Klaipėdos krašto paveldosaugininkai seka vandalų pėdomis

Paveldo saugotojai aptinka vis daugiau vikingų laikus menančių piliakalnių ir kapinynų kuriuose pabuvojo juodieji archeologai.

Kultūros paveldo departamento Klaipėdos teritorinio padalinio vyriausiasis valstybinis inspektorius Laisvūnas Kavaliauskas pasakojo, kad šių metų pavasarį sužinoję apie juodųjų archeologų iškasinėtą piliakalnį Skuodo rajone, jis ir kolegos pradėjo lankyti visus kuršiams priskiriamus objektus. Paaiškėjo, kad vandalai pabuvojo ne viename jų.

Paskutinis paveldosaugininkų atradimas - bandyta neteisėtai kasinėti Kurmaičių kapinyną Kretingos rajone. Čia netoli vienas kito yra kapinynas ir du pilkapiai. Vienas jų buvo vandalų suniokotas prieš kelis mėnesius.

Rugsėjo viduryje pastebėta, kad Pilale vadinamo pilkapio apsaugos zonoje taip pat bandyta kasinėti. Šį kartą iškastas plotas yra apie dviejų metrų ilgio ir kiek daugiau nei metro pločio. Į profesionalių archeologų kasinėjimus panaši perkasa buvo apie 30 centimetrų gylio. Atrodo, kad juodieji archeologai čia darbavosi maždaug prieš porą mėnesių, nes iškastos žemės jau spėjo apželti žole. Spėjama, kad savo juodo darbo jie nebaigė, nes buvo išbaidyti.


Šiame straipsnyje: juodieji archeologai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių