Kruizinis sezonas Klaipėdoje gali būti itin intensyvus

Kruizinis sezonas Klaipėdoje turėsiantis startuoti kiek daugiau nei po mėnesio, šiais metais, visų nuostabai, gali būti itin intensyvus. Daugeliui kompanijų atšaukiant kruizus į Rusijos miestą Sankt Peterburgą, agentūros ieško galimybių keleivinius laivus nukreipti į Baltijos šalių uostus, tarp jų – ir Klaipėdą.

Pirmasis kruizinis laivas į mūsų miestą šiemet turėtų atplaukti balandžio 13 dieną.

Po dviejų pastarųjų keleivinių sezonų, kai užpernai dėl pasaulinės pandemijos į uostamiestį neatplaukė nė vienas turistinis laineris, o pernai sulaukta vos dviejų, šiais metais į Klaipėdą užsiregistravo atvykti net 59 keleiviniai laivai.

Tačiau, Rusijai pradėjus karą prieš Ukrainą, buvo baiminamasi, kad laivybos agentūros ims atšaukinėti vizitus į Baltijos regioną dėl nestabilios situacijos Rytų Europoje.

Vis dėlto atsitiko priešingai. Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro vadovė Romena Savickienė patikino, kad situacija dėl būsimo sezono yra labai keista, nes laivų agentai turi labai daug papildomų užklausimų dėl lainerių atvykimo į Klaipėdą. Kruizinės linijos iš savo maršrutų išbraukia apsilankymą Sankt Peterburge.

Romena Savickienė. Vytauto Petriko nuotr.

Žinau, kad sulaukta gal net iki 30 užklausimų dėl galimybės kruiziniams laivams atplaukti į Klaipėdą.

"Žinau, kad sulaukta gal net iki 30 užklausimų dėl galimybės kruiziniams laivams atplaukti į Klaipėdą. Uosto direkcija, mano žiniomis, dabar koreguoja tą atvykimų sąrašą. Pačios kompanijos, aišku, stebi situaciją Ukrainoje ir stebi situaciją, kas bus su mumis. Vizitų atšaukimų tikrai nėra, gali būti, kad šį sezoną keleivinių laivų Klaipėdoje bus žymiai daugiau. Nes kruizai yra parduoti, o Sankt Peterburgas iš maršrutų išbraukiamas, todėl kompanijos "Aida" ir "Holland American Line" skelbia, į kokius uostus jis bus pakeistas", – teigė R.Savickienė.

Tad jau nuo praėjusios savaitės laivų agentai turi labai daug užklausimų ir derina su Kruizinių laivų terminalu bei kitomis bendrovėmis dėl papildomų keleivinių laivų priėmimo, tačiau galutinio sąrašo dar nėra.

Agentūros gauna paklausimų ir ką reiškia nepaprastoji padėtis, kuri šiuo metu yra paskelbta Lietuvoje.

"Jeigu situacija nepasikeis, turėsime grandiozinį sezoną, jei padėtis keisis ir kils grėsmė Baltijos šalims, galime ir mes būti išbraukti iš tų maršrutų", – kalbėjo R.Savickienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

bekiaušiai

bekiaušiai portretas
Bla, bla, bla....Ar įmanoma misija sutvarkyti miesto skulptūrų parką? Piktžaizdė pačiame miesto centre.

Anonimas

Anonimas portretas
Bet gali ir nebūti...

Taigi

Taigi portretas
Taigi prie kruizinio terminalo pirso neleidzia laivu svartuoti, ir panasu dar ilgai tipo remontuos :))
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių