Klaipėdos rajone – asfaltavimo darbų įkarštis: baigė tiesti patyčių sulaukusią gatvę

Gyventojų pašaipų objektu buvusi Klaipėdos rajone esanti H. Šojaus gatvė baigta remontuoti. Pro Lėbartų kapines Dovilų link vedantis kelias kurį laiką buvo likęs su pusiau nutiesto asfalto danga.

Darbai finišavo

H. Šojaus gatvės rekonstrukcijos konkursą buvo laimėjusi įmonė "Žemkasa", kuri bankrutavo. Daugybė šios įmonės vykdytų projektų taip ir liko nepabaigti.

Klaipėdos rajono savivaldybei teko iš naujo skelbti konkursą, ieškoti papildomų lėšų. Pabrango ir patys darbai.

Klaipėdos rajono savivaldybės vicemerė Audronė Balnionienė informavo, kad gatvės remontas jau baigtas.

Loreta Urbutė / Vytauto Liaudanskio nuotr.

"Konkursą laimėjo įmonė "Inkomsta". Pasirašytos sutarties vertė – 583,5 tūkst. eurų. Kelininkai asfaltą paklojo 2,2 km ruože. Šiuo metu rajone vyksta daugybė asfaltavimo darbų, dabar – pats darbymetis" – tikino A. Balnionienė.

Žmonės laukia asfalto

Kelininkai pluša ir Sendvario seniūnijoje, kur šią savaitę asfaltas klojamas net ne vienoje gatvėje.

"Mes galime pasidžiaugti sparčiais darbais. Klemiškės II kaime, Baukštininkų gatvėje, jau paklota asfalto danga. Kelininkai asfaltuos Aušros ir Sudmantų gatves Sudmantų gyvenvietėje. Jie dirbs ir Ginduliuose, kur asfaltuojama Kalnelio gatvė", – tikino Sendvario seniūnė Loreta Urbutė.

Kapitaliai remontuota Agilos gatvėje Trušelių kaime. Šiam projektui prireikė apie 335 tūkst. eurų.

Ko žmonės norėjo, tą ir darėme.

Seniūnė pastebėjo, kad prieš pradedant asfaltuoti daug dėmesio tenka skirti  projektavimui, rangovų atrankai, kai kuriais atvejais prireikia spręsti atsiradusių papildomų darbų klausimus.

"Žmonės labiausiai laukia asfalto. Bet yra ir daugybė kitų darbų. Klemiškės II kaime, Baukštininkų gatvėje, įrengėme apšvietimą. Jis atsiras ir Gindulių kaime, Liepų gatvėje. Purmaliuose nušvis pagrindinė gyvenvietės gatvė. Šviesiau bus Žiobrių gatvėje, Žemgrinžių kaime. Rangovai nori spėti atlikti visus darbus iki metų pabaigos. Ginduliai yra labai didelė gyvenvietė, bet turime ambicijų iki Kalėdų viską padaryti, – tikino L. Urbutė.

Purmaliuose apšvietimo darbai bus pradėti kitais metais.

Nori kolumbariumo

Visus šiuos su asfalto danga ar apšvietimu susijusius projektus įgyvendinti siūlė patys gyventojai.

"Ši iniciatyva atėjo iš apačios. Ko žmonės norėjo, tą ir darėme. Tai buvo lėšos, skirtos Sendvario infrastruktūrai. Jos sudarė 1,2 mln. eurų. Atlikome nemažai darbų, bet yra ir kitų projektų, kuriuos rengė Klaipėdos rajono savivaldybės specialistai. Pavyzdžiui, Jakų kaime bus asfaltuojama žiedinė sankryžėlė", – nurodė L. Urbutė.

Praeitis: H. Šojaus gatvę klaipėdiečiai keikdavo, kai tekdavo važiuoti lankyti mirusiųjų į Lėbartų kapines. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Slengiškiai turi ir daugiau pageidavimų. Jų kaime veikia riboto laidojimo kapinaitės, kuriose gali būti laidojama tik į jau esančias šeimos kapavietes. Todėl vietiniai čia norėtų kolumbariumo.

"Mes pasirūpinome projektavimo darbais. Kadangi Slengių riboto laidojimo kapinės yra saugomoje teritorijoje, teko atlikti kultūros paveldo ekspertizę. Kol kas matome, kad kolumbariumui dega žalia šviesa. Žmonės turės alternatyvų ir galės spręsti žemiškas problemas", – padarė išvadą seniūnė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

V.S.

V.S. portretas
O kaip su Danės gatve Trušeliuose?

Gyventojai

Gyventojai portretas
Ačiū Klaipėdos miesto kelininkams,kurie puikiai išasfaltavo savo dalį Kalotės kelio , bet sunku patikėti,kad antra pusė to paties kelio priklauso Klaipėdos rajonui . Ir anie atvažiavo su didžiule komanda dirbančiųjų ir tiek pat transporto priemonių,užmėčiojo kelias duobutes , nors tas kelias ir taip apgailėtinai atrodo,-ir išvažiavo.Jau nuo neatmenamų laikų Kalotiškiai ir visi kiti toje pusėje gyvenantys žmonės, prašo pabaigti asfaltuoti Kriauklių gatvę jungiančią Kalotę su Karkle..Kad nereikėtų važiuoti tuo dulkėtu žvyrkeliu. Darbo ir lėšų -nedaug, bet žmonės būtų labai dėkingi už galimybę vaikščioti pėsčiomis ir važiuoti dviračiais iki jūros.Tikimės,kad pagaliau bus mūsų išklausyta.

Dana

Dana portretas
Jakuose, Parko g. turėjo asfaltuoti 2020 m, bet taip ir nepradėjo. Apgavikai.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių