Lipti ant ledo – pavojinga

  • Teksto dydis:

Klaipėdos miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus specialistai pastarosiomis dienomis nustatė nemažai pavojingo elgesio ant ledo atvejų.

Tikrinami buvo uostamiesčio vidaus vandens telkiniai (tvenkiniai, ežerėliai bei Dangės upė) ir Kuršių marių prieigos. Viešosios tvarkos skyriaus specialistai taip kas dieną bendrauja su ugniagesiais gelbėtojais ir vertina situaciją. O ši iš tiesų rimta. Klaipėdos mieste bei apylinkėse pastarosiomis dienomis pramogaudamas ant ledo įlūžo ne vienas žmogus. Kituose Lietuvos rajonuose septyni net nuskendo.

Tad Klaipėdos miesto savivaldybė bendradarbiaudama su Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentu, Valstybės sienos apsaugos tarnybos Pakrančių apsaugos rinktine bei Karinėmis jūrų pajėgomis ir  Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba įspėja – nors pastaruoju metu vyrauja minusinė temperatūra, tačiau prognozuojama, kad netrukus pradės šilti – ledas ims tirpti ir aižėti. Patariama išlikti budriais, saugoti save ir savo artimuosius. Rekomenduojama nelipti ant ledo. Taip pat siūloma įsidėmėti šią atmintinę.


Šiame straipsnyje: nesaugus ledasledastvenkiniai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių