Klaipėdos valdžia neskuba pasirašyti sutarties dėl baseino statybos

  • Teksto dydis:

Klaipėdos valdžia skųs jai nepalankų sprendimą dėl miesto baseino statybos rangovo konkurso, kuriame dalyvavo ir koncerno „MG Baltic“ bendrovė. Tačiau savivaldybė neskuba pasirašyti sutarties su konkursą laimėjusia koncerno „Icor“ bendrove „Axis Industries“ ir pradėti darbų.

„Mes duodame apeliaciją. Tikimės, kad Apeliacinis teismas kitaip pasižiūrės į situaciją“, - BNS sakė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas.

Jo teigimu, naujo baseino statybos sutartis su „Axis Industries“ nėra pasirašyta ir dar neaišku, kada tai bus padaryta.

„Kol kas sutarties nepasirašėme. Taip, procesas lieka sustojęs. Yra logiški veiksmai: visų pirma turime duoti apeliaciją ir tada mes jau galime priimti vienokį ar kitokį sprendimą. Kad nebūtų taip, kad pirma pasirašytume sutartį, o po to skųstume, kas mums netinkama. Dar papildomai galvosime, kaip daryti viską. Kai sudarysime sutartį, visi žinos“, - sakė S.Budinas.

Klaipėdos apygardos teismas, iš dalies tenkinęs koncerno „MG Baltic“ bendrovės „Vilmeta“ ieškinį, birželio pradžioje nutarė, kad savivaldybė pažeidė Viešųjų pirkimų įstatymą, todėl tiekėjų pasiūlymų vertinimo eilę pripažino neteisėta, ją panaikino ir nurodė savivaldybei ją sudaryti iš naujo.

Vis dėlto sudaryti sutartį ir pradėti darbus savivaldybė gali, nes gegužę „Vilmetai“ teisme nepavyko sustabdyti konkurso procedūrų.

„Axis Industries“ konkurso laimėtoja paskelbta gegužės viduryje,o sutarties vertė siektų 15,82 mln. eurų. Kas dar dalyvavo konkurse, neskelbiama - nėra užpildyta viešojo pirkimo ataskaita.

Klaipėdoje planuojama statyti 3 aukštų baseino pastatą, kuriame tilptų 500 žiūrovų. Techninį baseino ir sveikatingumo centro projektą už 600 tūkst. eurų parengė bendrovė „Cloud architektai“ kartu su Nyderlandų kompanija „Slangen+Koenis architects“.

Vyriausybė Klaipėdos baseino projektą yra pripažinusi valstybei svarbiu ekonominiu projektu ir jau pasirašyta sutartis dėl 7 mln. eurų paramos projektui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Iš Regitros atėjes

Iš Regitros atėjes  portretas
tep ir dirb.

e

e portretas
O kam statyt,ir taip gerai,nera darbu,nera broko,nera kritikos ir pan.nieko nedaryt irgi darbas yra

sypsenele lupose

sypsenele lupose portretas
sypsosi vyriokas is verslo atejes nuotraukeleje,cia lengviau negu versle ir jokios atsakomybes(kolektyvine atsakomybe t.y nepakaltinamai)
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių