Šalyje – dar vienas įvežtinis koronaviruso atvejis: žmogus plaukiojo kruiziniu laivu

Iš šešių per praėjusią parą Lietuvoje nustatytų naujų koronaviruso atvejų vienas yra įvežtinis, dar trys nauji atvejai užfiksuoti reabilitacijos centre „Pušyno kelias“.

Lietuvoje – 20 proc. įvežtinių atvejų

„Vėl turime įvežtinį atvejį, jis irgi yra Klaipėdos apskrityje. Asmuo sekmadienį grįžo į Lietuvą, prieš tai apie du-tris mėnesius plaukiojo kruiziniame laive ir nurodė, kad kruizinis laivas keleivių neturėjo, plaukiojo tik su įgulos nariais, nes jam nebuvo leidžiama prisišvartuoti uostuose“, – spaudos konferencijoje antradienį sakė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) atstovė Rolanda Lingienė.

Susirgusiojo teigimu, kruiziniame laive dirbo jo artimas asmuo.

Užsikrėtęs asmuo į krantą išlipo gegužės 7 dieną Barbadose ir užsakytu reisu su įgula skrido į Londoną, iš kur gegužės 10 dieną vyko į Taliną ir maršrutiniu taksi grįžo į Klaipėdą. Šiuo metu ieškoma sąlytį turėjusių asmenų kruizinės laivybos kompanijoje.

Anot specialistės, įvežtiniai koronaviruso atvejai Lietuvoje sudaro apie 20 procentų visų ligos atvejų.

„Labai aktuali tema pasidarė įvežtiniai atvejai: jie vis kiekvieną dieną beveik skamba ir taip pat žinome visi, kad atsiveria sienos“, – spaudos konferencijoje antradienį sakė NVSC Vilniaus departamento vadovė R.Lingienė.

Pasak jos, Lietuvoje iki gegužės 10 dienos registruoti 303 įvežtiniai atvejai arba apie 20 proc. visų patvirtintų COVID-19 ligos atvejų.

„Tai yra tikrai ženklus skaičius“, – sakė R. Lingienė.

105 iš šių atvejų yra iš Didžiosios Britanijos. Iš visų įvežtinių atvejų, devyni buvo patvirtinti jau oro uostuose, todėl, pasak R. Lingienės, šie asmenys infekcijos Lietuvoje nepaskleidė.

Kauno apskrityje net pusė visų patvirtintų atvejų yra įvežtiniai, Šiaulių ir Utenos apskrityse įvežtiniai atvejai sudaro apie 40 procentų.

Kauno apskrityje net pusė visų patvirtintų atvejų yra įvežtiniai, Šiaulių ir Utenos apskrityse įvežtiniai atvejai sudaro apie 40 procentų.

Kiti 40 procentų atvejų Lietuvoje yra susiję su protrūkiais ir 20 procentų sudaro vietiniai atvejai ne protrūkiuose. Tai, pasak R. Lingienės, yra palyginus nedidelė atvejų dalis.

„Dabar reikia didžiulį dėmesį telkti sienų apsaugai, medicininei, karantininei sienų kontrolei atlaisvinus judėjimą per sienas“, – sakė ji.

Lietuvai ir Lenkijai atvėrus sienas asmenims, vykstantiems darbo, verslo, studijų reikalais, į Lietuvą per parą jau įvažiavo 137 Lenkijos piliečiai. Privaloma 14 dienų izoliacija minėtiems keliautojams netaikoma abiejų šalių vyriausybių sutarimu.

Nuo gegužės 15 dienos bus palengvinamas susisiekimas ir atvykstantiesiems iš Latvijos ir Estijos, šių šalių piliečiams taip pat nebus taikomas reikalavimas izoliuotis.

Iš viso Lietuvoje iki gegužės 10 dienos buvo registruoti 303 įvežtiniai atvejai, tai apie 20 proc. visų registruotų COVID-19 atvejų Lietuvoje.

Reabilitacijos centre „Pušyno kelias“ – trys nauji atvejai

NVSC atstovė suteikė daugiau informacijos ir apie kitus per parą registruotus naujus COVID-19 atvejus.

„Taip pat turime vieną atvejį Telšių apskrityje, asmuo priklauso rizikos grupei dėl susirgimų, lėtinių ligų. Nustatyti devyni sąlytį turėję asmenys, visi šeimos nariai“, – sakė R. Lingienė.

Liga paaiškėjo asmenį ruošiant planinei hospitalizacijai ir atlikus privalomą tyrimą dėl koronaviruso.

„Kiti keturi atvejai yra Vilniaus apskrityje: trys reabilitacijos centre „Pušyno kelias“, vienas – šeiminio protrūkio atvejis, šeimoje yra daugiau sergančių“, – sakė ji.

Pasak R. Lingienės, dar vienas naujas atvejis šio centro darbuotojui patvirtintas antradienį. Jis neatsispindi šiandien skelbtoje naujų atvejų statistikoje.

„Pušyno kelyje“ koronavirusas iš viso su naujuoju atveju nustatytas 12 žmonių: trims darbuotojams ir devyniems pacientams.

„Jis nėra medicinos darbuotojas ir tikėtina, kad šis darbuotojas užsikrėtė bendraudamas su pirmaisiais atvejais“, – apie antradienį nustatytą atvejį sakė NVSC atstovė.

Iš vis Lietuvoje yra nustatyti 1491 koronaviruso atvejai.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro atstovai šiandien pranešė ir apie tris mirtis nuo COVID-19.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Arta

Arta portretas
Siūlau emigrantams nesvaikit, visus jus naikint arba pizdinkit iš kur gryzot

pensininkė

pensininkė portretas
visas koronas atvežtas pas mus jo nebuvo nuo atvykusiųjų užsikrėtė štai tikroji laisvė ir tie gražūs šalių peisažai ir didesni pinigai prie ko priveda kad išmarinsime patys savo gimines ir draugus

Kl

Kl portretas
Katras ten toks daunas buduliai mus išlaiko čia mes ir tėvai išlaikom nes jau bapkės pragertos ir pramyštos
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių