Miesto taryba peržiūrės nuomos kainas

Kultūros fabrikas nori pritraukti daugiau rezidentų, todėl uostamiesčio tarybai bus siūloma peržiūrėti patalpų nuomos kainas. Mažiausias mokestis būtų taikomas scenos rezidentams.

Kultūros fabrikas nori pritraukti daugiau rezidentų, todėl uostamiesčio tarybai bus siūloma peržiūrėti patalpų nuomos kainas. Mažiausias mokestis būtų taikomas scenos rezidentams.

Kultūros fabriko pirmųjų metų veiklos ataskaita ir pasiūlymai, kaip tobulinti inkubatoriaus veiklą, vakar pristatyti miesto tarybos kolegijai.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Alina Velykienė pasakojo, kad įstaigoje per šį laiką veikė 20 ilgalaikių ir 50 trumpalaikių rezidentų, 11 įmonių, buvo sukurtos 45 darbo vietos, organizuota 350 renginių.

Buvo planuota, kad Kultūros fabrike pirmaisiais metais bus užimta 70 proc. patalpų, tačiau išnuomota 35 proc. Tiesa, renginių organizuota kur kas daugiau nei numatyta.

„Pirmaisiais veiklos metais paaiškėjo, kad dalį patalpų reikia pertvarkyti į erdves, kur menininkai galėtų pristatyti savo kūrybą. Siūlome peržiūrėti ir kainas“, – komentavo pavaduotoja.

Dabar Kultūros fabrike visiems rezidentams taikomas vienodas nuomos mokestis –  per mėnesį už vieną kvadratinį metrą 5,21 euro be PVM. Siūloma šį mokestį taikyti pagal grupes. Pastarųjų išskirtos trys.

Anot A.Velykienės, mažiausias mokestis būtų taikomas scenos rezidentams, tarp kurių – aktoriai, šokėjai, režisieriai, šiuolaikinių menų profesionalai ir atstovai. Siūloma, kad jis siektų 4 eurus.

Antrajai grupei priklausytų įmonės, kurios priskiriamos kūrybinėms ir kultūrinėms industrijoms, išskyrus tas, kurios susijusios su programinės įrangos, kompiuterinių paslaugų ir informacinių technologijų sritimis. Jiems mokestis nesikeistų ir būtų 5,21 euro.

Daugiausia mokėtų informacinių technologijų ir programinės įrangos kūrimo paslaugas teikiančios verslo įmonės ir fiziniai asmenys, kitos organizacijos, teikiantieji kūrybines paslaugas verslui arba organizuojantieji komercinius kultūros renginius.

Jei miesto taryba pritars tokiam variantui, skaičiuojama, kad savivaldybė kitais metais Kultūros fabriką turėtų dotuoti 87 tūkst. eurų. Likus prie dabartinės tvarkos dotacija siektų 60 tūkst. eurų. Šiemet ji buvo 34 tūkst. eurų. Tačiau atkreipiamas dėmesys, kad Kultūros fabrikas Valstybinei komisijai vertinti atiduotas tik šių metų liepą. Dėl to reikėjo mažesnės dotacijos.

Kultūros fabrikas nori įdarbinti ir daugiau darbuotojų. Dabar įstaigoje yra 3,5 etato. Jų reikėtų 7.

Tarybos kolegija pritarė, kad reikia peržiūrėti Kultūros fabriko patalpų nuomos kainas. Galutinį žodį dar turės tarti miesto taryba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

miestietė

miestietė portretas
reikėtų atlikti paprastą auditą: kurį laiką tikrinti patalpų užimtumą ir lyginti su nuomos sutartimis...

Norėjom išsinuomot..

Norėjom išsinuomot.. portretas
Gerb. Direktorė R. Laužikienė tiesiog nenuomoja patalpų. Norinčių išsinuomoti ir atitinkančių kriterijus yra pakankamai daug. Nuomos kaina yra labai labai maža lyginant su rinkos kainomis, o sąlygos puikios. Norintieji įsikurti arba neprileidžiami prie paraiškų, arba niekas nevertina paraiškų.. Eilė kriterijus atitinkančių įmonių pasiruošusios ateiti su savo investicijom, bet dėja.. Ir niekam tai nerūpi, nes oficialiai pagal projektą sprendimų galia priklauso R. Laužikienei be jokios atsakomybės. Kam nuomoti patalpas, jeigu savivaldybė skirs tiek pinigų, kiek tik reikės? Viskas atviru tekstu. Mažiau rezidentų - mažiau darbo. Nuostolinga veikla po kelerių metų bus puiki priežastis perleisti "Kultūros fabriką" į privačias rankas.

Klaipėdskas

Klaipėdskas portretas
Jau mirties link žengia tas "Kultūros fabrikas". A jau turite kelią kokiam saviakui "nutekinti" patalpas ? Nes Juk jas reikia 5 metus iš miesto kišenės išlaikyti, o po to jau galėsite pradėti "nusimetinėti" ir kokį prekybcentrį padaryti. Jėga.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių