Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centre svarstoma apie pokyčių kryptis

Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centre (KKLJC) svarstoma apie pokyčių kryptis. Planuojama modernizuoti centro pagrindinį pastatą, sklando ir idėja Atvirą jaunimo centrą atskirti nuo KKJC.

Sieks atskirti įstaigas?

Uostamiesčio mero Vytauto Grubliausko ir KKLJC atstovų susitikime buvo kalbama apie dvi šiam centrui priklausančias erdves – I. Simonaitytės g. 24 ir Paryžiaus Komunos g. 16A.

„Klausimas buvo apie įstaigos veiklos tam tikrą pobūdį, nes KKLJC – neformaliojo ugdymo įstaiga, kuri iš esmės pavaldi švietimo skyriui ir atlieka neformaliojo ugdymo įstaigos misiją, bet jos pavaldiniai – Atviras jaunimo centras, kurį kuruoja jaunimo reikalų koordinatoriai. Kai po vienu stogu yra dvi skirtingo pobūdžio įstaigos, ne visada pavyksta optimaliai ir racionaliai paskirstyti jėgas“, – teigė V. Grubliauskas.

Kai po vienu stogu yra dvi skirtingo pobūdžio įstaigos, ne visada pavyksta optimaliai ir racionaliai paskirstyti jėgas.

Neatmetami visi variantai

Anot mero, viskas dar diskusijų lygyje, tad neatmetami įvairūs variantai – naujos biudžetinės arba viešosios įstaigos kūrimas arba prijungimas prie kitos įstaigos.

„Pradėkime nuo to, kad pats pavadinimų kalambūras – Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centro Atviras jaunimo centras skamba savotiškai keistokai. Ne kartą teko susidurti su miestiečių klausimais, kodėl čia toks kalambūras. Manau, kad galbūt būtų galimybė svarstyti atskirti šį padalinį. Savivaldybėje turėtų būti tie sprendimai, kas galėtų susiformuoti – savivaldybės įstaiga, biudžetinė įstaiga, viešoji įstaiga ar dar kita“, – pažymėjo KKLJC direktorius Ramūnas Kaubrys.

Jis taip pat nurodė, kad Atviras jaunimo centras koordinuoja kitas sritis, labiau socialines, tad dažnai tenka susidurti su situacijomis, kai neformaliajame ugdyme tenka vadovautis Atviro jaunimo centro koncepcija, dubliuoti, koreguoti informaciją, vykdyti įvairius papildomus derinimus.

Vytautas Grubliauskas. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Nenumatė lėšų

Atkreiptas dėmesys ir į tai, kad strateginiame veiklos plane nėra numatyta lėšų KKLJC pastato modernizavimui.

„Aptarėme, kad reikės kalbėti apie plano korekciją ir numatymą visų to pastato tinklų sutvarkymą ar kapitalinį remontą“, – pabrėžė meras.

KKLJC pastatas, esantis Puodžių g. 1, yra įrašytas į Nekilnojamųjų kultūros vertybių registrą, tad, norint pradėti remontą, reikalingos specialistų ekspertizės.

„Nevardinsiu visų komunikacijų, bet ir elektra, ir vandentiekis, ir šildymas, ir nuotekų sistema yra nekokybiška. Faktiškai visos komunikacijos sistemos tiesiog verkiant prašosi tvarkymo. Prašymas – kad būtume strateginiame veiklos plane. Pastatas nemažas, tad lėšų nemažai reikės. Todėl tema nėra paprasta ir lengva, bet jei visi suremsime pečius, žingsnis po žingsnio, kada nors turėsime gražų rezultatą“, – sakė R. Kaubrys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klausimas rinkejo

Klausimas rinkejo portretas
Kaip senoviniai žibintai skatina jaunima dometis technologijomis?

Laukiam

Laukiam portretas
kol nugrius, laukiam. Tegul kaip senamiestis pradės byrėt sienų gavbalais na o tada pastatysim arba juodus gargarus arba apartamentus H u i raidės formos:D)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių