Minijos gatvėje reklamas apvyniojo plėvele

Minijos gatvėje reklaminiais užrašais apklijuotas automobilis pasislėpė po plėvele. Tokios mašinos, dažniausiai nebevažiuojančios ir reklamuojančios autoserviso ar kitas paslaugas, vis bado klaipėdiečių akis. Savivaldybė dėl jų vos ne kasdien sulaukia skundų, tačiau bausti galima ne visus – reklama ant mašinų nedraudžiama.

„Galbūt žmonės tokiu būdu bando patys išgyvendinti reklamas“, – svarstė Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Linas Lapinskas.

Jis sakė, kad Minijos gatvėje šiomis dienomis skundų dėl apleistų mašinų nebuvo. Viešosios tvarkos skyrius per savaitę jų sulaukia bent dešimties. Tačiau į šį skaičių patenka ne tik reklaminiu stendu paverstos nevažiuojančios mašinos.

„Įstatymai nedraudžia ant automobilių skleisti reklamos. Tad Reklamos įstatymo jie nepažeidžia. Tačiau kiekvienu atveju žiūrime, ar automobiliui leidžiama dalyvauti eisme. Jei nėra techninės apžiūros ar draudimo, reikalaujame mašiną pašalinti“, – paaiškino L.Lapinskas.

Be priežiūros palikto automobilio savininkas įspėjamas transporto priemonę išgabenti. Jei įspėjimas ignoruojamas, skiriama bauda.

„Beveik prieš dvi savaites vienam reklaminiam automobiliui Šilutės plente kaip tik surašytas protokolas. Jau buvo visiems įkyrėjęs“, – prisiminė L.Lapinskas.

Už be priežiūros paliktą automobilį gresia nuo 70 iki 140 eurų bauda. Tiesa, pirmą kartą prasižengusiems taikoma pusė minimalios baudos.

Tai vienintelis būdas kovoti su miesto vaizdą gadinančiomis reklaminėmis mašinomis. Savivaldybė pati išvežti tokių mašinų kol kas negali.

„Bandysime įteisinti tvarką – aišku, ją dar turėtų patvirtinti savivaldybė, – kad Viešosios tvarkos skyriui būtų suteikta teisė tokius automobilius pašalinti. Žmonėms ne visada pavyksta išaiškinti gražiuoju“, – situaciją nusakė L.Lapinskas.

Daugiau problemų kelia būtent reklaminiais skelbimais apklijuotos apleistos mašinos.

„Iš savininkų sulaukiame įvairių paaiškinimų, tiesiai jie dažniausiai nepasako, kodėl taip daro. Bet iš pokalbio supranti, kad taip reklamuotis – patogiausia ir pigiausia“, – teigė L.Lapinskas.

Pernai už paliktus netvarkingus automobilius surašyta apie pusšimtis protokolų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kleipedos savivaldybe isvis neigali. I Palanga ar Gargzdus nuvaziuoji miela malonu. Klaipdedoj kaip siukslyne. Ziema barsto smeli vietoj drusko, paskui to smelio niekas nerenka, tada jis uzkemsa lietaus nuotekas, paplusta gatves per lietu. Rudeni tas pats su lapais, ziema su sniegu.

Qwerty

Qwerty portretas
Durniu laibas užviniavot numerius ir padaret savo durnystei pamijkla

Anonimas

Anonimas portretas
Puslitris benzino, degtukas - ir nėra tos reklamos....
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių