Klaipėdoje verda aistros: dėl ženklų – šunų augintojų pyktis

Santuokų rūmų pašonėje esanti pievelė tapo galvos skausmu ne tik Klaipėdos savivaldybės Civilinės metrikacijos ir registracijos skyriui, bet ir šalia esančiai jūrinei kompanijai. Nuošalus S.Šimkaus gatvės kampelis ėmė priminti išvietę, kurioje gamtinius reikalus atlieka šunys, o kartais – net žmonės.

Pritūpė po pušimi

Neseniai šioje vietoje atsirado lentelės, perspėjančios, kad čia draudžiama vedžioti augintinius.

Keturkojų mylėtojai iš karto pastebėjo pasikeitimus ir vietoj to, kad laikytųsi visiems priimtinų normų, parašė skundą savivaldybei.

Esą lentelės neteisėtos ir varžo keturkojų laisvę mieste tuštintis bet kur.

Žmonės neturi kultūros.

Klaipėdos savivaldybės Civilinės metrikacijos ir registracijos skyriaus vedėja Gražina Misevičienė sakė, kad džiaugiasi atsiradusiais perspėjančiais ženklais.

"Nebeįmanoma lango atsidaryti. O per karantiną patalpas patartina dažnai vėdinti. Lenteles pastatė mūsų kaimynai, jūrinė įmonė. Prieš kurį laiką bendrovė pašalino čia augusias pušeles. Vien dėl to, kad šioje vietoje žmonės neatliktų gamtinių reikalų. Aš pati savomis akimis mačiau, kaip vienas inteligentiškai atrodantis vyriškis už šių pušelių atsitūpė rimtam reikalui. Žmonės neturi kultūros", – konstatavo G.Misevičienė.

Po langais – šunų išmatos

Tačiau, iškirtus pušis ir pasėjus žolę, paaiškėjo, kad problema nedingo. Po Santuokų rūmų darbuotojų kabinetų langais gamtinius reikalus ėmė atlikti šuniukai.

"Gal galima rasti ir geresnę vietą? Tikrai ne prie Santuokų rūmų. Aš pati turėjau šuniuką 17 metų. Gyvūnui nepasakysi, kad jis vienur ar kitur nedarytų. Bet vis dėlto viskas priklauso nuo šeimininkų ir nuo jų kultūros. Ženklus ne mes susistatėme, bet mes jais džiaugiamės. Šaunuoliai. Gal šuniukų savininkai susipras", – patikino G.Misevičienė.

Ženklai teisėti

Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Linas Lapinskas paaiškino, kad teritorija, kurioje atsirado nauji ženklai, yra privati.

"O joje sklypo savininkas gali pastatyti tokius ženklus. Tai jų sklypas ir, tikėtina, jiems nemalonu, kai šunys privačioje teritorijoje atlieka tam tikrus reikalus. Klaipėdos mieste yra aikštelių, skirtų keturkojams", – paaiškino L.Lapinskas.

Gražina Misevičienė / Redakcijos archyvo nuotr.

Klaipėdos mieste šunims vedžioti numatyta teritorija Priestočio gatvėje, prie Geležinkelio stoties. Taip pat prie Kauno gatvės 20 namo, dar vienas taškas – Baltijos prospekto 51 numeriu pažymėta teritorija. I.Simonaitytės gatvėje taip pat yra šunų vedžiojimo aikštelė.

Su keturkoju pasivaikščioti galima žaliuosiuose plotuose tarp Šilutės plento ir Budelkiemio gatvės.

Aistros vis dar verda dėl to, kad šunis vedžioti leidžiama ir Sąjūdžio parke.



NAUJAUSI KOMENTARAI

M

M portretas
Iš vis daugebuciuose uždrausti didelius sunis laikyti,ne tik turtų nerenka,prie langų veda iš kitur bet ir ansnukio neuzdeda,laiptinės paleidžia ant viso pavadzio,duris apdarai išeiti į laiptinė svetimas šuniukas raunas į butą,pasakai šeimininkui juokėsi sako medikas geras jis

Vida

Vida portretas
Prie ko cia sunys jei seimininkas sudu nesurenka? Sajudzio parko problema ne sunys, o neblaiviu asmenu vakariniai susiburimai, net per karantina. Sita geriau issprestu ir pastatytu kameras, nes tikrai nera saugu.

Tarybiniais laikais

Tarybiniais laikais portretas
mieste veikė nemokami vieši tualetai, o dabar iškertamos net pušelės, taip išeina kad dabar inteligentinis žmogus prispirus reikalui turi dėt į kelnes? Kas liečia šunis, tai tokios problemos apskritai nebuvo, arba šunys buvo kultūringesni, arba kiemsargiai/valytojos atlikdavo savo darbą.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių