Klaipėdos jūrininkų ligoninė metus skaičiuoja pavasariais

25-ąjį pavasarį pasitinkančios Klaipėdos jūrininkų ligoninės bendruomenė baltus chalatus iškeitė į šventinę aprangą.

Vadino avantiūristais

Praėjusio penktadienio vakarą Klaipėdos dramos teatras buvo pilnutėlis – Klaipėdos jūrininkų ligoninė minėjo savo veiklos 25-metį. Šventiniame renginyje buvo gausu gražių padėkos žodžių, sveikinimų ir apdovanojimų.

Ligoninė 5 ha plote pradėta statyti 1988-ųjų pavasarį. Šiuo metų laiku po šešerių metų ji buvo atidaryta.

Klaipėdos jūrininkų ligoninės direktorius dr. Jonas Sąlyga priminė ilgą ir sudėtingą gydymo įstaigos istorijos kelią, kuris prasidėjo gerokai anksčiau nei Vakarų Lietuvoje buvo pastatyta moderni gydymo įstaiga. Ji buvo pirmoji ligoninė duris atvėrusi atkurtos Lietuvos nepriklausomybės metais.

Naujoji gydymo įstaiga tuomet pasiūlė iki tol šiame krašte neteiktas paslaugas, tą patį vėlyvą pavasarį pirmą kartą Klaipėdos krašte buvo atlikta širdies operacija.

"Jau tuomet supratome, kad turime būti kitokie, turime būti išskirtiniai. Invazyvi kardiologija, kardiochirurgija, angiochirurgija, hematologija, nefrologija buvo naujos ir drąsios kryptys Vakarų Lietuvos medicinoje. Atkakliai jų siekėme, nors kai kas tik sukiojo pirštą ties smilkiniu ir laikė mus avantiūristais", – nueitą sudėtingą kelią prisiminė ligoninės vadovas.

Įteikti apdovanojimai

Klaipėdos jūrininkų ligoninės bendruomenę su jubiliejumi pasveikinusi Sveikatos apsaugos ministerijos kanclerė Odeta Vitkūnienė perdavė sveikstančio ministro sveikinimus ir garbingus apdovanojimus medikams.

Dviem ligoninės gydytojoms – Onkohematologijos skyriaus vedėjai Ligitai Malciūtei ir Širdies aritmijų skyriaus vedėjai Romai Kavaliauskienei – suteikti nusipelniusių Lietuvos gydytojų vardai ir įteikti tai liudijantys ženklai.

Ligoninės vyriausiajai slaugytojai Aidai Smagurienei suteiktas nusipelniusios Lietuvos slaugytojos vardas. Šios garbingų apdovanojimų nusipelniusios moterys į sceną buvo palydėtos audringais kolegų plojimais.

Klaipėdos jūrininkų ligoninėje iki šiol dirbo 11 nusipelniusių Lietuvos gydytojų, 3 nusipelnę Lietuvos sveikatos apsaugos darbuotojai ir viena nusipelniusi Lietuvos slaugytoja.

Kolegoms audringi plojimai

Ligoninės bendruomenę pasiekė ir Lietuvos Respublikos premjero sveikinimas bei padėkos raštai.

Jie įteikti Ligonių priėmimo – skubiosios pagalbos skyriaus vedėjai Vilijai Ežerskytei, I-ojo ambulatorinių konsultacijų skyriaus gydytojai endokrinologei Jūratei Varanavičienei, II-ojo kardiologijos skyriaus vyresniajai slaugytojai Irenai Gudauskienei, Intensyviosios terapijos poskyrio vyresniajai slaugytojai Nataljai Kavaliauskienei ir ligoninės vyresniajai personalo inspektorei Jurgitai Laurinaitytei.

Dvylikai ligoninės drbuotojų buvo įteikti sveikatos apsaugos ministro padėkos raštai. Kai kuriuos apdovanotuosius kolegos pasveikino itin audringais plojimais lyg į sceną būtų kilusios pasaulinio garso žvaigždės.

Ligoninės jubiliejus nesutrukdė pratęsti prieš penkerius metus gimusią tradiciją – kasmet, įstaigos gimtadienio proga, išskirtiniu, menininko Vido Bizausko sukurtu "Profesijos lyderio" ženklu apdovanoti savo darbuotojus, pelniusius kolegų ir pacientų pripažinimą.

Už įkvepiantį pasišventimą profesijai, neišmatuojamą atsakomybę, nesavanaudišką nuoširdumą ir kolegų pripažinimą šiemet profesijos lyderių ženklai ir diplomai įteikti: I-ojo kardiologijos skyriaus vedėjai, gydytojai kardiologei Daliai Jarašūnienei, Operacinių poskyrio vyresniajai slaugytojai Astai Makarienei, ūkvedei Irenai Zubienei, kuri ypatingo kolegų įvertinimo sulaukė dėl puoselėjamos ligoninės aplinkos ir gėlynų.

Vadina "širdžių ligonine"

"Pavasaris, kova, uostas ir širdis – šie žodžiai idealiai tinka jūsų ligoninei, bendruomenei. Tai keturios uolos, ant kurių laikosi gyvenimas", – taip sveikinimo kalbą pradėjo uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas.

Šmaikštumo šventiniam renginiui suteikęs miesto vadovas paminėjo ir vieną unikalų ligoninės išskirtinumą – Lietuvoje nėra nė vienos gydymo įstaigos, kuriai vadovautų toks įvairiapusis žmogus kaip Jonas Sąlyga: grojantis, dainuojantis, fotografuojantis, dalyvaujantis politikoje.

Jei turite širdį, tai geriausiai ja pasirūpins Jūrininkų ligoninė.

"Jei turite širdį, tai geriausiai ja pasirūpins Jūrininkų ligoninė", – šventinę kalbą reziumavo meras, į šventę taip pat atvykęs su padėkomis.

Klaipėdos mero padėkos raštai buvo įteikti daugiau nei 10 ligoninės darbuotojų. Už gerą darbą padėkota gydytojams ir slaugytojoms, nepamiršti ir ūkio reikalus tvarkantys darbuotojai, buhalteriai, virėjai, valytojai.

Pakvietė į svečius

Ligoninės bendruomenę su gražiu jubiliejumi pasveikino Palangos meras Šarūnas Vaitkus ir Šilutės rajono meras Vytautas Laurinaitis. Jie pasidžiaugė, kad kai kurias vietos gydymo įstaigas prijungus prie Klaipėdos jūrininkų ligoninės, gydymo paslaugų kokybė gerokai ūgtelėjo.

Merai taip pat įteikė padėkos raštus Klaipėdos jūrininkų ligoninės departamentų Palangoje ir Švėkšnoje darbuotojams.

Ligoninės kapelionas, Telšių vyskupo Vincento Borisevičiaus kunigų seminarijos rektorius dr. Saulius Stumbra perdavė vyskupo Kęstučio Kėvalo sveikinimo žodžius ir pakvietė medikus apsilankyti kunigų seminarijoje.

"Ne į stojamuosius, į viešnagę kviečiu", – nuramino humoro nestokojantis kapelionas.

Skaičiais apie Klaipėdos jūrininkų ligoninę:

dirba beveik 200 gydytojų ir pusė tūkstančio slaugytojų,

įstaigos stacionaruose per metus gydosi per 19 tūkst. pacientų,

ambulatoriškai konsultuojama per 130 tūkst. pacientų,

kasmet operuojama daugiau nei 5300 pacientų;

atliekama per 500 širdies operacijų,

dirba 12 medicinos mokslų daktarų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jiems

Jiems  portretas
nerūpi visuomenės gyvenimas todėl man nerūpi jų sumautos šventės

Mk

Mk portretas
Su išankstine registracija yra didelė tragedija. Kai buvo problemu su sveikata , nenorėjo guldyti, atseit vietų nėra. Kai artimieji pakėlė triukšma, tada paguldė . Buvau vienas trivietėje palatoje. Po 2 dviejų dienų išrašom nepadarę visu tyrimų. Vėl reikėjo vėja kelti.

Anonimas

Anonimas portretas
Nesupratau kuo gali buti nepatenkinti. Prisiregistruoti tikrai sunkoka.Bet labai visas personalas labai malonus, ir jei kas neaisku nuveda ten kur reikia.Teko guleti keleta kartu,sesutes puikios .Aciu gydytojai M.GIMBUTYTEI kuri siuo metu stebi manosvekata.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių