Malūno parko laukia atgimimas

Miesto valdžia ne tik sugrąžino Trinyčių tvenkiniui istorinį pavadinimą – Malūno, bet ir planuoja šalia esančio parko atnaujinimą. Po kelerių metų vaizdas šioje teritorijoje turėtų pasikeisti iš esmės.

Prie gatvių – medžiai

Miesto taryba Trinyčių tvenkinio pavadinimą į Malūno pakeitė ketvirtadienį. Naujasis vardas suteiktas ir šalia esančiam parkui. Ketvirtadienį visuomenė buvo pakviesta susipažinti su Malūno parko sutvarkymo projektiniu pasiūlymu.

Pabrėžiama, kad ši teritorija – patraukli rekreacinė erdvė, kurioje dera ir aktyvaus, ir ramaus poilsio zonos, ir natūrali gamta. Būtent Malūno parko viziją mato savivaldybės skelbtą konkursą parko atnaujinimo techniniam projektui parengti laimėję projektuotojai įmonė „Ademo grupė“ jungtinėje veikloje su mažąja bendrija „Pupa – strateginė urbanistika“.

Siūloma parką suskirstyti į skirtingas funkcines zonas. Nuo Tilžės ir Mokyklos gatvių, kur eismas intensyvus, jo teritoriją numatyta atskirti medžių barjeru.

Pabrėžiama, kad želdiniai ir valytų orą, ir padėtų formuoti dar jaukesnes erdves.

Krantus sujungs tiltelis

Pietinėje parko dalyje, projektuotojų nuomone, reikėtų įrengti įvairių formų medinių terasų, suteikiančių galimybę prieiti prie vandens, įmerkti kojas, mėgautis saulės voniomis ar žvejoti.

Netoliese būtų kuriamos žaidimų erdvės vaikams bei paaugliams, šachmatų stalų zona, petankės aikštelė, lauko treniruoklių erdvė.

Siūloma, kad abu tvenkinio krantus sujungtų medinis tiltelis, nuo kurio atsivertų nuostabus vaizdas į centrinę, natūralią tvenkinio dalį.

Projektuotojų nuomone, tiltelis tikrai taptų populiaria tarp miestiečių, ypač jaunavedžių lankoma vieta.

Centrinę parko dalį numatoma skirti ramiam poilsiui, kur klestėtų natūrali gamta. Tvenkinio krantus siūloma papildomai apželdinti, o vandenyje įrengti plaukiojančias saleles paukščiams perėti.

Šioje parko dalyje lankytojas būtų tik svečias, turintis galimybę patogiai praeiti, pailsėti ir stebėti natūralią gamtą, mokytis ją pažinti.

Ramybė karaliautų ir vakarinėje parko dalyje – čia siūloma sutvarkyti želdinius, atnaujinti žolę ir palikti atviras pieveles ramiam poilsiui.

Startuos kitų metų liepą

Šiaurinėje parko dalyje karaliautų vandenlenčių sportas. Čia krantines siūloma įrengti miestietiško charakterio. Ketinama projektuoti laiptuotą terasą, kuri atstotų tribūną norintiems stebėti čiuožiančius vandeniu, terasoje galėtų veikti ir bevielio interneto zona, kavinė.

Atnaujinant Malūno parką, projektuotojai siūlo, efektyviai išnaudoti esamą takų tinklą, sutvarkant ir išryškinant svarbiausius takus, jais apjuosiant tvenkinį, tiesiant trūkstamas jungtis.

Prie pagrindinio tako numatoma įrengti stendus, pristatančius parko istoriją, čia buvusius dvarus, malūną. Prie takų ir žaidimų aikštelių turėtų atsiras apšvietimas. Rekomenduojama išrinkti modernaus dizaino šviestuvų atramas.

Techninis Malūno parko atnaujinimo projektas turėtų būti parengtas per aštuonis mėnesius. Iki kitų metų birželio, jei viskas vyks sklandžiai, numatoma baigti konkursą, kurio metu bus išrinkta, kas tvarkys parką.

Kitų metų liepą jau ketinama pradėti darbus. Projektas bus įgyvendinamas etapais. Pirmojo metu bus sutvarkyti želdynai, takai, inžineriniai tinklai, įrengta mažoji architektūra.

Kadangi šis projektas įtrauktas į Klaipėdos miesto integruotą teritorijų vystymo programą, darbams atlikti bus skirtas ES finansavimas.

Pirmo etapo vertė – beveik 1,2 mln. eurų. Iš jų – 0,9 mln. ES ir valstybės biudžeto lėšos, kitą dalį turės skirti miesto savivaldybė.

Pirmas Malūno parko atnaujinimo etapas etapas turi būti įgyvendintas iki 2020 metų gegužės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Šeivė

Šeivė portretas
Tas parkas yra atkuriamas ir tai yra labai gerai. Arti senamiesčio centro, norinčių apsilankyti tikrai bus daug. Ačiū už tai. Dėl miesto pavadinimo,,Memelis" aš irgi pritariu.

Svarbiausia,

Svarbiausia, portretas
kad tuos vandens slidininkus iškeltų ten kur buvo planuojama, kad galėtų sugrįžti paukščiai į savo perivietes ir išsiritusius paukščius be baimės auginti. O mes su savo vaikais, anūkais galėtume stebėti kaip jie auga.

Klaipėdietė

Klaipėdietė portretas
Šis rajonas , mažai apgyvendintas ,Išvalykit ir palikit ramybėje . Geriau sutvarkykite ,Žardės prūdą Gyventojų daug , vaikų , jaunų mamų , pagyvenusių .Aplinkui tiek GYVENTOJŲ , O ŠNIPŠTAS YRA . Reikia ir suoliukų ir vaikams aikštelių . KODĖL TURIME VAŽIUOTI PER VISĄ MIESTĄ Į POILSIO ZONAS , JEI JŲ YRA ARTI . TIK TVARKOS DAUGIAU REIKIA . PARKAS DIDŽIULIS ,TAKŲ YRA . Žmonės AČIŪ PASAKYS . Kvieskit gyventojus į TALKAS ,Tikrai ateis.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių