„Menų krantai“ subūrė Klaipėdos švietimo ugdymo įstaigas

  • Teksto dydis:

Prieš penkerius metus pradėtas ir gražią draugystę užauginęs tarptautinis meninis edukacinis projektas "Menų krantai" vėl subūrė bendrai veiklai penkias Klaipėdos švietimo ugdymo įstaigas.

Jaunieji dailininkai, muzikantai ir jų mokytojai iš Klaipėdos J.Kačinsko muzikos mokyklos, Klaipėdos vaikų laisvalaikio centro, Klaipėdos A.Brako dailės mokyklos, E.Balsio menų gimnazijos bei Klaipėdos "Medeinės" mokyklos viešėjo Lielvardėje, Latvijoje.

Šiemet tarptautinio bendradarbiavimo programą parengė Lielvardės muzikos ir dailės mokyklos direktorė Mārīte Puriņa.

Jaunieji dailininkai dalyvavo konkurse "Dailininkas mieste", konkurso nugalėtojos darbą nutapė ant Lielvardės muzikos ir dailės mokyklos sienos.

Klaipėdos J.Kačinsko muzikos mokyklos muzikantų koncertas Lielvardės evangelikų liuteronų bažnyčioje buvo labai šiltai sutiktas klausytojų.

Visos dienos buvo kupinos aktyvios kūrybinės, pažintinės veiklos: aplankytas latvių tradicinių instrumentų muziejus "Skaņumāja", "Lūšu drava" vaikai žaidė diskgolfą ir ragavo naminę duoną su šviežiu medumi, "Ūdensdzirnavas" apžiūrėjo vandens malūną, "Krapes crêpes" kepė ir skanavo blynus, gamino sojų vaško žvakes, degustavo pievų augalų eliksyrus.

Mokytojų ir mokinių draugystės vakare žaidė žaidimus, mokė latvius lietuviškų šokių, vaišinosi.

Lietuvos ir Latvijos mokytojai gilino profesines kompetencijas tarptautiniame seminare "Vaikų ir jaunimo emocinės raidos aspektai muzikiniame ir meniniame ugdyme".

Šiuo renginiu ir baigėsi keturių dienų tarptautinio bendradarbiavimo programa, skambėjo paskutiniai draugystės akordai ir gražūs padėkos žodžiai.

Loreta Tumanovienė, Klaipėdos J.Kačinsko muzikos mokyklos mokytoja



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių