Kova su valdomis – teisme

Į kovą su namų valdomis stojęs klaipėdietis Antanas Petreikis atsidūrė teisme už mokesčių nemokėjimą. Vyras tikisi, kad čia jam pavyks įrodyti savo tiesą.

Atsisakė mokėti valdoms

Naikupės gatvės 54 name, kuriame yra du butai ir komercinės patalpos, gyvenantis A.Petreikis kovą su pastatą administruojančia įmone "Marių valdos" pradėjo prieš dvejus metus.

Klaipėdietis įmonei nusiuntė pareiškimą, kad atsisako mokėti už paslaugas. A.Petreikis tvirtino, jog tokio nedidelio namo priežiūra gali pasirūpinti be tarpininkų ir gerokai pigiau nei siūlo namų valdos.

Naikupės gatvės 54 namo gyventojai neturi bendros laiptinės, karšto vandens, centralizuoto šildymo, tualetas – lauke.

A.Petreikis pasakojo, jog net kol nebuvo įvesta šiukšlių rinkliava, namų valdoms nereikėjo rūpintis jo atliekų išvežimu. Vyras buvo sudaręs tiesioginę sutartį su vežėju, tačiau namą administruojanti įmonė pateikdavo sąskaitą ir už šią paslaugą.

"Nusprendžiau nemokėti valdoms, nes viskuo rūpinamės patys. Patys apkalėme fasadą lentelėmis. Namas šildomas krosnimi. Aplink namą žemė yra išpirkta. O tai jau nuosavybė. Nesuprantu, kuo šis namas skiriasi nuo kitų privačių. Kam namui su dviem butais reikia administratoriaus?", – klausė klaipėdietis.

Žada eiti iki galo

Namų valdų išrašytų sąskaitų klaipėdietis nemoka iki šiol. Namą administruojanti įmonė "Marių valdos" siekia iš A.Petreikio išieškoti šiek tiek daugiau nei 351 litą. Tokia skola susikaupė per dvejus metus.

"Suma, kurią prašoma sumokėti, nėra didelė. Tačiau kodėl aš turiu mokėti už paslaugas, kurių negaunu ir kurių man nereikia. Namų valdos net nežino, kokiame name gyvenu, nors už eksploatavimą pinigų prašo. Įmonės advokatas nustebo, kad neturime kanalizacijos. Eisiu iki galo, kad įrodyčiau tiesą", – kalbėjo klaipėdietis.

Teismas A.Petreikio ir įmonės "Marių valdos" paprašė pateikti papildomų dokumentų. Kitas posėdis įvyks birželio pabaigoje.

Veikti turi gyventojai

Bendrovės "City service", kuriai priklauso Naikupės 54 namą administruojanti įmonė "Marių valdos", atstovas Vilius Mackonis tvirtino, kad jei daugiabučiame name nėra įsteigta kita valdymo forma, jam administratorių skiria miesto savivaldybė.

"Kol nėra panaikintas toks įsakymas, tol turime rūpintis namu", – tvirtino V.Mackonis.

Klaipėdos savivaldybės Butų ūkio ir energetikos skyriaus vedėjas Algis Gaižutis aiškino, jog pagal įstatymą namas, kuriame yra trys ir daugiau butų, įskaitant komercines patalpas, priskiriamas daugiabučiui.

"Jeigu tokio namo gyventojai nėra sudarę savininkų jungtinės veiklos sutarties ar įkūrę bendrijos, tai savivaldybė paskiria administratorių, kuris prižiūri namą ir kuriam reikia mokėti už paslaugas. Jei savininkai nenori mokėti mokesčių, gali sutarti, kaip bus tvarkomas stogas, fasadas, kreiptis į savivaldybę ir sudaryti jungtinės veiklos sutartį. Tada nereikės namų valdoms mokėti mokesčių. Patys gyventojai turi veikti. Niekas už juos to nepadarys", – pabrėžė A.Gaižutis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Marių valdos

Marių valdos portretas
o vadovavimas V.Mackonio iš Viniaus,matyt Lietuvėlė visai nuby....jo

jolanta

jolanta portretas
ar gali City Service nereaguoti 5 metus i zmoniu skundus?Tai tikrai ne vienintele byla-ju bus daug.
VISI KOMENTARAI 2

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių