Klaipėdos bagažinių turguje prekiaus ir 70 vaikų

Šį šeštadienį vyksiančiame Miesto bagažinių turguje prekiaus ir jaunieji klaipėdiečiai. Specialiai jiems bus skirta 50 prekiavimo vietų, kuriose, padedant suaugusiesiems, jie galės prekiauti savo pačių pagamintais dirbiniais arba žaislais. Šią idėją nuspręsta įgyvendinti siekiant skatinti jaunimą mokytis finansinio raštingumo.

Pasak Miesto bagažinių turgaus organizatorių, liepos pabaigoje paskelbus žinią apie vaikų registraciją dėl prekybos turguje, susidomėjimas buvo didžiulis – per pusdienį buvo užpildytos visos jiems skirtos vietos, jose iš viso prekiaus apie 70 vaikų.

„Mūsų turgelyje nuolatos prekiauja vaikai. Dalis jų kartu su suaugusiaisiais šalia prekiauja savo žaislais, bet būna ir tokių, kurie prekiauja tik savo pačių pagamintais dirbiniais, o suaugęs asmuo jį tik prižiūri (pats suaugęs neprekiauja). Todėl nusprendėme dar labiau paskatinti jaunimą ir skyrėme jiems 50 vietų, už kurias neimsime jokio mokesčio“, – teigė organizatorius.

Jaunųjų prekiautojų amžiaus vidurkis siekia 8–10 metų, prekiauti gali visi vaikai iki 18-os.

„Labiausiai tikimės, kad vaikams skirtame plote bus prekiaujama tik pačių vaikų pagamintais rankdarbiais, asmeniniais žaislais bei vaikams skirtais daiktais. Taip pat galima prekiauti ir vaikams skirtais rūbais, avalyne ar tokiais daiktais kaip, pavyzdžiui, dviratis, riedlentė ir t. t. Šiame plote negalima prekiauti suaugusiesiems skirtais daiktais, rūbais ar avalyne. Tam yra standartinės mokamos vietos, šiame plote viskas skirta tik vaikams“, – akcentavo organizatorius.

Prekyba šeštadienį prasidės 10 val. ir truks iki 15 val., bet išvykti galima ir anksčiau.

„Manome, kad po keleto valandų vaikams gali pabosti, tad tikėtina, jog po to prekiauti iniciatyvą perims tėveliai. Žinoma, viskas priklauso nuo vaiko amžiaus ir jo susidomėjimo tokia veikla. Vyresniems vaikams ši atrakcija turėtų būti įdomesnė“, – svarstė pašnekovas.

Anot organizatorių, „Švyturio“ arenos aikštelėje telpa apie 300 prekiautojų. Per tris dienas nuo registracijos pradžios buvo užpildytos visos vietos, o norinčiųjų dalyvauti skaičiai – vis auga.

Apie 50–60 proc. užsiregistravusiųjų prekiauti turguje yra klaipėdiečiai, o likusi dalis – iš visos Lietuvos.

Pastebėta, kad atvyksta prekiautojų ir iš Latvijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nesamone

Nesamone portretas
Na nereiketu skatinti vaiku prekiauti turguje, čia ne vaikiškas žaidimas su pinigais, turetu valdžia tai uždrausti, o organizatoriams nusispjaut i vaikus, jiems tik pelnas galvoje...

čia

čia portretas
jaunieji spekuliantai, viarslininkai

KIek nenuvažiuoju pažiūrėti

KIek nenuvažiuoju pažiūrėti portretas
tą turgų, vis kaip nėra jo, taip nėra :(
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių