Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro stogas pasidabino vainiku

Sveikinant su rekonstrukcijos etapo pabaiga buvo vainikuotas Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro stogas. Antradienį minėtojo teatro vadovė Laima Vilimienė kartu su teatro Strateginio ir investicijų valdymo skyriaus vedėju Nagliu Stanciku kvietė pasivaikščiojimui po rekonstruojamą ir statomą Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro pastatą.

„Metams baigiantis ir labai ypatinga diena mes taip pat užbaigiame vieną iš rekonstrukcijos etapų. Kaip matote, jau yra pakabintas vainikas, tai reiškia, kad teatro stogas yra uždengtas“, – sakė L. Vilimienė.

Ekskursijos metu buvo aprodytas naujas pastatas, kuriame jau yra būsimos žiūrovų salės kontūrai, parteris ir vienas balkonas, scena, juodoji salė, kurioje tilps apie 200 žiūrovų ir kuri galės būti naudojama tiek repeticijoms, tiek spektakliams.

Taip pat aprodyti pagrindinis fojė, sraigtiški laiptai, pagrindinis įėjimas, rūbinė, administracinės patalpos, siuvyklos.

Vadovės teigimu, naujoji salė talpins apie 700 žiūrovų. Visos repeticijos vyks beveik 13 metrų gylyje esančiame rūsyje, kuris bus minus antrame aukšte.

Fojė bus ir antrame bei trečiame aukšte, ten bus ir barai, kurie veikiausiai bus atviri ir tada, kai spektakliai nebus rodomi.

Kaip žinome, fasadas bus išskirtinis, sudėtingas bangos formos gaminys.

Naujajame pastate lokacijos nekeis tik bilietų kasa, ji išliks toje pačioje vietoje, kurioje ir buvo.

Taip pat išliks sietynas.

„Jeigu pamenate, seniau čia buvo sietynas. Jis yra išsaugotas, bus perrinktas ir įmontuotas į naują interjerą“, – kalbėjo vadovė.

Šiuo metu įrengiamos ir inžinerinės konstrukcijos, ventiliavimo bei priešgaisrinės sistemos, vedama elektra. Jau yra pakeisti kai kurie langai, o senas tinkas pakeistas nauju.

„Labai stipriai judame į naujojo priestato vizualinę pusę. Kaip žinome, fasadas bus išskirtinis, sudėtingas bangos formos gaminys“, – kalbėjo skyriaus vedėjas N. Stancikas.

Visi darbai tebevyksta sklandžiai ir pagal numatytuosius terminus.

Iš viso valstybinio muzikinio teatro konstravimui ir statymui skirta beveik 40 mln. eurų.

Tikimasi, kad atnaujintas Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras duris žiūrovams atvers 2023 m.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Stinta

Stinta portretas
Panašu, kad orkestras į "duobę" netilps. Aišku, tai tik antraeilis dalykas. Svarbu yra sietynas, kavinės... bus labai gražu!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių