Laisvės gynėjų dienos bėgimo varžybose triumfavo A. Jakubynas ir U. Žvinklytė

Klaipėdoje 20-ąjį kartą Laisvės gynėjų dienai atminti surengtose bėgimo varžybose – naujas laimėtojas. Vyrų grupėje pirmą kartą triumfavo Augustas Jakubynas. Tarp moterų trečius metus iš eilės nugalėjo Ugnė Žvinklytė.

Pernai buvęs antras, A. Jakubynas prie starto linijos nesulaukė pastaruosius du metus pirmavusio Nerijaus Ruzvelto. Ketvirtus metus Klaipėdoje gyvenantis alytiškis pasinaudojo tuo ir šventė nesunkią pergalę. Nugalėtojas 7,8 km distancijoje sugaišo 26 min. 47 sek. 2019-aisiais N. Ruzveltas nuo Girulių televizijos bokšto iki Klaipėdos savivaldybės atbėgo per 26 min. 16 sek. Pernai greičiau bėgo ir pats A. Jakubynas – 26 min. 20 sek.

Lėtesnis bėgimo tempas, ko gero, buvo ir dėl stipraus priešpriešinio vėjo.

Bėgimo sąlygomis nesiskundęs nugalėtojas buvo beveik viskuo patenkintas.

„Gerai sekėsi – pirmas atbėgau. Trasa – ideali, bėgti buvo nesunku. Tikėjausi, kad bus sunkiau. Nuo persekiotojų atitrūkau ketvirtame kilometre, kai buvo prie Vasaros estrados“, – vos kirtęs finišo liniją įspūdžiais dalijosi dzūkas.

Antrą vietą užėmęs Valentas Uža, distanciją įveikė per 27 min. 38 sek. Bėgimo mėgėjas 2019-aisiais buvo šeštas, o šįmet šoktelėjo per keturias pozicijas.

Ant trečiojo prizininkų pakylos laiptelio kopti iškovojo teisę Laimis Verbliugevičius – 27 min. 48 min. Jis šią vietą buvo užėmęs ir pernykštėse varžybose.

Taurėmis buvo apdovanoti šeši greičiausi dalyviai. Jos dar įteiktos Egidijui Zaniauskui – 27 min. 57 sek., Romanui Medveckiui – 28 min. 03 sek. ir Simui Kondrotui – 28 min. 07 sek.

Moterų grupėje atkaklios kovos nebuvo trečius metus iš eilės. U. Žvinklytė vėl akivaizdžiai aplenkė kitas dailiosios lyties atstoves, užtrukusi distancijoje 32 min. 30 sek. Klaipėdietė pernai ir užpernai trasą nubėgo per pat laiką – 31 min. 46 sek. Nugalėtojos rezultatas – toli nuo rekordo. Gytė Norgilienė, 2007 m. trasą įveikė per 27 min. 52 sek.

Antrą vietą, atsilikusi kone tris minutes, užėmė gargždiškė Rita Daunoraitė – 35 min. 24 sek. Trečia buvo kita sportininkė iš Gargždų Linara Gruzdienė – 35 min. 58 sek. 

Į šešetuką dar įsispraudė klaipėdietė Reda Latakaitė, palangiškė Karolina Miklovienė ir Inga Virketė iš Plungės rajono.

Iš viso Laisvės gynėjus pagerbė kone 400 sporto mėgėjų. 7,8 km bėgo apie 303 dalyviai (tarp jų 90 kareivių), 3 km – 87.

Beveik pusė dalyvių buvo apdovanoti atminimo medaliais, kurių bėgimo organizatoriai įsteigė 200.

Gausiausiai Sausios 13-osios bėgime sportininkų buvo 2018-aisiais – per 400, mažiausiai 2005-aisiais – vos 37.

Jauniausio bėgiko diplomas įteiktas vasario mėnesį 6 metukų sulauksiančiam Viliui Bukelevičiui, vyriausio, ne pirmą kartą – klaipėdiečiui Danieliui Dalgiui, netrukus švęsiančiam 79-ąjį gimtadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Liūdna

Liūdna portretas
kad jums liūdna dėl negauto medalio. Šis bėgimas akirtas sausio 13 įvykiams ir laisvę gynusiem žmonėms atminti, o ne medalių medžioklei. Taip pat liūdna, kad vaikus nuo mažens dresuojame kaip šuniukus - už viską duodami atlygį (medalį).Ga reikėtų pasitengti patiems suprasti ir vaikui paaiškinti, kad ne visiems ir ne visada yra duodami medaliai...arba tiesiog rinktis tuos bėgimus kur prarsmės nulis, tikslas starto mokestis, bet visiems kažką duoda. aikis nuo mažens ptatiname

Andrej

Andrej portretas
Kad ne uzteko medaliu tai geda visiems, ir man taip pat, suprantot kodel? Pagarbiai,

Bėgikė

Bėgikė  portretas
Liūdna dėl organizacijos ir kasmet tik liūdniau. Autobusai laviravo tarp bėgančių žmonių, vaizdas tikrai nemalonus ir saugumo nulis. Jokio dėmesio atbėgusiems vaikams, jokio palaikymo, jokios išskirtinės dvasios ar nuotaikos renginys neturėjo, taip atmestinai viskas... Nusivyliau.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių