Klaipėdos universiteto pastatus atakuoja grafitininkai

Gyvenimas margas, kaip Klaipėdos namų sienos ir tvoros. Akylas klaipėdietis pastebėjo, kad net uostamiesčio mokslo šventovės – Klaipėdos universiteto pastatų sienos kažkieno aprašinėtos. Tai yra ne tik nieko nesakančios terlionės, bet ir sklandžiai lietuviškai, tiesa, su klaidomis, parašyti teiginiai.

Netoli autobusų ir geležinkelio stočių esantis isvpuošnus pastatas ir yra universiteto Socialinių mokslų fakultetas. Atrodytų, prieš tokį visomis prasmėmis svarbų statinį vandalo ranka neturėtų kilti. Tačiau fakulteto sporto salės pamatas aprašinėtas nežinia kam suprantamomis paantraštėmis.

„Kenčiame nuo jų. Nuolat dažome, mums tai – nieko naujo. Pernai pasistatėme penkias vaizdo kameras, bet teritorija – milžiniška, kiekvieno kampo jos neužgriebia. Visą sporto salės galą visai neseniai nudažėme. Kiek jie pasiekia, tiek ir aprašinėja. Esame net užrašę, kad teritorija filmuojama. Kartą sargas tuos vaikiokus bandė pavaikyti, bet viskas baigėsi tuo, kad po poros dienų išdaužė langą. Dabar, sakau, geriau su jais gyvenkime taikiai. Pakvailios, papaišys, mes uždažysime“, – nelinksmai kalbėjo Socialinių mokslų fakulteto dekanas Rimantas Balsys.

Kenčiame nuo jų.

Artimiausiu metu šių pamatų dažyti nebesirengiama, fakulteto dekanas tikina, kad tam nebeeikvos jėgų, nes netrukus prasidės sporto salės remontas.

Pasak R. Balsio, nieko baisaus nėra, nėra jokių drastiškų užrašų, tik teplionės. Remonto metu bus viskas sutvarkyta. Po to šioje vietoje ketinama statyti vaizdo stebėjimo kameras, nes ir bibliotekos langai nukreipti į kiemą.

Ne taip seniai fakulteto stadiono aikštė buvo išvalyta nuo krūmynų. Tada šioje miesto dalyje gyvenantiems žmonėms atsivėrė seniai matytas vaizdas – stadioną juosia ne tik mūro, bet ir metalinių virbų tvora. Dalis šios teritorijos visai neturi tvoros. Visą plotą užbaigia privačių garažų sienos.

Nepabaigiama: fakulteto sporto salės sieną teko dažyti jau ne kartą. „Klaipėdos“ skaitytojo nuotr.

Plytinė garažų siena nubaltinta, matyt, todėl patraukė mėlynų dažų mėgėjus. Vienas ant balto ploto išraitė: „Nori į snuki?“. Klaida verčia spėti, kad rašė tikrai ne pirmūnas.

Kitu raštu, bet tokiais pat dažais kažkas užrašė kitų nesąmonių.

R. Balsys patikino, kad pastatai su lietuviškais užrašais nepriklauso fakultetui.

„Jie tik „žiūri“ į mūsų teritoriją, bet yra jau už tvoros. Tiksliau, tvoros net nebėra, liko tik stulpai, žymintys universiteto teritoriją. Tarp jų ir mūsų valdų yra geras pusmetris. Veikiausiai tai yra privatūs garažai. Aišku, mums tie užrašai nedaro garbės, bet, jei žiemą nebūtume iškirtę karklynų, jų visai nesimatytų. Kai išvalėme teritoriją, durniams atsirado siena“, – kalbėjo R. Balsys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tam ">klp"

tam ">klp"  portretas
Nereikia trinti teplionių, nereikia ištrinti ir Jūsų komentaro. Jis taip pat puikiai atspindi ir ideologiją, ir kultūrą ir švietimą. Sėkmės Jums laukiant iš Jūsų, "pažeminto" prezidento "gerovės" valstybės. Kažkada kažkas taip laukė komunizmo. Jūsų komentaras - puiki ir tiksli iliustracija :)

Adis

Adis portretas
21 amzius uz tokiu plytu suteršima net geda butu bauda deti

>klp

>klp portretas
sena kerėpla geriau i savo gimine pasižiurėk čia nežeminus visuomenės. Ir i griūvatnti Klaipedos senamiesti kur gabalais krentantis pastatai ir išrausti šabakštyna 'gražesni' už vėsas tokias ,,tepliones" Nenori pasižiurėt i šita tavo ir tavo partiniu gyvuliu veidrodi? Rado mat susna kap pažemint mus ir Prezidenta. Katras savo darbe negal niekap prasimušt i gera per va tokias išgamas
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių