Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje – priminimas mylėti šeimą

Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje vyksta įvairūs renginiai, suburiantys daugybę klaipėdiečių. Itin daug jų susirinko ir į Tarptautinę šeimos dienos šventę, kai sutuoktiniai turėjo galimybę atnaujinti santuokinius įžadus, vaikai išbandė savo jėgas skautiškuose žaidimuose, o vyresnieji – krepšinio aikštelėje.

Pasak šios bažnyčios klebono Mindaugo Šlausto, Šeimos dieną prisiminti svarbu dėl daugelio priežasčių, nes tądien švenčiant poros ne tik pabūna kartu, bet ir prisimena tai, kas juos subūrė – meilę, pagarbą, tikėjimą.

„Žinome, kad šeima – viena pagrindinių visuomenės ląstelių, viso ko pagrindas, dviejų žmonių meilė. O Šeimos diena – dėmesio atkreipimas į šeimos svarbą, dviejų žmonių apsisprendimą kartu gyventi iš meilės, palaikyti vienas kitą, puoselėti tą meilę. Gyvenimo kasdienybė, rutina, problemos natūraliai įsiskverbia į gyvenimą ir jis kai kuriems tampa kančia, dėl to įvyksta skyrybos. Lietuvoje nemažas procentas besiskiriančių žmonių. O Bažnyčia sako, kad švęstume Šeimos dieną ir prisimintume meilės momentą“, – pažymėjo M. Šlaustas.

Šeima – viena pagrindinių visuomenės ląstelių, viso ko pagrindas, dviejų žmonių meilė.

Tad padedant šeimoms praleisti daugiau laiko kartu, bus organizuojamos ir kitos veiklos, kuriose galėtų dalyvauti tiek vaikai, tiek suaugusieji.

„Mūsų parapija stengiasi organizuoti, įtraukti šeimas į šventimą, buvimą šeimoje“, – akcentavo pašnekovas.

Šį sekmadienį, gegužės 21-ąją, šioje bažnyčioje apsilankys svečias iš Panevėžio – vyskupas emeritas Jonas Kauneckas, kuris pristatys savo knygą „Prieš visus vėjus“.

„Taip susiklostė, kad ekscelencija buvo pakviestas į Klaipėdą. Sekmadienį 12 val. jis aukos mišias, o po jų pristatys savo knygą. Tai – jo nueito gyvenimo kelio aprašymas. Kai buvo jaunas, itin kovojo už žmogaus teises, religijos laisvę, taip pat buvo persekiojamas sovietų valdžios. Gražus gyvenimo pavyzdys. Labai džiaugiamės, kad J. Kauneckas apsilankys mūsų parapijoje“, – sakė M. Šlaustas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pagarba

Pagarba portretas
Pagarba, kad bažnyčia remiam palaiko tradicinę šeimą.

Čia buvusi

Čia buvusi portretas
Klaipėdos filgarmonija o ne bažnyčia

Klaipėdietis

Klaipėdietis portretas
Daugiau tokių renginių. Šeima - tautos pagrindas
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių