Šalies prezidentas pagerbė negrįžusius iš jūros: į bangas nuleisti vainikai

Šeštadienio vidurdienį Baltijos jūroje, netoli Klaipėdos krantų Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda su žmona Diana, kaip ir didelis būrys klaipėdiečių, pagerbė žuvusiuosius jūroje.

Prezidentą su žmona plukdė karinis laivas.

Civiliai buvo kviečiami rinktis prie dešiniojo Dangės kranto, kur jų laukė Klaipėdos mažųjų laivų savininkų asociacijos „Pajūrio laivai“ laivai. Žmonės, atėję prie krantinės su gėlėmis, į jūrą buvo plukdomi nemokamai.

Prezidento vardu į jūrą nuleistas Lietuvos tautinės vėliavos spalvų žiedais papuoštas vainikas.

Toks jūrininkų pagerbimas yra dar viena Jūros šventės tradicija, rodanti, kad mūsų šalis yra nemažą laivybos istoriją turinti jūrinė valstybė.

Daugelis klaipėdiečių yra susiję su jūra, todėl laivai paprastai sunkiai talpina norinčiuosius dalyvauti jūrose žuvusiųjų pagerbimo ceremonijoje.

Nemaža dalis gėles į jūrą metančiųjų yra jūrininkų šeimos nariai. Kiti žmonės naudojasi proga pamatyti išskirtinį reginį ir nemokamai paplaukioti laivais.

Po vidurdienio ant bangų suposi gėlių puokštės ir vainikai.

Paprastai po kelių dienų ar net valandų jos pasiekia Melnragės bei Girulių krantus.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Atsilupe komentatoriai

Atsilupe komentatoriai portretas
Paskaitykit knygų, gal zinosit, ką daro Seimas ir Vyriausybė ir ką daro Prezidentas. Mokykloj praleidot matyt šią pamoką.

Kažkaip

Kažkaip portretas
Linkuvos ekipaža pagerbia skulpturu parke o Rumininkai ir visokia chaliava meto vainikus i jura. Gal taip ir reikia nežinau bet keista.

nustebes Vasiuku valstybes gyventojas

nustebes Vasiuku valstybes gyventojas portretas
net vainikus nuleidzia vadalazai
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių