė sulaikyti moteris gąsdinančius nuogus vyrus, bet dažniausiai nesėkmingai. Šie vis pabėgdavo.

Yra ir nepiktybinių moterų stebėtojų. Tokie per žiūronus stebi nuogales iš kopų. Atsiranda ir tokių, kurie bando fotografuoti.

"Jei vyras stebi nuogas moteris pro žiūronus, tai nereiškia, kad jis iškrypėlis", – šmaikštavo Klaipėdos skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos vyriausiasis specialistas Aleksandras Siakki.

Jaunesnės yra protingesnės

Nidos gelbėtojų tarnybos vadovas Gintaras Kuprys tvirtino nesuprantantis tų poilsiautojų, kurie įsitaiso ant bendrojo ir moterų pliažo ribos. "Nežinau, ko tie vyrai ten guli", – svarstė vadovas.

Į moterų pliažą dažnai užklysta užsieniečiai. Prieš kelerius metus du suomiai Palangoje pamanė, kad tai nudistų pliažas, ir prigulė nuogi. Apie juos buvo pranešta gelbėtojams. Vyrams teko palikti pliažą.

"Anksčiau pagaliais daužydavo į paplūdimius užsukusius vyrus. Dabar nieko. Vyresnės moterys gal labiau purkštauja ir kelia intrigas. Jaunos nekreipia dėmesio. Jos protingesnės. Dar džiaugiasi, kad kas į jas žiūri", – šmaikštavo J.Pirožnikas.

Storiausios – tarsi iškaba

Iki šiol sklinda legendos, kaip tarybiniais laikais pliažo lankytojos auklėdavo atklydusius vyrus. Vienai klaipėdietei vaikystėje atmintyje įsirėžė vaizdas, kaip nuogalės vos nesudraskė vieno drąsuolio.

Vyrai net lažindavosi, kad pereis moterų pliažą. Kai vienas toks drąsuolis bandė įžengti į uždraustą zoną, moterys kaip širšės jį užpuolė, nudraskė visus rūbus ir nuogą įmetė į jūrą.

Panaši situacija buvo ir anuomečiame Pirmosios Melnragės moterų paplūdimyje. Per jį bandžiusiam eiti vyrui moterys nuplėšė glaudes ir įmetė į vandenį.

"Jam vargšui buvo labai gėda išlipti iš vandens. Laukė, kol atplauks gelbėtojai. Vyrai labai rizikuodavo, eidami į moterų pliažą", – prisiminė klaipėdietė Violeta.

Ji taip pat pasakojo, kad tarybiniais laikais moterų pliažui nereikėjo jokių ženklų. Ant ribos stovėdavo pačios storiausios, labiausiai įdegusios moterys. Jos buvo tarsi informacinė iškaba.

Prikuldavo ir gelbėtojus

46 metus poilsiautojų saugumu rūpinęsis buvęs Palangos gelbėjimo stoties vadovas Jonas Vigelis pasakojo, kad tarybiniais laikais moterys buvo labai aršios, karingos ir organizuotos.

"Net pats esu gavęs per kuprą. Skendo moteris. Išgelbėjau, o ji pamatė, kad vyras, ir pradėjo mušti", – pasakojo buvęs gelbėjimo stoties vadovas.

Pasak J.Vigelio, ne kartą teko padėti vyrams, kurie po apsilankymo moterų pliaže likdavo be glaudžių. Moterys jas nuplėšdavo, o vyrus įmesdavo į jūrą.
Į ne savo zoną užklydę stipriosios lyties atstovai buvo apmėtomi ar išprausiami šlapiu smėliu. Ne vienam tokiam drąsuoliui į akis pažerta smėlio.

"Moterys buvo griežtos. Greitai visos supuldavo ir apkuldavo atėjusįjį. Apipešiodavo kaip reikiant. Vyrai bijodavo eiti į moterų pliažą. Neduok Dieve, į jį patekti. Ne taip, kaip dabar, kas nori, tas eina", – prisiminė buvęs vadovas.

Moterys per joms skirtą paplūdimį vyrus pravesdavo užrištomis akis, kad šie nenukentėtų.

Aukomis tapdavo užsieniečiai

Anot J.Vigelio, dažniausiai nukentėdavo poilsiautojai iš buvusios Sovietų Sąjungos, Kaliningrado srities.

Tais laikais moterų pliažas Palangoje buvo netoli tilto – prasidėdavo už 50 metrų nuo jo ir tęsdavosi iki Jūratės gatvės.

Pasak J.Vigelio, ir tais laikais būdavo smalsuolių, kurie bandydavo pasislėpę nufotografuoti nuogas moteris nuo tilto, stebėdavo pro žiūronus. Iškrypėliai slėpdavosi kopose prisidengę paklodėmis.

Juos sulaikydavo ir bausdavo tuometė milicija.

"Tada moterų pliažas buvo mažas. Kopos – ne tiek nuniokotos. Į jas tik vienas kitas iškrypėlis įslinkdavo, užsimetęs paklodę. Dabar prie moterų pliažo yra miškas, o ten pilna iškrypėlių", – teigė buvęs vadovas.


Komentaras

Pragiedrulis Velička
Gydytojas dermatovenerologas, seksologas

Vyrai stebėti moterų į joms skirtą paplūdimį gali eiti dėl kelių skirtingų tikslų. Vienas jų – nekaltas žiūrėjimas. Vyrų akys visada krypsta į gražią merginą, dailią jos figūrą. Į moterų pliažus atklysta ir paaugliai. Jie visais laikais taip elgdavosi. Jie bręsta ir domisi nuogu kūnu.

Priešingai nei anksčiau, dabar yra internetas. Ten galima rasti visko. Tačiau gal tai nusibosta, ir vasarą įdomiau stebėti gyvus subjektus. Kiti vyrai į moterų pliažą eina ne nekaltai stebėti, o patirti malonumą. Stebėdami nuogas moteris jie masturbuojasi.

Trečia rūšis vyrų – kriminaliniai nusikaltėliai. Jie susijaudina pamatę nuogą kūną, o paskui užpuola moteris. Tokių atvejų yra buvę. Taip pat yra tokių vyrų, kurie eina į moterų pliažą, nes nepaiso jokių taisyklių. Elgiasi kaip asmenys, kurie mašina atvažiuoja iki pat jūros, nors žino, kad taip elgtis negalima.

Provokuoja ir pačios moterys. Prieš porą metų su svečiais teko būti bendrame pliaže. Mergina nusisegė liemenėlę ir deginosi pusnuogė.

Yra ir egzibionistai, kurie susijaudina, kai kas nors sureaguoja į nuogą kūną. Vienas toks vyras vaikšto Smiltynėje iš nudistų pliažo per vyrų į bendrą. Yra tokių ir moterų. Žinoma, šiuolaikinių moterų elgesys, pamačius vyrą joms skirtame pliaže, skiriasi. Reaguoja nebent vyresnės. Jaunos nesako nieko.

Tam įtakos turi nuogo kūno kultas. Nuotraukų, kuriose menkai apsirengę žmonės, pilni laikraščiai, žurnalai, internetas. Nebeliko gėdos jausmo dėl nuogo kūno. Ne tik vyrai eina į moterų paplūdimius, bet ir moterys į vyrų. Teko matyti, kaip viena nusirengė nuoga ir mėgavosi saulės voniomis vyrų paplūdimyje. Išsitrynė ribos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vauen

Vauen portretas
Ką čia svaigstat, Tiesiog naivu Kiek teko lankytis Europos paplūdimiuose yra arba bendras arba nudistų dažniausiai Kokie čia dar gali būti moterų, vyrų Čia kvailas rusų laikų palikimas ir tiek

sexso guru

sexso guru portretas
ble mano neisipildziuse svajone eiti per moteru pleza ir visas grazias pisti is eiles

kazkokie kliedesiai

kazkokie kliedesiai portretas
kazkokie kliedesiai
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių