Klaipėdoje tvarkant Dangės skverą pradėti kirsti medžiai

Klaipėdoje ruošiantis tvarkyti Dangės skverą bei rekonstruoti šios upės krantines pradėti kirsti medžiai, ketvirtadienį pranešė uostamiesčio savivaldybė.

Pranešama, kad trečiadienį prasidėję ir dalies klaipėdiečių pasipriešinimo sulaukę darbai atliekami iš anksto gavus savivaldybės Aplinkos kokybės skyriaus leidimus kirsti 18 medžių, leidimai nukirsti dar tris medžius nėra reikalingi.

Pasak savivaldybės, planai kirsti medžius dėl statybos darbų buvo ne kartą pristatyti visuomenei, apie būsimas permainas skelbta žiniasklaidoje, kertamų medžių būklę vertino atestuota kraštovaizdžio architektė.

„Nustatyta, kad būtina pašalinti 4 patenkinamos būklės medžius: 3 iš jų - šalia vaikų žaidimo aikštelės (vieną iš jų numatyta perkelti) , 1 – arčiau Biržos tilto, įrengiamos pažeminamos krantinės zonoje. Visi kiti medžiai, kuriuos numatyta iškirsti, įvertinti kaip blogos būklės ar net žuvę“, – teigia savivaldybė.

Pasak pranešimo, Dagnės skveras turėtų tapti patrauklia vieta miesto bendruomenei, o pašalinus dalį senų parko medžių naujų bus pasodinta daugiau nei triskart. Čia planuojama pasodinti ilgesnė nei pusės kilometro ilgio gyvatvorė, beveik šimtas krūmų ir 100 kvadratinių metrų gėlynų.

Iškirsti planuotus medžius ketinama iki kitos savaitės, kuomet Klaipėdoje turi prasidėti krantinės tvirtinimo iš upės pusės darbai – bus kalami metaliniai špuntai, kasama tranšėja inžinerinių tinklų tiesimui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Parazitui

Parazitui portretas
Viskas, ką suminėjote, yra tiesa. Viską žmonės bandė, bet nebuvo išgirsti. Šitie nagli buldozeriai su niekuo nesiskaito ir nieko nebijo. Juk jie mūsų kunigaikštystėje yra karaliai. Ką nori, tą ir daroo. Žino, kad dauguma miesto piliečių abejingi ir bailūs.

Klp

Klp portretas
Greitai visi parkai bus užbetonuoti ir visi medžiai išskersti, o einant nuo senojo turgaus iki Akropolio (ypač Avitelos) gali kojas išsisukti sutrupėjusiuose ir deformuotuose pėsčiųjų takuose.

Ilgiausių metų

Ilgiausių metų portretas
Šakalienė karaliauja toliau. Planiniai kirtimai vyksta. Brangesni medžiai vėl bus perkami ir sodinami. Amžinas verslas, amžini pelnai... Ilgų ligų metų, ponai klerkai.
VISI KOMENTARAI 43

Galerijos

Daugiau straipsnių