Mokykla ruošiasi priimti kadetus

Iki naujųjų mokslo metų likus mažiau nei trims mėnesiams, intensyviai rengiamasi Klaipėdos jūrų kadetų mokyklos atidarymui. Jau pasirūpinta pirmaisiais mokyklinių uniformų pavyzdžiais. Per vasarą naujomis trinkelėmis turėtų būti išklotos mokyklos prieigos ir vidinis kiemas, suremontuota valgykla bei dalis kabinetų.

Nuo rugsėjo 1-osios I.Simonaitytės mokyklai šiuo metu vadovaujanti Gražina Skunčikienė taps Jūrų kadetų mokyklos vadove.

Šiandien čia besimokantys 12–16 metų moksleiviai bus perkelti į Suaugusiųjų gimnaziją.

O nuo rudens dabartiniame I.Simonaitytės mokyklos pastate Naikupės gatvėje įsikurs jūrų kadetai.

Kol kas ant šios mokyklos dar kabo senoji iškaba, nauja atsiras tada, kai miesto taryba artimiausio posėdžio metu patvirtins Jūrų kadetų mokyklos nuostatus, ir mokykla bus oficialiai įregistruota Registrų centre.

"Laiko yra labai nedaug, bet norime sutvarkyti aplinką. Trinkelėmis išklosime mokyklos priėjimo takus, vidiniame kieme įrengsime aikštelę rikiuotėms. Viduje remontuojame valgyklą, atnaujinsime fojė, keletą kabinetų. Kol kas prie mokyklos tvoros nebus, bet ateityje ji turbūt atsiras", – teigė G.Skunčikienė.

Šiuo metu į Jūrų kadetų mokyklą yra užsirašę apie 70 vaikų. Bus formuojamos 5–8 klasės. Tęsiasi pavienis priėmimas.

Šios mokyklos patalpos pritaikytos 500 vaikų, bet mokykla augs, kitais metais vėl turėtų būti priimti nauji penktokai.

Mes tikime savo galimybėmis.

"Kai pasinėrėme į pasiruošimo darbus, supratome, koks didelis iššūkis mūsų laukia. Bet mes tikime savo galimybėmis", – tvirtino direktorė.

Jūrų kadetų mokyklos iniciatyvinės grupės narys, Karinių jūrų pajėgų mokymo centro specialistas Arvydas Piepalius teigė, jog dabar svarbu surinkti kvalifikuotus užklasinio ugdymo specialistus.

Pasidžiaugta, jog jau sukomplektuotos naujosios moksleivių uniformos, kurios primena Jūreivystės mokyklos studentų uniformas.

"Deja, tėveliai uniformas kol kas turės pirkti savo lėšomis, kaip tai daroma ir kitose uostamiesčio mokyklose. Tačiau ateityje šį klausimą spręsime", – kalbėjo A.Piepalius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pozityvas

Pozityvas portretas
Sitie Zmones nudirbs pacius juodziausius darbus kuriant nauja mokykla ir paruos dirva ateinantiems naujiems vadovams bei mokytojams.

Labiau

Labiau portretas
Jurbarkas tiktu.Jis LT garseja naujaisiais Lietuvos suvorovieciais ir nachimovieciais,sugebanciais zudyti ir luosinti,vagiliauti,meluoti ir apsimetineti-nieko neivyko.Beje miestas prie garsios upes,galima praktikuotis .treniruotis laukti 1950m.pagamintos- praplaukiancios TSRS laiku raketos,kurti jurini atsitraukimo ir emigracijos kelia i vakarus.Na o Memelanda grazinus Vokietijai issisprestus visos vargo dejones,NET IR JURINES.ANTRAIP LAUKIA kINIJA IR MODIFIKUOTU RYZIU ISELIS NET PLYTINCIUOSE LEBARTU LAUKUOSE...Kai geras laikas,vagiliaujant ir dalinantis, praeina-pasaka nebepasikartoja..viskas prasikta juodai....

Nežavi

Nežavi portretas
Skunčikienė, Piepalius- 'Jūrininkai"? Kaip jie susiję su jūra, jūreivystės tradicijomis?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių