Kunigas: matome, kur gali nuvesti tuštuma

Kristaus kančią simbolizuojantis kryžius šiais metais uostamiesčio gatvėmis nešamas nebuvo. Pasimelsti ir prisiminti Kryžiaus kelią Didžiojo penktadienio vakarą klaipėdiečiai buvo kviečiami į Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės parapiją.

Šių dienų kontekste Didysis penktadienis – itin simboliškas, kadangi visi tikintieji per Kristaus kančią vienijasi su siaubą išgyvenančia Ukraina.

"Per pandemiją nerengėme kryžiaus nešimo miesto gatvėmis. Šiais metais nusprendėme dar susilaikyti, bet bažnyčioje Kryžiaus kelio apmąstymai vyko. Džiaugiamės, kad žmonės sugrįžta į bažnyčią ir joje ieško dvasinio sustiprinimo", – sakė minėtos parapijos kunigas Mindaugas Šlaustas.

Budeliams, kurie žudo, nesvarbi tiesa, nesvarbus žmogus. Jie dėl iškreiptos idėjos žudo ir naikina tautą.

Didelio sutrikimo dėl Ukrainos tarp tikinčiųjų nejaučiama.

"Panikos nėra, bet yra susikaupimas. Žmonės dalyvauja Ukrainos palaikymo akcijose, aukoja, o kai dar meldžiasi, stiprėja savo dvasia ir meile artimui. Renkame aukas, yra būtiniausių prekių sąrašas. Matome gražią krikščioniškos meilės išraišką. Tikėjimas yra ne tik individualus reikalas, labiausiai jis skleidžiasi bendruomenėje. Ypač šiuo metu, kai Didžioji savaitė ir gavėnios laikas, žmonės jaučia pareigą išreikšti pagalbą artimui, kuris visko netekęs", – mintimis pasidalijo kunigas M.Šlaustas.

Mindaugas Šlaustas. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Kunigas kvietė nelikti abejingiems, padėti ne tik vieni kitiems, bet ir sau.

"Kristus miršta dėl tiesos, laisvės, meilės, o Ukraina lygiai taip pat kenčia, trokšdama savo laisvės ir pagrindinių vertybių, kurios mus daro žmonėmis. Ukraina tarsi neša kryžių. Budeliams, kurie žudo, nesvarbi tiesa, nesvarbus žmogus. Jie dėl iškreiptos idėjos žudo ir naikina tautą. Todėl Kryžiaus paslapties išgyvenimas šiandien labai realus. Matome, kur gali nuvesti tuštuma, atsiradusi žmogaus širdyje, kurioje nebėra vietos dieviškajai meilei. Turime nepalikti tuščios vietos savo širdyse, kad tas blogis neįsivyrautų, ne tik žiūrint į pasaulinį kontekstą, bet ir mūsų santykiuose su artimaisiais ir kitais žmonėmis", – kalbėjo kunigas.

Velykinėse pamaldose laukiami visi. Didįjį šeštadienį nuo 9 iki 20.30 val. vyks Sakramento adoracija, 14 val. – Žemaičių Kalvarijos Kalnai, o 21 val. prasidės Velyknakčio pamaldos ir mišios.

Velykų sekmadienį ir pirmadienį mišios vyks 8, 10, 12 ir 18 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Skaitytojas

Skaitytojas portretas
Jeigu skerdikas - putleris siųstas velnių karaliaus balzamo nebijo maldos ji reikia naikint šventiniu kardu ir kuo greičiau, nes ko gero nužudytų zmonių sielos suteikia tam brudu daugiau galių...

tam -Jonas Lietuvos balvonas--

tam -Jonas Lietuvos  balvonas-- portretas
o kuo skiriasi tikejimas pagrystass Kremliaus ,,,dievu,,, o nuo tikejimo Vasingtono papmpersiniu dievu,,, pampersu dvoku ar marazmatiniu debilizmu ????

Jonas Lietuvis

Jonas Lietuvis portretas
Tikėti niekas nedraudžia ir nebaudžia. Tik tuščia vieta visuomet kažkuom užpildoma. Labai užjaučiu tuos kurių tikėjimas pagrįstas Raudonuoju blogiu , jo išpažinimu ir jo dievu sėdinčiu Kremliuje arba sėdinčiu bunkeryje. O kas baisiausia ir Maskvos patriarchas -jo šauklys ir skelbėjas.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių