Konfliktas uostamiesčio darželyje: mama pasibaisėjo ant vaiko rėkusia auklėtoja

Neeilinis incidentas Klaipėdos lopšelyje-darželyje „Inkarėlis“. Į įstaigą trumpam užsukusią mamą papiktino pedagogės elgesys, esą auklėtoja, šaukdama ant mažamečio, peržengė visas ribas. Įstaigos vadovai linkę manyti, kad problemų turi ne auklėtoja, o pati mama.

Klaipėdietė, kol neveikė lopšelis-darželis „Klevelis“, savo dukrą laikinai vedė į Kauno gatvėje įsikūrusį „Inkarėlį“. Pastarasis apsilankymas šioje įstaigoje moterį pribloškė. Neigiamais įspūdžiais pirmadienį ji pasidalijo internetinėje erdvėje.

„Noriu informuoti tėvelius, kurie savo mažuosius veda į „Inkarėlį“, „Bitutės“ klasę. Mano mergaitė ten taip pat ėjo, kol atostogavo mūsų darželis. Šiandien nuėjusi surinkti jos daiktų išgirdau berniuko verksmą. Bet ne šiaip verksmą, o raudas. Tada prasidėjo auklėtojos rėkimas: „nori dar, klausiu, ar nori dar?“, – pedagogės žodžius atkartojo moteris.

Panorusi išsiaiškinti, kas atsitiko, klaipėdietė užėjo į klasę.

„Auklytė dėliojo lėkštes pietums ir mane pamačiusi tiesiog perbalo. Tuo metu auklėtoja savo sovietinio auklėjimo metodą tęsė tualete, pasistačiusi berniuką prie kriauklės ir palenkusi galvą rėkė ant jo. Berniukas tiesiog kūkčiojo. Kai paklausiau, ką ji daro, auklėtoja ėmė aiškinti, kad jis labai blogas, mergaitės kepurę į purvyną įmetė, kito vaiko paspirtuką ištepė“, – atsiminė mama.

Nesu „super“ išprotėjusi mamytė, kuri ant debesies savo vaiką nešioja.

Pedagogė neneigė pakėlusi balsą, tačiau vaiko esą tikrai nemušė.

Nieko nelaukusi mama viską išklojo direktoriaus pavaduotojai, užvirė ginčas.

„Paklausiau, ar ji taip auklėja ir savo anūkus, tai atsakymas mane pribloškė. Nesu „super“ išprotėjusi mamytė, kuri ant debesies savo vaiką nešioja. Bet tai buvo baisu“, – stebėjosi klaipėdietė.

Lopšelio-darželio „Inkarėlis“ direktoriaus pavaduotoja ugdymui Danutė Juškienė ironizavo, esą taip mama atsidėkojo įstaigos darbuotojams už jos vaiko priežiūrą.

Pavaduotojos teigimu, priešmokyklinio ugdymo pedagogė D. S., kaip ir kiti įstaigos darbuotojai, kalba garsiai, todėl moteriai tik pasirodė, kad yra rėkiama.  Esą tai ne „pirmas mamos puolimas – jai neįtiko ir kiti darželio pedagogai“. 

„Atėjusi pirmą dieną mama irgi puolė ant auklėtojos, neva kodėl ji šneka pakeltu tonu. Teko malšinti konfliktą. Paprasčiausiai visos mes esame garsiakalbės, atrodo, kad mus turi girdėti 26–30 vaikų. Dabar mama užėjo pasiimti daiktų, eidama pro šalį išgirdo, kaip priešmokyklinės grupės garsiakalbė auklėtoja šneka ir pakėlė vėją. Puolėme aiškintis, kas atsitiko. Vaiko tikrai niekas nemušė, auklėtoja tik paklausė, ar jis nori dar būti baramas, ir tiek“, – komentavo D. Juškienė.

Galvoji, kad darai gerą, o išeina, kaip visada.

Esą pedagogė tik bandė paprotinti sunkesnio būdo auklėtinį dėl nederamo elgesio.

Jos žodžiais, vasarą auklėtojoms tenka itin dideli krūviai, vienoje grupėje – maždaug po 18–20 vaikų. Todėl nenuostabu, kad pasitaiko nesusipratimų. 

„Iš kolegų girdėjau, kad pati mama yra konfliktinė, bet reaguoti vis tiek turime“, – tarstelėjo D. Juškienė.

„Inkarėlio“ auklėtojai D. S. teks rašyti pasiaiškinimą, jos elgesys antradienį bus svarstomas įstaigos vadovų. Apie įvykį informuoti ir vaikų tėvai.

„Tai žmogus, dirbantis daug metų ir turintis patirties. Džiaugiamės, kad dirba ir tai daro tikrai gerai. Anksčiau nesame sulaukę nė vieno nusiskundimo, bet žodinį įspėjimą būsiu priversta duoti. Gal pilnatis kalta? Galvoji, kad darai gerą, o išeina, kaip visada. Dar ir kaltas lieki“, – stebėjosi pavaduotoja ugdymui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lina

Lina portretas
Mes savo vaikus verdame , kaip Jūs sakote,- pas sovietinę auklėtoją ir niekad nesikeistume su jauna specialiste. Ji puikiai ir išradingai dirba su vaikais. Ir kantrybės turi daug daugiau, nei jaunos. Tiesa mūsų vaikai lanko kitą darželį.

Jurga

Jurga portretas
Atsiprasau, bet pasiskaiciusi kai kuriuos komentarus, ypac aukletojomis prisistatanciu moteru, matyti, kad jos tiesiog nukvakusios bobos :)

anonimas

anonimas portretas
Oj džiaugiamės pabėgę iš šio darželio, o ypač laimingas vaikas, kad nebereikia kentėti nuolatinių auklėtojos ir auklytės rėkavimų, aišku ir vaikai kelia didžiulį triukšmą, keikiasi, bet galiu pasakyti, jog šis darželis yra tokiame rajone, kuriame gyvena daug asocialių ir įgūdžių stokojančių tėvų, tai nėra ko ir norėti. Nes perėjus į kitą darželį visiškai kitame rajone, kur įsikūrusios jaunos, išsilavinusios šeimos, tokių problemų nėra. Atėjusi pasiimti vaiko kartais net pagalvoju, jog gal grupėje nieko nėra, nes taip tylu būna, vaikai ramiai žaidžia, be nesuvokiamų klykavimų. Aišku būna ir tų patriukšmavimų, ir vaikų neklausymų, bet auklėtojoms netenka klykauti po valandą, kad suvaldytų vaikus, duoda pastabą ir apsiramina. O Inkarėlyje nuo pat ryto auklėtoja stūgaudavo, netgi nesidrovėjo to daryti prie tėvų, skųsdavosi kokie tie vaikai laukiniai, kokie tėvai nenormalūs, kurio vaiko mama ar tėvas alkoholikai ir pan., pedagogas neturėtų tokių dalykų pasakoti kitiems tėvams.
VISI KOMENTARAI 88

Galerijos

Daugiau straipsnių