Malūno tvenkinio tiltas – nesaugus?

Miestiečiai pastebi, kad tamsiais vakarais baugu vaikštinėti prie Malūno tvenkinio. Teritorijoje tamsu, o nerimą kelia ir tai, kad pontoninis tiltas nėra atitvertas nuo vandens.

„Malūno tvenkinio parke įrengtas naujas pontoninis tiltas. Sutemus einant per jį labai tamsu, nėra jokio apšvietimo, palikti atviri tarpai, be jokių apsaugų. Matėme, kaip į vandenį vos neįkrito keli vaikai. Manome, kad reikėtų atlikti apšvietimo darbus ir aptverti atviras vietas“, – pastebėjo gyventojai.

Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Inga Kubilienė patikino, kad tarpai tilto turėkluose įrengti ne šiaip sau.

„Turėklai nėra aklinai uždaryti dėl to, kad būtų galimybė užlipti arba nusileisti į vandenį atsitikus nelaimei. Tai vadinamosios priešgaisrinės kopėtėlės. Jei kas nors įkristų į vandenį, turi būti vieta, kaip užlipti ant tilto“, – paaiškino I. Kubilienė.

Statant tiltą buvo kilę diskusijų – ar reikėtų visiškai atitverti turėklus, ar vis dėlto aklinai neuždaryti nusileidimų į vandenį?

„Visi lieptai gali atrodyti nesaugūs. Tada reikėtų aptverti visus tiltus ir visus lieptus aklinai. Tačiau mes buvome nusprendę palaukti gyventojų įvertinimo, pasižiūrėti, ar jiems tiks ir patiks. Pirmą kartą sulaukėme pastabos, vadinasi, reikės svarstyti, ką daryti“, – patikino I. Kubilienė.

Vienas galimų variantų – tuščias erdves pažymėti pakabinamomis grandinėmis ar kitais nesudėtingai atveriamais turėklais, kurie leistų nelaimės atveju išlipti iš vandens.

„Užsienyje daug atvirų vietų, daugiausiai – dėl švartavimosi galimybių. Dangės upė nėra aklinai užtverta, bet žmonės priprato. Jei skundų bus, svarstysime, kaip atitverti, tik nežinau, kaip tai galima daryti. Tikslas – nesukelti pavojaus, o padaryti taip, kad būtų saugu“, – teigė I. Kubilienė.

Malūno tvenkinio prieigose baigtas dar tik pirmasis įrengimo etapas. Antruoju etapu darbai dar bus tęsiami.

„Pirmuoju etapu įrengti pėsčiųjų takai, įrengta dalis apšvietimo stulpų, pastatytas pontoninis tiltas, sutvarkytos prieplaukos prieigos. Įrengtos dvi vaikų žaidimų aikštelės. Pirmajam etapui išleista daugiau nei milijonas eurų. Antruoju etapu numatyta tęsti pėsčiųjų takų įrengimą. Bus suformuotos kalvos, atnaujinsime želdinius“, – tikino I. Kubilienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tiltas

Tiltas portretas
Puikiai tvarkomas parkas,tik manau tikrai reiketu tilto paliktus atvirus tarpus aptverti ar apsaugoti papildomomis priemonemis,kad butu isvengta nelaimes atveju.

>kada

>kada portretas
jo ypač didelis biznis - vienas žmogas įregistruotas įmonėj:D:D)) Aišku kad išsiplovė pinigus irenginėdami o dabar po h Na gal dar ir dabar plauna kokius Kaliningrado kontrabandinius...Patys primeskit koks ten galbūt pelnas kai tik tris vasaros mėnesius? Ir tai koks viens kits klijentas per savaite. Geriausiu atveju:D

kada valins na hui iš to prūdo

kada valins na hui iš to prūdo portretas
tie čiuožikai su savo šniūrais, o tai gąsdinat perinčius paukščius, kažkoks antagonizmas, kas ten iš savivaldybės gandonų su vilniaus pedofilais plauna babkes
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių