Laukiami pokyčiai Baltijos prospekte: statybų tempai – be nerimo

Jau gruodį planuojama leisti visavertį eismą Baltijos prospekto, Šilutės bei Vilniaus plentų žiedinėje sankryžoje. Šiuo metu čia susiaurintos dvi juostos dėl perdangos darbų. Tai kelia nepatogumų – kasdien susidaro spūstys.

Ketvirtadienį Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas atvyko apžiūrėti darbų eigos.

Dabartinę statybos situaciją pristatė Baltijos pr. estakados projektą įgyvendinančios bendrovės "Kauno tiltai" statybos vadovas Aurimas Garbačiauskas.

Teigiama, kad, nepaisant patirtų iššūkių – intensyvaus eismo, sudėtingų požeminių darbų, medžiagų tiekimo problemų ir atsilikimo nuo suplanuotų terminų, rekonstrukcijos darbai ir vėl vyksta sklandžiai.

Esą rekonstrukcija dabar vyksta pagal grafiką, be didesnių trukdžių.

"Dalykų, kurie keltų nerimą, kol kas nėra. Labai norėčiau, kad jų ir nebūtų", – vylėsi meras.

Jeigu oro sąlygos bus palankios, tikėtina, kad jau šių metų pabaigoje bus atidarytas eismas visoje žiedinėje sankryžoje. Tai, pasak mero, gerokai palengvintų gyvenimą vairuotojams.

Per metus darbų jau atlikta už 7 mln. eurų. Miesto vadovo teigimu, dar savo sprendimų laukia sutarčių pasirašymas su uostu dėl lėšų skyrimo infrastruktūriniams projektams.

Apie jau atliktus darbus plačiau kalbėjo A.Garbačiauskas.

"Šiuo metu atlikta Baltijos prospekto dangų rekonstrukcija – įrengta nauja danga. Dešinėje Vilniaus plento pusėje, nuo Kauno link Klaipėdos, eismas vyksta ant naujos dangos. Lapkritį "pasileistų" eismas viena juosta link Kauno. Įrenginėjama perdanga – statomi pastoliai, ruošiamas armatūros tinklas ir betonuojama. Taip pat įrenginėjamos dvi požeminės perėjos", – teigė A.Garbačiauskas.

Iš viso esą atlikta apie 20 proc. rekonstrukcijos darbų.

"Jau matome medžiagas, belieka jas sudėti į vietas, o tai reiškia, kad visi kiti numatyti darbai nestrigs ir bus atlikti laiku", – tikino V.Grubliauskas.

Estakada turėtų būti baigta 2023-iųjų pavasarį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kur operatyvumas geru oru

Kur operatyvumas geru oru portretas
Deja, bet turėtų dirbti ir naktimis

Vadyla

Vadyla portretas
Nuovažas turėjo įrengti į abi Šilutės pl. nuo estakados,tada nebūtų kamščių

Kamaz

Kamaz portretas
Beprasmė statyba
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių