Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos jubiliejuje – alumnų desantas

Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos 70-metį vainikavo visų laikų ir laidų absolventų susitikimas. Jubiliejiniais metais laukta rekordinio alumnų dalyvavimo. Per visus mokyklos veiklos metus parengta apie 14 tūkst. specialistų.

2018-ieji Lietuvos aukštajai jūreivystės mokyklai yra jubiliejiniai: 70 metų – tiek ši jūrininkų kalvė gyvuoja Klaipėdoje. Įstaiga tapo neatsiejama uostamiesčio dalimi, jos jūriškumo simboliu.

Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos Karjeros ir komunikacijos skyriaus vedėja Genutė Kalvaitienė teigė, jog, skaičiuojant su šių metų laida, įstaiga išleido jau beveik 14 tūkst. absolventų.

"Mūsų mokykla ypatinga tuo, kad ji nuo pat įkūrimo 70 metų ruošia jūrininkus, o pastaruosius 18 metų – dar ir uosto specialistus: vadybininkus, finansininkus ir logistus. Kitaip tariant, rengiame specialistus visam jūrų verslui. Metai ypatingi dar ir tuo, kad ne tik tęsiame senas mokyklos tradicijas, bet ir kuriame naujas", – pasakojo G.Kalvaitienė.

Ruošiantis mokyklos šventei, jos vadovai dar negalėjo prognozuoti, kiek alumnų atvyks į iškilmes, tačiau iki pusės tūkstančio jų esą turėtų susirinkti. Patys vyriausi jubiliejuje dalyvavę alumnai mokyklą baigė prieš 40, 50 metų.

"Žinomi klaipėdiečiai, mūsų gerbiami kapitonai Sigitas Šileris ir Ričardas Zažeckis – irgi vieni pirmųjų mūsų mokyklos laidų absolventų. Taip pat buvęs mūsų mokyklos direktorius kapitonas Jonas Baltramonaitis. Sunku net išvardyti visus. Pirmąkart rengiame tokią didelę šventę. Myli mūsų absolventai savo Alma Mater, kasmet apsilanko, bet taip gausiai susirinks pirmą kartą", – neslėpė G.Kalvaitienė.

Visus buvusius Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos auklėtinius įstaigos kiemelyje žuviene vaišino tos pačios mokyklos 1982 m. mechanikų laidos absolventai, mažosios žvejybinių laivų bendrijos "Bardaitis" žvejai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to Iš kur tie "alumnai" atsirado???

to Iš kur tie "alumnai" atsirado??? portretas
Is buvose-" Клайпедское, мореходное (среднее) училище"(КМУ) -""Žinomi klaipėdiečiai, mūsų gerbiami kapitonai Sigitas Šileris ir Ričardas Zažeckis – irgi vieni pirmųjų mūsų mokyklos laidų absolventų. Taip pat buvęs mūsų mokyklos direktorius kapitonas Jonas Baltramonaitis":))

Iš kur tie

Iš kur tie portretas
"alumnai" atsirado???

Anonimas

Anonimas portretas
Labai gaila, kad informacija nepasiekė visų. Apie tai buvo informuojama ir spaudoje ir net autobusų monitoriuose ir per įvairias organizacijas:-). Visada esate laukiami.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių