Klaipėdoje susirūpino pedagogų saugumu: mokytojams bus atliekami koronaviruso tyrimai

Uostamiesčio pedagogai bus tikrinami dėl COVID-19. Visiems norintiems Klaipėdos švietimo įstaigų atstovams bus atliekami greitieji testai, kurie riziką, ar tiriamasis yra apsikrėtęs koronavirusu, parodo per 10–15 min.

Pirmenybę išsitirti dėl koronaviruso turės  mokytojai, tačiau pasitikrinti galės visi miesto švietimo įstaigų darbuotojai.

Taip siekiama sumažinti galimybes plisti virusui.

Organizuoti žmonių patikras patikėta Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biurui.

Įstaigos direktorė Jūratė Grubliauskienė informavo, kad patikros prasidės kiek vėliau – pirmiausia ugdymo įstaigos turės sudaryti ir pateikti norinčiųjų išsitirti sąrašus.

"Patikslinome informaciją visoms ugdymo įstaigoms, taip pat ir universitetui, kolegijoms. Laukiame sąrašų iki rugsėjo 7 d. Tai reiškia, kad per šią savaitę ugdymo įstaigos sudarys sąrašus, kas nori tirtis, o nuo rugsėjo 7 d. su kiekviena įstaiga pradėsime detaliai derinti grafikus – kada ir kam atvykti pasitikrinti", – dėstė pašnekovė.

Jeigu nebus trukdžių, intensyvūs tyrimai prasidės antros rugsėjo savaitės pabaigoje arba trečios pradžioje.

Anot J. Grubliauskienės, tikrinimo startas priklausys ir nuo to, kaip greitai miestas turės testus ir kiek jų turės.

Sveikatos apsaugos ministro ir valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo sprendimu, tyrimai greitaisiais testais bus vykdomi dvi savaites.

Greitaisiais testais pasitikrinti norintys švietimo įstaigų darbuotojai jiems paskirtu laiku turės atvykti į Klaipėdos miesto poliklinikos Budinčio gydytojo tarnybą.

Testų rezultatų tereikės luktelėti 10–15 min.

Tie, kurių greitojo testo rezultatas parodys riziką, jog asmuo gali sirgti COVID-19, turės kreiptis į Karštąją liniją ir registruotis įprastam viruso tyrimui. Šis tyrimas jau būtų atliekamas mobiliame punkte.

"Priklausomai nuo rezultato, papildomo tyrimo reikės arba ne. Mes turime nurodytus detalius punktus, kada ir kaip interpretuoti rezultatą, kur toliau nukreipti", – paaiškino J. Grubliauskienė.

Greitasis testas esą parodys ir tai, ar žmogus jau yra persirgęs koronavirusine infekcija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

S.S.S.

S.S.S. portretas
taip tie greitieji testai niekam tikę. Iš 10 testų 3 parodys, kad yra virusas, daryk iškart pakartotinius ir nieko neberodys jau. Tik apie tai yra nutylima, kad toliau gąsdinti liaudį...

Nuomone

Nuomone portretas
Imitacija :) Paskaitykit apie testus, visi zino, kad jie nieko verti.

Anonimas

Anonimas portretas
Taip... Gydymo įstaigoje, autobuse, parduotuveje, banke, policijoje ir kt.yra dezinfekcinę skistį... Tik vaikams ir mokytojams nereikia... Taip valdžia rupinasi pedagogu ir mokynių saugumu...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių