Klaipėdos meras apie prasidėsiančią masinę vakcinaciją: didžiausias iššūkis – personalo trūkumas

Nuo pirmadienio kas savaitę plėsis nuo COVID-19 skiepijamų žmonių sąrašas. Gegužės 31 d. vakcinuotis galės visi nuo 16 metų. Klaipėdos meras sako, kad didžiausias iššūkis masinei vakcinacijai – personalo trūkumas.

Lauks visų

„Kalba buvo apie trumpą, bet efektyvų pakilimo tako į masinę vakcinaciją pristatymą. Nuo pirmadienio prasideda judėjimas laipteliais žemyn pagal amžiaus grupes. Vasarą pasitiksime visa apimtimi vykstančia masine vakcinacija“, – nuotolinį susitikimą su sveikatos apsaugos ministru Arūnu Dulkiu apibūdino Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Nuo artėjančio pirmadienio skiepytis galės visi norintieji nuo 55-erių metų amžiaus. Po savaitės, gegužės 17 d., vakcinuotis galės žmonės nuo 45-erių. Dar po savaitės, nuo gegužės 24-osios, – 35-erių ir vyresni asmenys.

Paskutinę mėnesio dieną vakcinacijos centruose bus laukiami jau visi nuo 16 m.

Be to, nuo gegužės 17 d. tikimasi paleisti valstybinę registracijos skiepams sistemą. Šiuo metu Klaipėda, kaip ir kiti didieji miestai, naudoja savarankiškai įsigytas.

„Mes teisingai padarėme įsigydami programinę įrangą ir ją paleisdami. Mane maloniai nuteikė, kad Klaipėda pagal šešis ar septynis prisijungimo į bendrą sistemą parametrus buvo įvertinta žalia spalva. Vadinasi, esame pasiruošę visapusiškai“, – džiaugėsi V.Grubliauskas.

Ieškoma savanorių

Šią savaitę pagaliau paaiškėjo, kur vyks masinė vakcinacija. Tam pasirinktas Kretingos gatvėje esantis LCC tarptautinis universitetas.

„Jame dabar intensyviai vyksta pasirengimo darbai. Viena yra turėti patalpas, kita – jas įrengti ir aprūpinti baldais, kompiuterine technika, interneto ryšiu. Bet esminis dalykas – žmonės. Ką tik kalbėjausi su Raudonojo kryžiaus vadove. Ji pristatė savanorystės programas“, – sakė meras.

V.Grubliauskas ne kartą yra minėjęs, kad COVID-19 pandemijai suvaldyti trūksta žmonių.

Masiniam vakcinavimui organizuoti ketinama pasitelkti savanorius. Svarstoma juos motyvuoti nemokamu transportu į vakcinavimo centrą ar skiepais, nepriklausomai nuo amžiaus grupės.

Grafikai – skirtingi

„Belieka labai atsakingai įgyvendinti nacionalinę programą. Ministerija, beje, paragino, kad reikėtų pabaigti saviveiklos paradą – vieni skiepija nuo 18 metų, kiti – nuo 35-erių. Vieni siūlo atvežti senolį, kiti ką nors išvesti. Visa Lietuva turėtų gyventi pagal bendrą skiepijimo grafiką ir sistemą“, – teigė V.Grubliauskas.

Tiesa, Vilniuje jau šį penktadienį kviečiami skiepytis visi norintys nuo 35 m. amžiaus. Ministerija leido sostinėje tam panaudoti kompanijos „AstraZeneca“ vakcinos „Vaxzevria“ likučius. Klaipėdoje tokia galimybė kol kas nenumatoma.

„Tikslios informacijos neturiu, bet negirdėjau, kad būtų vakcinos perteklius. Be abejo, jei taip atsitiktų – viena ausimi girdėjau, kad žada jos užvežti, – reikės spręsti. Kai vakcinos guli nenaudojamos šaldytuvuose ar sandėliuose, tai pats prasčiausias variantas“, – tikino uostamiesčio meras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Manau

Manau portretas
Vilnius leido vakcinuotis 35+ amžiaus grupei ir kelis tūkstančius vakcinų per pusdienį išgraibstė. Šiandien Klaipėdoje nuo ryto stovi po 700 Modernos ir AstraZeneca vakcinų ir per dieną gal 100 žmonių užsiregistravo skiepui. Gal tikrai tikslingiau taikytis prie esamos situacijos ir leisti plačiau vakcinuoti?

Gyventojas

Gyventojas portretas
Taip, tai yra atsakomybe. Niekas nenori veltui dirbti. Komentuoti visi gali kaip nori, o faktas yra faktu.

      portretas
miesto gėda
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių